Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość faku09

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 17 lat i od jakiegoś czasu boli mnie klatka piersiowa. Przy dotykaniu dolnych żeber odczuwam ból oraz przy żołądku gdy kaszle. Ból klatki nasila się przy mocnym wdychaniu powietrza. Byłem z tym u lekarza - ciśnienie w normie 130/70 i mówił, że na słuchawce też nie widzi zmian. Dał mi skierowanie do kardiologa lecz na wizytę trzeba czekać około pół roku.

Gość optymistka

Dziwi mnie, ze lekarz nie skojarzył Twoich dolegliwosci po prostu z bólami żeber - czy może miałes jakis uraz? Czy miałes wykonane ekg, badania krwi, zdjęcie klatki piersiowej. Jeżeli nie. to porozmawiaj z rodzicami, niech domagają się od lekarza zlecenia na badania dodatkowe. Jeżeli jednak niezbędne będzie badanie kardiologiczne, zapytaj rodziców czy mogliby pojsc z Tobą do prywatnego gabinetu, dopóki nie doczekasz się terminu na NFZ.

Nie, nie miałem żadnego urazu, a rodzice proponowali jechać na pogotowie i tam powinni zrobić dodatkowe badania. Wczoraj dolegliwości zniknęły lecz po lekkim wysiłku pod wieczór znowu wróciły. Przed wczoraj miałem wrażenie, że bolało mnie serce ale nie było to kłucie tylko raczej ucisk i dyskomfort. Dziękuje za odpowiedź ; )

Dziś o drugiej w nocy obudził mnie ból z prawej strony klatki piersiowej i promieniował w prawą stronę bolało mnie prawe ramie i cała prawa ręka oraz szyja z prawej strony na kilka minut straciłam czucie w ręce prawej teraz jeszcze mnie pobolewa co mam robć

Witam. Mam do Was pytanie. Otóż, czy można mieć coś z sercem, mimo badań wykluczających takie problemy. Trafiłem do szpitala po poczuciu piekącego, ściskającego bólu w klatce piersiowej ( wysokość obojczyków), który trwał około 40min, Na izbie standard: 2xekg, badanie troponin 2x. Nic nie wykazało. Mimo to lekarz z izby stwierdził, że ból, który miałem może wskazywać na ból wieńcowy i zaproponował mi pozostanie na oddziale kardiologicznym. Byłem tam dwa dni. Porobiono mi pełną morfologię, mocz, tsh, - bez uwag. Robiono mi łącznie 8 x ekg w różnych porach bez uwag (kilka skurczy nadkomorowych wystąpiło jedynie). Dodatkowo miałem echo serca - bez uwag. W końcu próbę wysiłkową - ujemną, więc dobrą. Miałem też prześwietlenie płuc - bez uwag. Wypisano mnie do domu w wypisie pisząc,że tło moich bóli w klatce nie jest pochodzenia kardiogennego. Co z tego, skoro w dalszym ciągu mam bóle w klatce piersiowej (gniecenia, uciski, przeszywające),a w dodatku po wejściu na drugie piętro meczę się jak jakiś starzec. Czy ma ktoś pomysł co to może być???

Mam podobnie.Każdy organizm jest inny.Ja mam te bóle w klatce już 2 miesiąć .Też leżałem 2 dni w szpitalu ,miałem dwa echa serca w przedziale 2 miesięcy.Wyniki się różnią np lewa komora miałem 1 dnia 50 a po 2 mies.53 mm,niewiem czy to zależy od sprzętu jakim mierzą.W Holterze wykazało blok 1 i 2 st.w godzinach nocnych.Niewiem poczekam jeszcze 2 miesiące moze sie ustabilizuje.Mam słaby wykres QRS w ekg serca i stąd jestem słaby.Też mi lekaż mówi ,że wszystko ok ale biegać nie moge.Niewiem jakie badania można jeszcze zrobić.

Witam mam 29 lat i jestem mezczyzna od kilku miesiecy mam straszne bole w klatce piersiowej sa bardzo bolesne i czesto zdaza sie ze boli mnie co dziennie i to czasem caly dzien... nie wiem czym jest to spowodowane bylem u lekarza rodzinnego mialem robione ekg i wyniki byly dobre... prosze o jaks porade. Radek