Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przez ostatnie dwa tygodnie miałam typowe nerwicowo-depresyjne objawy, teraz wyciszam się melisą i Sedafit*em PC i póki co wszystko minęło, wszystko poza uciskiem w klatce piersiowej i sporadycznymi, delikatnymi zawrotami głowy. Uwielbiam biegać, jeździć rowerem, żyć aktywnie. Wczoraj wsiadłam na rower,zrobiłam 20km jednak pod górkę, z która kiedyś nie miałam problemu musiałam rower podprowadzić bo puls walił mi jak oszalały, a w klatce ścisnęło jak w imadle, chociaż problemu z oddychaniem jako takiego nie miałam. Zastanawiam się na bieganiem, ale mówiąc szczerze trochę się boję ( a biegałam ponad 100km/ m-ąc) Może ktoś ma podobne doświadczenia? mówią,żeby wyjść z domu, ruszać się i dotleniać ale czy pozostaje mi już tylko spacer wokół bloku?

Ja również jeżdzę często na rowerze,czuję się o wiele lepiej.Ale gdy idę pieszo i przyspieszę kroku,to zaczynam odvzuwać ból w klatde piersiowej,aż do uczucia pieczenia,musze odpocząć.Albo zależy to od pogody,tak myślę,nieraz czuję duszność,nawet w spoczynku.Udałam się do lek. kardiologa.Po bad.wysiłkowym,echo serca i holtera,niewiele wyszło.Otóż mam tachykardię,że serce zaczyna szaleć,pojawia się męczliwość.Mam zapisany bisocard 2,5mg.Czułam sie dovrze ok roku,teraz znowu,jeszcze doszły zawroty głowy,ale sporadycznie.

LATOLATO czyli bisocard zapisal Tobie lekarz na serce tak? nigy nic nie brałam stąd moje pytanie. Swój poprzedni post pisałam w lipcu, od tego czasu jest kolosalna zmiana, postawiłam wszytsko na jedna kartę, stwierdziłam,ze skoro mnie w klatce dusi to jak ma *udusić* to jaka róznica czy jak będę siedziała i czekała czy biegała przyjemnie spędzając czas i tym sposobem stawiłam czoła i minęło. Teraz takie kłucia pojawiają się bardzo rzadko i delikatne,bez porównania z tym co było. mam jednak tak jak Ty zawroty głowy, jak sobie z tym radzisz? Pozdrawiam