Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w przełyku i trudności w przełykaniu śliny

Gość melanieee

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie, ból od 2 miesięcy. Leczyli mnie dwoma antybiotykami, nystatyną na grzybicę, IPP na refluks, na alergię. USG - nic, badania z krwi - nic. Idę na gaseoskopię i rezonans. Ci lekarze mnie zaczynają denerwować. Ból najpierw przy łykaniu, potem przy ziewaniu i kichaniu, teraz już przy mówieniu. Dramat.

Ja od 1,5 m-ca mam duszący kaszel przy którym łzy mi płyną z oczu, brak tchu i czasem wymioty. Po kaszlu problemy z mówieniem, u laryngologa okazało się że zapalenie krtani i tchawicy oczywiście antybiotyk, a teraz ten ból przy połykaniu po lewej stronie promieniujący do ucha, po kaszlu chrypa, oszaleć można. Może ktoś miał też takie objawy i udało mu się skutecznie wyleczyć, bo to już za długo wszystko trwa :(

Gość Psycho-farmaceuta

Witam,

kazdy problem z połykaniem powinien być diagnozowany specjalistycznie. Bardzo duża cześć z nich związana jest jednak z nerwami. Pamiętajcie że refluks to tez w główniej mierze choroba psychosomatyczna a holistyczne leczenie powinno obejmować tez psychoterapię. Pamiętajcie o tym! 80%moich Pacjentów z nerwicą ma właśnie probyłem z połykaniem,  gulą w gardle czy ogromnym lekiem związanym z jedzeniem! Da się z tym pracować i z tego wyjść, ale trzeba ciężko pracować na sobą i swoimi emocjami. Pozdrawiam ciepło

psycho-farmaceuta mgr farm.Karolina Wójciak

psychofarmaceuta@gmail.com