Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej przy bradykardii zatokowej

Gość kruszi1803gazetapl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kruszi1803gazetapl

Witam mam pytanie mam 19 lat .W 2011 roku stwierdzono u mnie bradykardie serca robili mi jakies badania HOLTERA . Oto wyniki Rytm zatokowy nie miarowy(niemiarowosc przez cala dobe) z akcja serca w granicach 35-143/min.Srednio dobowo 60 .W dzien okresowo krotkotrwale (max ok 3 min) przyspieszenia - tachykardia zatokowa do max 143/min akcja wolna szczegolnie w nocy 46/min-35-85/min W godzinachh nocnych zarejestrowano w czasie bradykardii 1658 pojedynczych pobudzen przedwczesnych komorowych zwlaszcza w godzinach 5-6 okresowo trigeminia komorowa. Zarejestrowano 7 pauz>2sec, 6 z nich to pauzy VE,1-epizod blokuprzedsionkowo-komorowego II st max pauza 2,32sec Dodatkowo dodam że miewałem bóle w klatce piersiowej (czasem sie pojawiaja) oraz straszne kłucie w sercu trwało nieraz około 5-6 sec .Dodatkowo mam pytanie czy moge iść na rente ?? Gdyż jak podejme prace w ciągu tygodnia pojawia sie problem z usciskiem w klatce i strasznie źle sie czuje zawroty głowy ,osłabienie