Gość malenkaa Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Hej, mam pytanie. Brałam propranolol 10mg zawsze około 11 i wieczorem około 21 znowu 10 mg. Dziś zapomniałam i wzięłam dopiero o 14, nie czuje się źle. Nie wiem tylko czy brać jeszcze dziś tabletkę, czy mogę sobie odpuścić i wziąć jutro jak wstanę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość malenkaa Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Proszę o odpowiedź:D Bo nie mam pojęcia brać/niebrać? Cytuj Odnośnik do komentarza
kumen Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Teoretycznie jak się zapomni wziąć dawkę jakiegokolwiek leku to powinno się pominąć i wziąć następną o normalnej porze. Ja bym na Twoim miejscu zażyła normalnie wieczorem lek ale zrób to ze 2 godz później niż zwykle. Rano zażyj już o normalnej porze. Ale nie biorę na siebie odpowiedzialności za Ciebie :)Teoretycznie propranolol 10 mg, to słaba dawka leku (ja to nazywam na zachętę) i nic nie powinno sie dziać. Ale ludzkie organizmy są różne pod każdym względem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość malenkaa Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Tylko, ze ja juz na siedząco zasypiam, a moj budzik mnie nie wybudzi :( Mam ten propranol na trachykardię:D ale chyba mi pomógł bo już nie kołata serducho. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Tenia1 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Spokojnie weź sobie tę dawkę teraz, nie czekaj i nie opóźniaj. to jest bardzo mała dawka Propranololu :-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
LekarzIzabelaWiech Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Witam! Zdecydowanie proszę nie pomijać wieczornej dawki leku. Od jutra proszę natomiast powrócić do klasycznego przyjmowania leku wg zaleceń lekarza prowadzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi