Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od paru lat borykam sie z objawami takimi jak : dusznosci, szybkie tetno , przy lekkim wysilku tetno skacze mi nieziemsko, odwiedzilem lekarza , mialem holtera, ekg wysilkowe ekg i echo, powiedzial, ze wszystko ok ,ze to wina kondycji. Wszystkie problemy zaczely sie od tego , ze wzialem raz amfetamine. Gdy wrocilem do domu i sie polozylem, poczulem jak mi serce wali, chyba ze 160 tetno a do tego tak mocno ze cala klatka mi sie ruszala. Balem sie ,ze to koniec, od tej pory nie ruszylem fety. Przez ten czas, (3lata) od wziecia tej fety, ciagle boje sie o zdrowie, wmawialem se guza mozgu okazalo sie ze nie mam , ziarnica zlosliwa , okazalo sie ,ze nie mam. Ostatnie badania krwii i EKG rowniez byly dobre. Dodam, ze popalalem tez marihuane, i czasami pale, po tym rowniez mam szybki puls, a dodatkowo sie boje, ze dostane zawalu. Koledzy sie smieja, bo nikt nie ma takich problemow z sercem jak ja . Czy moge cierpiec na nerwice? Skoro badania serca byly wporzadku.

Ja mam to samo... czasami jak delikatnie zapale to jest tak ze nic mi sie nie dzieje ale czasami jak wezme 2 buchy za duzo to wali mi serce strasznie czuje niepokoj i dziwne uczucie w mostku po lewej stronie wiec zadecydowalem ze w ogole juz kie bbede palil ... po intensywnym bieganiu tez mam uczucie ze serce rozpiera ki klatka.. moze to od silowni bo duzo trenuje i moze mam przerosnoete serce .... z amfa mialem tez takie cos ze na drugi dzien po zazyciu gdy juz mi zeszla to obudzilem sie o 4 nad ranem z mega wysokim cisnieniem , w sumie to serce mnoenobudzilo ... czulem niepokoj i strach i czulem jak koje serce sie rozpedza az do momentu kulminacyjnego .. nie wiem jakie mialem tetno wtedy ale na bank bulo mega wysokie... mialem w zyciu jeszcze ze 3 razy napady takiej tachykardii i zawsze dzien po jakims alkoholowym melanzu albo po dragach ... nie biore juz nic dlugi czas ale serce mam juz nie takie jak kiedys czuje taki lek przed mega wysilkiem ... ide w poniedzialek do lekarza .. niech mnie badaja ... dbam o siebie dieta zero fajek zero tlustego zarcia witaminy .. nie wiem .. moze to tez wina tychodzywek ...ogolnie wiem ze jest ciezko ale polecam jak najmniej melanzu ewentualnie piwko dwa trzy i styka ... trzeba wybrac albo melanz albo jakies chore akcje z pikawa . Kup witaminy i nie lap sie za uzywki ograniczaj do kinimum.. przez jakis okres dwoch miesiecy np i zobacz jak sie bedziesz czul.. ja tak robie i zawsze jest w miare okej ... trzeba nauczyc sie zyc z tym naglym lekiem jak pikawa zaczyna zyc swoim zyciem .. staram sie to ignorowac i zapobiegac tym objawom

Witam, Moj problem jest podobny ale nigdy nie palilam i raz sprobowalam. Myslalam ze zejde z tego swiata.. tetno miałam ogromne...i do dzis mam dzienw kłucia i puls spoczynkowy wysoki badania wychodza ok ale strach ze cos mi jest mnie strasznie przeszywa.. czuje ze serce ni bije jak powinno..budze sie w nocy i mysle tylko o nim... boje sie..z kazdym dniee...

Mam 31 lat ziolo jaralem od 14 roku zycia , jarałem kiedy tylko mogłem , kazdego dnia , rano wieczorem i td dawałem tez rade z innymi dragami feta , tabsy , kwas, ale najlepiej smakowalo mi ziolo i amfa . W wieku 23 lat zacząlem sie dziwnie czuc , serce walilo mi strasznie myslalem ze zemdleje .Mama dala mi cos na uspokojenie i wtedy sie zaczelo. Serce jak by stawalo na chwile , szybko bilo albo z wolno , cisnienie mi skakalo nie moglem spac i zyc normalnie , lekarz za lekarzem kazdy mowi ze nic mi nie jest w wojsku zabrali mnie do szpitalna tydzien badan i nic . Teraz kiedy sobie przypomne to az mi glupio . Cpalem bawilem sie i nie myslalem o zdrowiu Teraz kiedy mam 31 lat mysle o tym kazdego dnia. Odzywiam sie zdrowo , cwicze i takie tam . Tak to byla i jest nerwica . Pewnie zaczelo sie od dragow , one to wybudzily . Mam podwyzszone cinienie , nie duzo ale mam , mam tez skurcze serca dodatkowe . Teraz tym sie nei przejmuje , strasznie sie meczylem kiedys le nauczylem sie z tym zyc i jakos sobie radze. Mrihuana wcale nie jest dobra jesli macie cos takiego , dobrze ja rzucic ja rzucalem pol roku hih. Nie bore zadnych tabletek a kiedyz zarlem wszystko ., na serce na nerwy magnez potas aspargin i jakies bzdury /. Nie stresuj sie tym skoro wyniki masz dobre ,. zyj i nie bierz niczego typy amfa ziolo , piwo czasem rozluznia oraz winko .

Mam dokladnie takie same objawy jak wyzej podane, jednak lekarz stwierdzil u mnie napadowy blok przedsionkowy w wieku 23 lat. zaczelo sie to po bardzo duzym stresie i amfie. lekarz stwierdzil ze gdy bylem mlody i chorowalem bardzo duzo na angine musialem przejsc wtedy rowniez zapalenie miesnia sercowego, stad te problemy. czlowiek zdrowy nie zrozumie tego problemu