Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość FYQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wszczepiono mi dwie zastawki mechaniczne, militarną oraz aortalną ( st jude 19M oraz 27M ). W kacie ze szpitala zalecą INR 2,5-3, w karcie z szpitala uzdrowiskowego w którym byłam po operacji w jednym miejscu piszą 2-3, w innym 2,5-3,5. To jaki w końcu ten INR ma być ?

Gość marek 87

Witam, ta zastawka to zastawka mitralna :) Sprawa jeśli chodzi o INR przedstawia się tak że każdy lekarz ( przynajmniej mi ) mówił co innego . W klinice mówili o inr w zakresach od 2,5 do 3,5 a moja kardiolog od 2,00 do 3,00. Tak więc ja się trzymam jednego aby nie był mniejszy niż 2,00a wyższy niż 3,50. Pozdrawiam i życzę zdrowia. Zapomniałem dodac że mam zastawkę mechaniczną tylko aorty ten sam model co TY :)

Gość marek 87

Nie militarna a mitralna i o to mi chodziło:) wydaje mi się że 4,04 to już wysoki wynik inr, ale nie jestem specjalistą, skonsultuj się najlepiej z kardiologiem który cię prowadzi i niech on pilnuję tego bo wiesz...gdzie lekarzy sześciu tam pacjent......:) moim skromnym zdaniem jak bedziesz miał inr na poziomie 3,00 do 3,50 to wszystko będzie ok, uważaj tylko na zielone warzywa. Temat Inr , leków był już przerabiany zajrzyj do tematu * szukam kontaktu z osobą z wszczepioną zastawką aortalną* wielu formułowiczów wymieniało się tam swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam i życzę zdrowia :)