Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie przy wysokim pulsie i bólach w klatce piersiowej

Gość blueberry

Rekomendowane odpowiedzi

Gość blueberry

Witam . wszystko zaczęło się od sylwestra . Jak to 17 latek szykowaem się nazabawę gdy nagle zaczolem się źle czuć byłem słaby wysoki puls 120 zrobiłem się czerwony . POJechałem na SOr i powiedzieli że rosne i tak może byc. CZułem się źle przez kilka dni miałem te same objawy trafiłem do szpitala gdzie wykryli zapalenie płuc. W szpitalu szczególnie wieczorami też się złe czułem wysoki puls dretwienie lewej ręki , nogi mi się same uginały czułem jakby były z waty nic nie robili zrobili tylko ekg i holtera ale wszystkie wyniki ok. wysłali badania na ksztusca okazało się że go mam. LEczę się na ksztusca ale cały czas mam wysoki puls jak pochodzę coś porobie szczególnie jak zapale papierosa mao m wysoki . POszedlem do pani kardiolog zrobiła mi echo serca i powiedziała że serce mam zdrowe.. dostałem tez skierowanie na rtg zatok. Podpowiedzcię co mam robić.. od miesiaca chodzę spać koło 4 jestem osłabiony lewa ręką mi dretwieje boli mnie lewa strona klatki . WYszedłem na miasto się przejść to byłem uczulony oa każdy dźwięk kołowaLo mi się w głowie wysoki puls nogi odrazu w kolanach zaczęły jak by pieć i dretwiec proszę o pomoc

Witam Blueberry, Proponuję zrezygnować z palenia papierosów. szczególnie po przebytym stanie zapalnym układu oddechowego. Rezygnacja z palenia może być natychmiastowa - z dnia na dzień przestaje się palić, lub stopniowa - zmniejsza się liczbę wypalanych papierosów stopniowo, np. o 1-2 papierosy mniej w każdym tygodniu. Życzę powodzenia!