Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie i bóle w klatce piersiowej

Gość Jarek90

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jarek90

Witam. Od około 2 tygodni mam bardzo frustrujący problem. W okolicach lewej piersi, pod pachwiną i również bardziej po środku, po prostu w okolicach serca odczuwam napadowe drżenia, kopania, uciskania, szarpania. Tak bym to nazwał, bo nie wiem jak to inaczej sprecyzować. Coś mnie tam kopie od wewnątrz, jakby chciało wyjść. Czuje to od środka ale także na zewnątrz, tzn. widać to gołym okiem jak mi to tam drży, moja mama to widziała, dotykała tego. Cała klatka po lewej stronie skacze. Przychodzi to nagle i trwa różnie. Miałem kilka takich ataków. Jeden gdy zasypiałem tydzień temu, trwał ok. 10 minut, potem obudziłem się rano i miałem te ataki co chwilę przez pare godzin. Kilka dni bez niczego i dzisiaj znowu dostałem ten atak. Myślałem, że to jakieś migotania czy coś, że serce mi wariuje, ale gdy wsłuchałem się to serce normalnie biło, ale coś tam szarpało. Czy to jest częstoskurcz nadkomorowy? Czy to są drżenia mięśni na tle nerwowym i nie mają nic wspólnego z sercem? Może nie wiem jakiś tętniak, guz co uciska mi w środku...? Tak to odczuwam że tam nie ma miejsca. Nie wiem co o tym myśleć. Ciśnienie i puls w normie przy tych atakach, jak mierzyłem. Byłem u lekarza rodzinnego, który chyba nie wiedział o co chodzi... zlał problem totalnie. Nie wiem co mam robić. Pół roku temu miałem robione Echo, Holter, próbę wysiłkową itp. itd. i wszystko jest OK. A te ataki jak mówię mam od ok. 2 tygodni. Bardzo proszę o pomoc, czy jest tutaj ktoś kto mnie zrozumie i miał coś podobnego...? Mam tylko 21 lat... Pozdrawiam Jarek

Witam ja mam bardzo wielki problem ze sercem ,mam straszne kopanie serca,,ale to jest okrpne.Bylam u kardiologa dal mi aparat holtera,,i mowil ze nic szczegolnego nie ma,,przepisal mi leki ,bisokard i polfenon,,po jakims czasie kazal odstawic mi biskard,i brac sam polfenon,,bylo troche spokoju i znow mi sie to zrobilo,,nosilam 2 raz ten aparat holtera i tez niby nic nie wykazalo,,a ja sie czuje okropnie,,nie moge spac,,bo to nie daje spac te kopanie serca,,boje sie jesc bo po jedzeniu zaraz mam kopanie serca,,czasami mi drzy w tej klatce piresiowej,,tez mam uczucie jak bym cos miala w tym brzuchu,,jak by mi cos uciskalo na to serce,,nie wiem co robic,,,pod mostkiem to mam uczucie jak bym cos tam miala,,i nie daje mi jesc,zjem kromke chleba i serce mi sie chce urwac,,i kopie strasznie ,,prosze o pomoc.