Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Marcin1992

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcin1992

Witam! Borykam się ostatnio z pewnym dyskomfortem. Mianowicie jest to powolna, ale mocna akcja serca. Generalnie przy każdym uderzeniu serca mocno drży mi lewa pierś i tuż pod nią widać każdy skurcz serca. Z psychicznego punktu widzenia to aż czasami mnie dławi za mostkiem czy w gardle, jest to uczucie jakby serce miało zaraz stanąć bo ciągle bije wolno i bardzo silnie i jakby się miało zaraz wyczerpać. Dziwne uczucie. Czy to jest normalne? Nie boli mnie przy tym nic, ale gdy się skupię na tej mocnej pracy serca to aż robi mi się słabo i mnie mdli. Oczywiście gdy jestem w towarzystwie to o tym zapominam i jest dobrze, jednak gdy robie coś samemu, np. choćby teraz siedzę przed komputerem to nie da się o tym nie myśleć. Moje ciśnienie jest w normalnie, zaś puls jest ostatnio niski, zazwyczaj w spoczynku 54-65. Czy takie coś może być skutkiem ubocznym ostatnio stresowych sytuacji i ciężkiej pracy fizycznej? Niedawno kopnął mnie prąd w pracy poprzez zetknięcie się ciepłego z zimnym metalem - było to dość solidne, trochę mi rękę zamrowiło. czy to może mieć z tym związek? Miałem robione wszystkie wyniki krew, usg brzucha, echo serca, holter bo miałem nerwicę. Wyszły lekkie wady zastawek serca ale to ponoć niegroźne. Z nerwicą się uporałem ale chyba jednak nie do końca. Mianowicie szybciej miałem objawy jak szybkie tętno itp. Teraz jestem spokojny jak nigdy i mam niski puls, zaś zawsze coś mi dolega. Albo mi duszno, ciężko w mostku, albo coś - jednak tak jak mówie przyjmuje to już na spokojnie. Teraz mam ten problem. Bardzo proszę o odpowiedź! Pozdrawiam.

Gość Marcin1992

Dodam jeszcze że cały czas słysze każde uderzenie mojego serca. Brałem hydroxyzynę ostatni miesiąc 1 tabletkę 25 mg na sen - czy ona może tak działać? Wkurza mnie to i męczy. Puls niski a serce wali. Ostatnio miałem dość pracowity jak napisałem okres fizycznie. Bardzo proszę o pomoc bo jest to męczące :( :(

Gość Marcin1992

Dlaczego nawet przy lekkim zdenerwowaniu się i ciśnieniu 140/80 mam puls 54 i te ciągłę uczucie za mostkiem tego dławiącego serca, które jakby się miało wyczerpać zaraz. Najpierw mierzyłem aparatem na nadgarstek i miałem takie samo ciśnienie ale puls 40 (ale chyba źle miałem założonego bo pąpował 2 razy na nowo) powtórzyłem czynnośc i puls 58... nie rozumiem już nic..

Witam mam coś podobnego miał ktoś kiedyś dziwne uczucie bicia serca w mostku bez bólu jest to uczucie lekko dławiące lub zgniatające i też takie dziwne uczucie serca proszę o pomoc czy to może być od kręgosłupa?? do tego trochę zatykają się uszy a ciśnienie i puls w normie

Gość anonimanonim

To uczucie jakby tlenu brakowało w mostku czy klatce... od czasu do czasu na sekundę nawet taka zwiecha za mostkiem dziwna do opisania... do tego mrowienia w okolicy serca... bardzo nieprzyjemne te uczucia są od czego to może być?? wie ktoś??? przy tym jeszcze obniżona praca mózgu słaba pamięć koncentracja itp jeden wielki nieogar w mózgu niewiaodmo co się w okół dzieję... świczący oddech przy głębszym oddychaniu. masakra, pomocy!

Hej, a jak rozponać tę chorobę tężyczkę? Czy ona się objawia jak np. niektóre mięśnie skaczą (nic nie boli wtedy), drżą czy coś w tym stylu w różnych miejsach? Bo też takie objawy mam i to od bardzo dawna... co to za choroba bo w ogóle o tym nie słyszałam...