andrzejolsztyn Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witam, dwa tygodnie temu miałem zawał serca STEMI ściany dolno-bocznej. z implantacją stenu metalowego do Cx, Czy mam się ograniczyc, czy idzie zyc z tym w miarę normalnie. Jestem zapalonym wędkarzem rodzina boi się puszczac mnie na ryby , telefon mam co parę minut czy dobrze się czuje. Napiszcie coś wędkarze może się uspokoją. Pozdrawiam z olsztyna krainy tysiąca jezior Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Witam Pana Andrzeja, Jeżeli gałąź okalająca lewej tętnicy wieńcowej (CX) była jedynym naczyniem zwężonym lub zamkniętym podczas zawału, a inne naczynia są prawidłowe, to sytuacja jest dosyć dobra. We wczesnym okresie po zawale, a również później, nie warto wyjeżdżać na wędkowanie samotnie. Jezeli będzie się Pan źle czuł, to może nie mieć Pan sił, żeby samemu zadzwonić z telefonu komórkowego po pomoc. Raczej lepiej wędkować z brzegu, a nie wchodzić do wody, szczególnie do górskiego strumienia, bo woda jest zazwyczaj zimna, znacznie zimniejsza od powietrza. Nie dobrze jest wędkować w zimie z przerębla. Najważniejsze jednak jest to, żeby nie wypuszczać się na wędkę samotnie, tylko w towarzystwie życzliwych osób. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi