Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej i uczucie mrowienia w mózgu

Gość Kordzik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Miesiąc temu wzięli mnie ze szkoły do szpitala. Miałem robione badania EKG, rentgena kręgów szyjnych, morfologię krwi, echo serca oraz Holtera. Na wyniki z Holtera czekam nadal, lecz reszta badań była prawidłowa. Jestem zdrowy. Tylko, że mam bóle po lewej stronie klatki piersiowej. Do tego dochodzi mrowienie lewej półkuli mózgu oraz chwilowe, bardzo intensywne bóle głowy, coś jakby ukłucia. Gdy leżę i nic nie robię mam tiki nerwowe (co jakiś czas szarpnie mi całym ciałem lub jedną kończyną) a dziś w nocy przy zasypianiu pociemniało mi w oczach i nie mogłem się poruszyć (nawet palcem) i tak kilka sekund (na prawdę myślałem, że to już koniec). Lekarze mówili, że wszystko jest dobrze ale ja boję się, że to coś poważnego. Proszę o pomoc.

Witam Kordzika, Prawdopodobnie ma Pan już wynik holtera i wiadomo, czy ma Pan zaburzenia rytmu serca, czy - nie? U młodzieży dosyć często występują stany zapalne kręgosłupa, które pozostawiają po sobie pewne ślady. Te niewielkie zniekształcenia kręgosłupa mogą w przyszłości dawać niewielkie, ale uciążliwe dolegliwości. Jeżeli w przyszłości wystąpią podobne bóle, można będzie powtórzyć rentgen kręgosłupa i porównać z dawnymi zdjęciami rentgenowskimi.