Gość Andru Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Czy można e-papierosem zastapić papierosy analogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Ja pale tylko e od roku. Więc sie da ale to tylko pół środek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Andru Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Zastanawia mnie jaki on ma wpływ na serce u układ krążenia skoro go sprzedają nawet w szpitalach Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Nikotyna nie jest zdrowa. I też ma zły wpływ na serce Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość artur 46 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Dokładnie a ja słysze od tych co wciągają te nikotyne że to wogóle nie szkodzi. A potem czemu mi serce przeskakuje i szybko bije. Tutaj info z wikipedi i nikotynie: Nikotyna jest silnym agonistą receptorów N-acetylocholinowych. W niskich dawkach (1–3 mg) wykazuje działanie stymulujące, co jest głównym powodem, dla którego palenie tytoniu sprawia przyjemność. Nikotyna działa na organizm człowieka na wiele różnych sposobów, gdyż wiąże się trwale i blokuje działanie kilkudziesięciu różnego rodzaju enzymów. W małych dawkach działa ona stymulująco, powodując wzmożone wydzielanie adrenaliny, co powoduje wszystkie związane z tym objawy (zanik bólu i głodu, przyspieszone bicie serca, rozszerzone źrenice itp). hej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość hanka30 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Jeżeli jakiś e-palacz twierdzi, że elektroniczny papieros jest zupełnie zdrowy, to tylko się oszukuje. Sama używam e-p, ale zdaję sobie sprawę z tego, że i on poprzez to, że zawiera nikotynę, jest szkodliwy. Jasne, że jego negatywne oddziaływanie jest dużo, dużo mniejsze niż w przypadku klasycznych papierosów, choćby dlatego, że nie zawiera substancji rakotwórczych, ale zdrowym i tak nazwać go nie można. Z dwojga złego lepiej wypierać epki niż wciąż truć się zwykłymi fajkami ;) I budżet domowy też odżyje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Czika Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 A ja uważam ze e- papierosy są dużo zdrowsze od analogowych , od roku palę tylko e- papierosy , pomogły mi w walce z nałogiem.. nikotyny , kto powiedział że mam palic z nikotyną.. ? powolutku schodziłam zmniejszając dawkę nikotyny teraz juz jest 0 mg .. może to zasługa liquidów? być może ..bo wczesniej wapowałam King a teraz Atmant i smaki są diametralnie rózne , ale najważniejsze jest to ze zeszlam na 0 mg nikotyny teraz pozostało mi odstawić parownik..;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mars Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Jest udowodnione że a-papieros a raczej liquidy są dużo mniej szkodliwe niż dym papierosa tradycyjnego. Istotne żeby kupować olejki wiadomego pochodzenia sprawdzone i potwierdzone właściwymi badaniami. Do takich należą liquidy atmant, których używam już od jakiegoś czasu. Jak dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi