Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w przełyku i trudności w przełykaniu śliny

Gość melanieee

Rekomendowane odpowiedzi

Gość melanieee

Pomocy;( Od miesiaca czasu meczy mnie przy polykaniu sliny dziwne klucia w przelyku czasami w krtani te klucie troche polaczone jest z bolem nie wiem czy problem tkwi w przelyku lub krtani czy bardziej na zewnatrz bo gdy dotykam krtan z lewej strony odczuwam bol jakby byla tam jakas rana albo siniak . Bylam u lekarza ale rowniez za bardzo nie wiedzial co to jest moze ktos mial kiedys taki problem ? bylabym wdzieczna za jakakolwiek rade gdyz jestem zalamana bo w zyciu bardzo mi to przeszkadza nie wiem jak kto jest przelknac sline i nic nie poczuc ;(

Gość ania05

Poproś lekarza o skierowanie do laryngologa ,dziwię się ze cię nie skierował .......jeśli masz możliwość i fundusze idz prywatnie ,nie potrzeba wtedy skierowania .Laryngolog obejrzy wszystkie piętra gardła w tym krtań .Jest to na pewno obajw niepokojący .Nie czekaj !BYc moze to błahostka ale nie lekceważ tego .

Gość MELANIEEE

Problem tkwi w tym ze laryngolog wlasnie mnie badal i nie widzial co to ... Wyraznie czuje bole gdzies na srodku szyi badz przelyku jest jednorazowy trwa moze sekunde takie ukucie i nie wystepuje za kazdym razem ale dosc czesto .. Czuje jakbym miala cos bolesnego w srodku ;(

Gość MELANIEEE

Bylam prywatnie wyslala mnie do ortopedy tez poszlam prywatnie zrobili rtg szyi .. Kompletnie mnie olali nie wysluchali o co mi chodzi czuje sie zalamana bo ten bol dziwny tak dlugo trwa a ja nie wiem o co chodzi boje sie ze to cos powaznego

Gość ania05

To idz do rodzinnego i poproś o skierowaie do gastrologa .Nie wiem co ci poradzić ale lekarze często bagatelizują problemy .Być może problem tkwi w kręgosłupie szyjnym ,albo jest jakiś ucisk na nerw Trzeba to wyjaśnić tym bardziej że nie mija .Nie martw się na zapas ale sprawdz to .

Witam melanieee jak przeczyrasz to ,to napisz prosze cie co ci dolegalo ,bo doslownie mam to samo tylko z lewej strony krtani i u mnkie trwa to juz o wiele wiele wiele wiele wiecej ile to nie bede pisal bo bo nieuwierzylabys ,momentami jest dobrze a momentami strasznie i uczucie splywajacej ropy w tym miejscu oraz bol przy dotyku jakby miejsce obite bylo.

Mam to samo od ok 4 m-cy. Laryngolog nie znalazł przyczyny i skierował mnie na badania: USG szyi: krtań, tarczyca, ślinianki, węzły chłonne (wynik OK), alergolog (wyszło, że mam spory zestaw alergii) oraz do gastrologa (czekam na wizytę). Czy u was znaleziono już przyczynę? Również się martwię, że mogłoby to być coś poważniejszego...

Kurcze ja mam tez takie objawy chyba już od dawna ,ale nie ma czasu pójść do lekarza , byłam raz ale powiedział że tam nic nie ma,migdały do wycięcia . Ostatnio w nocy się budzę jak przełykam ślinę to tak jak by coś tam było , jak by tak przy przełykaniu przeskakiwało . A to idę do lekarza bo też czekam nie wiadomo na co ...

Mam podobny problem, aczkolwiek chyba nie aż taki jak jak kolega który opisał się. Powiem swój obiaw. Dostałem przed momentem specyficzne kłucie w gardle, albo bardziej przełyku. To nie pierwszy raz, ale teraz było mocne. Obiawy - wyciska łzy z oczu, i zmusza do pustego odkaszlenia

Gość Sebastian79

Witam wszystkich serdecznie, tak czytam i czytam i powiem wam że mam te same objawy tylko po prawej stronie. Czasami przechodzi na tydzień bądź dwa i wraca, a mam to od grudnia 2013 ! odwiedziłem już kilku laryngologów prywatnie i nic nie widać. Dzisiaj mam umówioną kolejną wizytę zobaczymy co będzie, jak kolejny raz zaproponuje mi tabletki do ssania lub płukanie gardła to chyba się zdenerwuję :) . Niech ktoś napisze czy wam coś wykryli.

Witam. Mam podobny problem - ból przy przełykaniu, głównie z lewej strony, kłucie itp. Lekarze nic nie widzą, nie ma żadnych zmian. Laryngolog przepisał fluconazole na grzybice - jak nie pomoże to skierowanie do gastrologa. Niestety po kilku dniach stosowania brak poprawy. Czy ktoś już znalazł problem i przyczynę takiego stanu?

Niestety po wizycie kontrolnej u laryngologa nic nowego. Stwierdził, iż nadal nic nie widzi i jak chce to mogę iść sobie do gastrologa żeby wsadził mi rure do gardła, ale skierowania nie dał. Fakt gardło boli już w mniejszym stopniu ale ból nadal jest, zwłaszcza przy wytężonym i głośniejszym mównieniu. Czy ktoś znalazł już może przyczynę?

Witam. Z tego wniosek, że najlepiej iść do lekarza z gotową diagnozą jak również z propozycją ew. leczenia. U mnie zaczęło się od duszności męczenia się ,chociaż po operacji już było 2 lata, a kardiolog mi wmawiał,że tak już zostanie ,bo to a tamto.Nie odpuściłam ,porobiłam dużo badań i nic nie wykazało.Pojechałam do zielarza i przy pomocy wahadełka powiedział ,że mam chorobę po prawej stronie,pokazał na oskrzela.Poszłam więc do pulmonologa,też nic nie stwierdził, ale skierował mnie do szpitala aby mi zrobiono dokładne badania.Po bronchoskopii wyszło,że mam zagłębienie na tchawicy , bliznę właśnie po prawej stronie,i w tym zagłębieniu zagnieżdził się gronkowiec złocisty i to paskudztwo o mało mnie nie wykończyło przez te pół roku.Nikt z szanownych medyków nawet nie przypuszczał takiego scenariusza.Obecnie jest już dobrze,nadmieniam ,że leczyłam się długo ziołami,ale warto było,do tego zero słodyczy,drożdży, mąki.Wam też radzę szukać,nie zwracać uwagi,że lekarz nie podejrzewa tej czy innej choroby.Nie wszyscy chorujemy wg. statystyk.