Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość nerwicowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nerwicowiec

Czy przy nerwicy możliwe jest odczuwanie skurczów dodatkowych przez cały dzień?. Dodam, że mam okresy, że przez tydzień czy dwa w ogóle ich nie mam, a nie raz przy stresie, mam je cały czas, dopiero wieczorem ustępują. Ogólnie nie są jakieś uciążliwe, nie przeszkadzają mi, tylko się zmartwiłem ich ilośćią. Wyniki badań Ekg Echo dobre, biore magnez. Dodam, że te skurcze są pojedyncze, nie łączą się.

Gość nerwicowiec

Aliicjo, pamiętasz mnie? Pisaliśmy, o moich wymyślonych chorobach (migotanie, częstoskurcze itd) ;) Obiecywałem, że napisze jak z Holterem, miałem iść 29 czerwca, ale mi przesunęli , na pojutrze na wtorek, już przestałem sobie wkręcać te choroby, tylko od kilku dni odczuwam skurcze (oczywiście są pojedyncze), o dziwo nie przeszkadzają mi tylko rośnie we mnie lęk, na wieczór wszystko przechodzi i jest ok, a rano nerwy i się nakręcam. Jak będą wyniki to napisze.

Gość samotna

Z pojedynczymi tez sobie radze, gorzej z tymi które następują po sobie, jeden za drugim, szarpią, trwają po kilka minut, czasem boleśnie zakują . Dzis miała tak ok minuty, ze czułam je jako dławienie i potykanie w dołku szyjnym..ja już wysiadam psychicznie......

Pamiętam z Ciebie taki młody chłopaczek, co mamę swoją straszyłeś migotaniami, dobrze pamiętam? Zobacz jakoś potrafiłeś sobie wytłumaczyć, że nie masz już częstoskurczy i innych badziewi sercowych to i wmów sobie, że nerwy napędzają lęki, że nic Ci nerwica nie zrobi, że tylko straszy, napisz koniecznie jak badania holterem, myślę, że jak otrzymasz wyniki to się uspokoisz w jakimś stopniu.

Gość samotna

Alicja niestety badania miałam robione jeszcze jak miałam tych skurczy mniej a już podczas badania holterowskieog to miałam odczucie może z jednego dodatkowego więc nici:( dałam sobie spokój z kardiologami skoro mówią mi ze jest ok. Ostatnio tez byłam u rodzinnej, miałam ekg które tez wyszło ok prócz *normalnych* skurczy których ja wtedy akurat nie czułam. Alicjo ja głównie skurcze odczuwam w klatce piersiowej ostatnio tez są dosyć bolesne (jakby ktoś nożem mnie dźgnął). ostatnio tak właśnie w tej szyi. Myślę, że pewnie w końcu coś zaczną robić jak mnie powali to serce

Samotna, mnie jak to dopadło znalazłam się w szpitalu, bo nieźle mnie nastraszyły. Porobiłam badania, jestem pod kontrolą kardiologa, trochę poczytałam o tym, trochę poczytałam na forach, że takie skurcze ma bardzo dużo osób, trochę niektóre osoby na forum wyjaśniły mi co im mówią na ten temat kardiolodzy, trochę przybliżyli mi temat i zaakceptowałam je u siebie. Jak nie mogę się ich na razie pozbyć to muszę nauczyć się z nimi żyć, innego wyjścia nie ma. Jak będzie ich więcej albo coś jeszcze się przyplącze to jak sugeruje mój kardiolog pomyślimy o ablacji, na razie jest ich według lekarzy za mało. Żyję sobie z nimi raz lepiej, są dni gorsze, są momenty, że straszy mocniej, ale poskacze mi to serce a ja staram się mimo, że czuję każdy skurcz nie denerwować i jakoś mi się udaje. Co mam zrobić w nerwicę nie chcę wpaść więc akceptuje taką urodę swojego serca i nie nakręcam się sama a jak kiedyś coś tam to i tak na to nie mam wpływu i tyle. Nie przejmuj się tym, skoro mówią, że nie jest groźne to trzeba w to wierzyć a stać się coś może w każdej chwili i każdemu nawet osobie, która nigdy na serce nie narzekała, ja mam takie podejście i może łatwiej mi się tak żyje.

Gość nerwicowiec

Allicjo, ja już po holterze , nie mogę uwierzyć, że dałem radę się przełamać. Wyniki mają być za tydzień, zobaczymy co wyjdzie. Akurat jak miałem holter to było może z 5 potknięć, ciekawe co wyjdzie czy komorowe czy nadkomorowe. Ostatnio jak miałem te skurcze to oczywiście wkręciłem sobie, że mam blok serca i wstawią mi rozrusznik serca. Miałem uczucie takiego zamierania. Może jak będe miał wyniki holtera to się wreszcie uspokoję. A jak myślisz to były skurcze, czy ten blok?

NERWICOWIEC, co TY chłopaku ciągle wymyślasz. Przeanalizuj sobie jakie cuda już sobie nawaliłeś do głowy, dodatkowe skurcze, migotanie przedsionków, częstoskurcze a teraz bloki. Weź Ty może nie czytaj w necie o chorobach serca, bo nazewnictwo masz opanowane do perfekcji i to Cię nakręca. W Twoim wieku to się w ogóle takich rzeczy nie zna tylko żyje pełnią życia. Zostaw dr. Google w spokoju i nie dopasowuj sobie chorób. Na szczęście hoter zaliczony i niebawem okaże się co i jak. Pochwal się za tydzień tym swoim wynikiem bo jestem pewna, że nic tam złego nie będzie. Jakie bloki??? co znowu wymyśliłeś, to już chyba ekg jakieś by Ci pokazało a nie wątpię, że juz miałeś nie raz robione. Nawet jak Ci wyjdą jakieś dodatkowe to się nie przejmuj, bo dużo osób je ma, tylko lekarz kardiolog musi temu się przyjrzeć. Teraz spokojnie czekaj na wyniki i nie wymyslaj co rusz nowych schorzeń serca. Głowa do góry, będzie dobrze.