Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności podczas zdenerwowania, bóle w klatce piersiowej i utrata przytomności

Gość konrado332211

Rekomendowane odpowiedzi

Gość konrado332211

Pod wplywem nerwow, emocji nie moze zlapac oddechu, trzesie sie, lapie sie za klatke piersiowa i czesto traci przytomnosc po takich atakach. Pozniej jest strasznie oslabiony i nie ma sily sie podniesc przez dobre parenascie minut. Z tego co mi mowil to ma jakies waskie tetnice/zyly i kiedy sie denerwuje to nastepuje niedokorwienie serca. Bierze jakies leki ale nie wiem jakie. Na internecie czytalem ze moze byc to dusznica bolesna i boje sie co mu sie moze stac przy nastepnym ataku. Prosze niech sie ktos wypowie czy to jest wlasnie ta choroba czy moze cos innego i jak sie zachowac przy nastepnych atakach. Z gory dziekuje za pomoc

W razie ataku wezwać pogotowie. Chorobę wieńcową/ dusznice bolesną/ należy koniecznie leczyć. Zakres i metodę określa lekarz kardiolog, lub kardiochirurg. Mam 77 lat. Na chorobę wieńcową leczę się ponad 10 lat. Przeszedłem szereg badań, leczeń zachowawczych oraz interwencji kardiochirurgicznych/ operacje by-pass i wymianę zastawki aortalnej/. W razie potrzeby dalszych informacji jestem do dyspozycji tu na forum, lub bezpośrednio na poczcie internetowej. Pozdrawiam-Stanisław