Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość ludziaq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Prosze pomozcie moja mama miala operacje wmiany zastawki oraz wszczepienia bajpasow byla to bardzo ciezka operacja . Ale nadal jest na intensywnej terapii caly czas serce jest slabe podaja leki wzmacniające na dodatek nerki przestały pracowac prawdpodobnie beddzie dializowana. Mama jest przytomna odddcha sama czasami ma lepsze czasami gorsze dni no i dopadła ja psychoza pooperacyjna prosze pomozcie ile czasu potrzeba zeby serce mozniej bilo(dodam ze jest problem ze skurczliwoscia frakcja jest nadal słaba) nie wiem co mam myslec czy wogole serce dojdzie jakos do siebie?? prosze bo ja juz nie mam sily :(

Gość serduszko30

Witaj :) Autor wyżej ma racje, sytuacja moze ulec zmianie z godziny na godzine. Moja mama miala taka operacje 3 tyg temu, a juz od tygodnia jest w domu choc nic na to nie wskazywało. Po operacji 4 dni nie była wybudzana ponieważ jej stan był bardzo cieżki a serce słabe. Lekarze nie mieli dobrych wiesci, cały czas była bardzo niestabilna i musieli sie bardzo namęczyć zeby ja utrzymac przy zyciu. 5 dnia stan sie poprawił i to bardzo, mogli ja wybudzic i odłaczyć od respiratora. wieczorem juz rozmawiala ze mna przez telefon!!! po tygodniu obserwacji wypisali ja do domu :) Także nie trac nadziei, to ze teraz jest ciezko nie oznacza najgorszego. Trzymam za was kciuki i zycze wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do zdrowia. Pozdrawiam

Mój tato mial operacje baypasów 30 października. Ze szpitala wyszedł 26 listopada. W trakcie były powikłania tj zapalenie płuc i psychoza pooperacyjna. Trzy tygodnie leżał w łóżku. Obecnie dochodzi do siebie ale jest bardzo słaby. Tak wiec potrzeba czasu.