Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem . Otóż już kiedyś miewałem skurcze dodatkowe z jakiś rok temu się zaczęło . Pojawiło się to gdy śmiałem się z kawału kolegi. Ale trwało to chwilę i przeszło . Zniknęło sierpnia bieżącego roku. W sierpniu siedząc sobie w fotelu doznałem dodatkowego skurczu , zaraz poi nim drugiego . Nagle lęk strach panika poleciałem do kuchni napiłem sie zimnej wody i już w tym dniu nie wystąpiły . Potem w kolejnych dniach pojawiały się dość często odczuwałem po kilka dziennie o różnych porach. I od tamtego czasu utrzymują się raz znikną na miesiąc raz na Dwa. Od świąt miałem małe incydenty co 2 , 3 tygodnie. . Ale dzisiaj Na 2 lekcji w szkole raz poczułem skurcz przy staniu koło komputera na inf. Następnie na 4 lekcji oparłem się o rękę i znowu wystąpił skurcz po pod koniec lekcji pisząc w zeszycie pochyliłem się do zeszytu i znowu wystąpił skurcz . Przyszedłem do domu włączam komputer nogi położyłem na skrzynkę od komputera i oparłem się o krzesełko taka pozycja półleżąca . I nagle zaczęło się dziać . Serce zamiast bić w normalnym tempie ty.....ty.....ty......ty......ty zaczęło przez chwilę bić tak : ty.ty.ty.ty.ty.ty.....ty.......ty.......ty tak jak by chciało przyspieszyć i tak szybko 7 razy odbiło i dobra bije normalnie . Ale od tamtej pory serce po wykonaniu schylenia , położenia się wykonuje takie dodatkowe skurcze . Czułem je przez około 15 minut jak by raz słabiej raz szybciej i słabiej raz normalnie . Teraz od pół godziny mam spokój siedzę normalnie nic się się dzieje. Czy mam się czegoś obawiać ? Już kiedyś miałem szybkie bicie serca 2 x EKG Dobre , Tarczyce miałem około 2,5 Roku badaną też wyniki idealne. Coś lekarzowi nie pasowało że mi serce szybko bije poszedłem na krew i mocz ale też dawno około 2 lata temu . podczas osłuchiwania też zawsze mówi dobrze. Już się przyzwyczaiłem trochę od tamtej pory występowania ale to co dzisiaj miało miejsce to mnie przeraziło .

Dzieki za odpowiedzi. A jeszcze coś napiszę . Przed chwilą wstałem i w miejscu zacząłem biec z całych sił i o dziwo serce biło w czasie wysiłku normalnie tak jak powinno . A gdy usiadłem znowy zaczęło bić z 6 razy szybko i znowu normalnie . Nie rozumiem ;)

Nie nie piję żadnych napojów energetycznych , ani kawy wiem że to tylko szkodzi więc nie piję . Ale mam podejrzenia że te skurcze dodatkowe są od braku jakiegoś składnika w organizmie . Dzisiaj miałem Raz skurcz dodatkowy a potem jeszcze 2 jak się zdenerwowałem . Ale coś się dzieje nie tak ponieważ niekiedy muszę szybko coś zjeść bo po prostu opadam z sił . Gdy coś zjem po około 5 minutach wraca do normy. Dzisiaj już jest o wiele lepiej niż wczoraj . Jem dużo frytek ostatnie 3 dni temu . Mało piję w ciągu dnia wypijam Tylko Herbatę rano i to mi praktycznie wystarczy potem może pół szklanki wody. Czuję takie skurcze leciutkie jak by ramion . Nie wiem co to może być . Jem dużo Sera Żółtego , piję mleko . Miałem pasożyty wracają co 2 miesiące .

Kolego idź zrób badania, nawet te podstawowe plus badanie holtera. wszelkie stany zapalne powodują dodatkowe skurcze serca. Za mało pijesz, więcej wody! Możesz połykać sobie magnez, w aptece podpowiedzą jaki, pomaga w skurczach jak i poddenerwowaniu.

Zrób sobie badanie krwi- poziom elektrolitów.To,że tak mało pijesz może też mieć wpływ.MUSISZ mieć odpowiednią ilość płynów. Inaczej serce pracuje jak silnik, co ma sucho w misce olejowej. Krew gęsciejsza,bo za mało wody w organiźmie. I serce dostaje zadyszki, musi mocniej pracować.Rób sobie picie rano jak wychodzisz z domu do butelki,np. przestudzoną wode gotowaną z łyżką miodu rzepakowego [tylko kup całkiem twardy,nie rzadki, bo rzadki o tej porze roku to oszustwo] i sokiem z całej cytryny.Noś butelke w plecaku i popijaj w ciągu dnia.