Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry , Od jakiegoś czasu odczuwałem dziwne kołatania serca co strasznie przeszkadzało mi w spaniu ( czuje bicie serca i takie podbicia jak by miało mi wyskoczyć a potem zanik jak by stanęło ) i wrażenie też czasem jak bym zapomniał jak się oddycha. Zrobiłem badanie holter i poniżej wypiszę wynik; Średnia częstość rytmu wyniosła 76. Minimalna częstość rytmu wyniosła 47 o godzinie 04:36. Maksymalna częstość rytmu wyniosła 149 o godzinie 15:38. Pauz dłuższych od 2,5 s wystąpiło 0. Pobudzeń komorowych zarejestrowano: 770, w tym 0 V-TACH i 0 par, bigemni komorowych 2 i trigemnii komorowych 1. Pobudzeń nadkomorowych zarejestrowanych 0 , w tym 0 SV-TACH bigemnii nadkomorowych 0 i trigemnii nadkomorowych 0 Łącznie migotanie/ trzepotanie przedsionków 0. epizody ST łącze minut 0

Witam serdecznie. Mam 42 lata i od kilku miesięcy bóle w klatce piersiowej z odczuciem jakby ktoś wbijał mi nóż w plecy.Udałam się do kardiologa,który zlecił mi zrobienie EKG, które wykazało komorowe zaburzenia rytmu serca.Kardiolog zlecił zrobienie ECHA i tu się okazało, że mam hipokinezę ściany bocznej,zastawkę mitralną z wiotkimi pogrubiałymi płatkami 4,5-5 mm z cechami wypadania,niedomykalność mitralną,niedomykalność trójdzielną, oraz tętniaka przegrody międzykomorowej bez przecieku.Wizytę u kardiologa mam dopiero we wrześniu i zaczynam fiksować, bo dla mnie ten wynik brzmi żle, ale może ktoś tutaj potrafi mi powiedzieć, czy mam się bać?Od kilkudni łykam NeoMag cardio,który zaleciła pani doktor robiąca mi echo.Bardzo proszę o odpowiedż.Pozdrawiam.