Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem od pol roku biore bisocard 2,5 mg polowke tabletki ze wzgeldu na wysoki puls, probowalam przestac ale niedam rady juz sie przyzwyczail organizm do niego,od jakis 3 miesiecy zdarzaja mi sie dusznosci,bole w klatce piersiowej,zawroty glowy i kolatanie serca,robialam badania na tarczyce i mialam ekg i wyszlo wszsytko ok,doktor przepisal mi syrop atarac gdyby lapaly mnie dusznosci,wczoraj mialam ten atak zazylam i uspokoilo sie na chwile ale po chwili znowu sie tak dzialo, badania krwi mocz wszystkie ok,kardiolog stwerdzil ze niema potrzeby robienia dodatkowych badan,prosze was co moge zrobic i do jakiego lekarza sie mam udac bo mnie juz mecza te dusznosci,zastanawiam sie jakie badania jeszcze zrobic???lekarz,pragne w tym roku zajsc w ciaze boje sie bardz obo bez bisocardu sobie nei poradze :((( pomozcie proszę wczoraj znowu dzialo mi sie cos dziwnego,lezalam na lozku i przechodzily mnie dreszcze najpierw zimno za chwile goraco,pozniej doszło takie jakby klucie po prawej stronie klatki piersiowej,meczacy bol glowy do tego,tym razem dusznosci nie było ale bylo cos takiego ze przymykalam oczy do snu i jakbym nagle tracila przytmosc takie uczucie i przeszedl gorąc prze zemnie i przeszlo i zachwile znowu i tak co 3,4 minuty to samo az wkoncu zazylam syrop od kardiologa atarax i przeszło mi, co to moze byc bo juz niemoge dac sobie ztym rady*( niewiem do jakiego lekarza isc prosze pomozcie mi ;(( oszaleje

Powiem tak miałem bardzo podobne *ekscesy* objawy jak Ty to znaczy dusznosci fale gorąca zimna dreszcze drżenie mięśni i też zażywam ten bisocard 2.5 bo mam wypadanie zastawki mitralnej ale tylko pół tabletki w razie jak by mi za szybko biło :) wylądowałem w szpitalu pospinany bo miałem duszności i taką ciężkość jak bymi ktoś siedział na klatce po badaniach wyszło że to na tle nerwowym i mam iść do psyhologa zdiagnozowali : zaburzenia lękowo-derpesyjne z somatyzacją i od wtorku zaczynam u psyhologa psyhoterapie :) też jestem nerwowy właśnie do tego jeszcze jak miałaś może jakieś ciężkie okresy przez ostatni czas to mogło mieć wpływ na to zresztą ja nie jestem lekarzem tak sytuacja prezętowała sie u mnie :P chcesz to możemy pogadac na gg 6315357

Witam. Dokładnie takie objawy są na tle nerwowym. Nie muszą następować zaraz po stresującym zdarzeniu. Może to być nawet kilka drobiazgów z 2-3 ostatnich dni którymi się przejęliśmy. U mnie zaczęło się od mocnych udeżeń serca kiedy się kładłem i wyciszałem, następnie doszły znaczne skoki ciśnienia - 180-200 na 100-105, potem dreszcze cały się trzęsłem, duszenie, ucisk w klatce, a nawet dziwne zapachy. Wylądowałem kilkukrotnie w szpitalu myśląc że to zawał. Badania i testy wykazywały za każdym razem w pełni zdrowe serce, następnie wszczelkie dokładne badania krwi, moczu, aż po gastroskopię- rezultat: jest pan całkowicie zdrowy. No i na końcu psychiatra stwierdził że to tak zwana nazywana kiedyś NERWICA. Dostałem leki, po pierwszych 2 tygodniach już była poprawa, leki brałem 7 miesięcy. Minął prawie rok i przed zimą-co podobno normalne zaczęło się znowu. Także polecam psychiatrę nie psychologa- wyleczy:) Pozdrawiam.