Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sok z buraka na nadciśnienie

Gość jaaakinga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jaaakinga

Minely juz 2 tygodnie codziennego picia soku z burakow i cisnienie spadlo!!! 2 tygodnie temu rano srednio 130-135/91-95, wieczorem 135-145/97-103 (przy braniu 1 tabletki beta blokera dziennie). Srednie wyniki z ostatnich dni: rano 115-128/81-87, wieczorem 126-135/88-96!!! Prawda jest ze od tego samego czasu zaczelam sie rowniez zdrowo odzywiac (dieta DASH dla wysokocisnieniowcow), chociaz slodycze i tluszcze ciagle pochlaniam, a wiec niewiem czy to zasluga buraka czy diety. W kazdym razie efekty mnie bardzo satysfakcjonuja:D zastanawiam sie czy nie zmniejszyc sobie dawki leku...

Muszę spróbować. Na ciśnienie polecam też aronię, bardzo dobrze działa a teraz jest sezon prawie. Zaczęłam pić ją zimą, koleżanka mi kupiła z Ekamedica i przyznam że sprawdzała się super. Teraz spróbuje buraka, bo ta aronia jednak cierpka :D.

Ja jestem bardzo zadolwolon z wolnoobrotowej wyciskarki do soków Muke klasy premium. Klasa premium gwarantuje wydłużoną gwarancję (10 lat na silnik). Bardzo cenię w niej właśnie to, że poradzi sobie z twardym burakiem i różnego rodzaju warzywami oraz owocami. Warto pamiętąć też o tym, ze im wolniej pracuje wyciskarka tym mniej utlenia się witamin i enzymów. Wyciskarka Muke ma 30 na minutę, czyli najmniej obrotów na rynku.