Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Krioablacja

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

a napewno jest bezpieczny i odwracalny? pytam bo bardzo się boję zwykłej ablacji. mielei mi zrobić modyfikację węzła zatokowo-przedsionkowego i ten zabieg bardzo rzadko robią bo za duzo powikłań - np rozrusznik :(. głownie z tego powodu stchórzyłam i nie poszłam. gdyby ten zabieg był odwracalny to bym zaryzykowała. czy ktoś to już miał robione? i z jakim skutkiem?
kozar :) och wiem że jestem panikara ale co do lekówprzeciwbólowych i innych to jest problem bo na wiele leków jestem uczulona. i tu jest problem. obecnie biorę aulin przeciwóblowo 6-10 tabletek na dobę (tylko przy okresie). tramal, mefacit, paracetamol. ibuprom. pyralgin - jetsem uczulona. ketonal - brałam już po 200 mg co 2 godz i już nie działa. nie wiem co by musieli mi dać - chyba morfinę o ile też nie byłabym uczulona. dlatego chcą mi zrobić zabieg bo na betablokery mam uczulenie. małe dawki nie działają i jest problem.na każdy lek muszę mieć wczesniej robione testy a i to nie zawsze coś daje bo czasemdopiero po kilku dawkach dopiero dostaję uczulenie. koszmar. no pozatym jestem panikara jeżeli chodzi o jakie kolwiek zabiegi i panicznie boję się igieł - nawet do biopsji musieli mnie uśpić. no ale pytam o tę krioablację czy to jest zabieg odwracalny? jak tak to bym się zdecydowałą. zwykła ablacja jest nieodwracalna i mogą mi coś za bardzo przypalić - lekarze mnie za bardzo uświadomili i są pewni że po tym zabiegu będe potrzebowałą stymulator do stałej stymulacji - a toi też ma swoje skutki uboczne. gdyby to był zabieg odwracalny do bym natychmiast się zgłosiła. na razie si męczę z tętnem 120-200 przez prawie 24 h/dobę i mam nadzieję zę może w końcu wymyślą coś innego. pozdrawiam abisynka
Witam serdecznie dziękuję za otrzymaną wiadomość. Rozumie, że 2 dni po zabiegu za wcześnie jest na jakiekolwiek informacje. Cieszę się, że Mama czuje się lepiej i życzę Jej szybkiego powrotu do zdrowia. Mam nadzieję, że po okresie rekonwalestencji Mama osobiście lub za Twoim pośrednictwem przekaże więcej szczegółów na temat choroby, samego zabiegu i jego efektów. łączę pozdrowienia.
Gość edynia
Witam! Ja jestem po ablacji w Inst. Kardiologii w Aninie i mam mieć robioną krioablację węzła zatokowego - też tam - przez kochanego prof. Walczaka. Wiem że robią to tam już od dawna i z dobrym skutkiem więc nie tylko w Bydgoszczy. Idę na zabieg za ok. 3 mies. Pozdrawiam wszestkich częstoskurczliwych!:-)))
Witajcie! Jestem miesiac po krioablacji w bydgoszczy w szpitalu uniwersyteckim Jurasza,zajmowali sie mna dr Krupa i Lackowski. Czuje sie bardzo dobrze i nareszcie biegam, pływam i ciesze sie zyciem:).Z checia opisze blizej moje przezycia i odpowiem na pytania, dla zainteresowanych podaje maila: wiola4444@o2.pl,na forum juz pewnie nie zajrze wiec walcie na maila.pozdrawiam Zycze wszystkim powrotu do zdrowia
Ja też byłam zainteresowana krioablacją,, ale dr Lackowski w Bydgoszczy powiedział, że o typie zastosowanerj ablacji decydują lekarze w trakcie zabiegu.Miałam więc *zwykłą* ablację. Byłam i jestem zachwycona lekarzami ze Szpitala Jurasza. Nic nie bolało (i nie boli), a badanie kontrolne będę miała dopiero w październiku. Jestem szczęśliwa, że po 17 latach pozbyłam się strachu przed kolejnymi napadami. Sam zabieg był super, obserwowałam monitory, podsłuchiwałam lekarzy i byłam pewna, że wszystko się uda. POLECAM BYDGOSZCZ !

Ja miałam zabieg ablacji i krioablacji w Bydgoskim *Juraszu* . Po pierwsze lekarz dr Lackowski - rewelacja !!! Spokojny, opanowany. Po drugie pielęgniarki - najwyższa półka. Tyle w temacie. Chorowałam od 18-tu lat na częstoskurcz nadkomorowy , a teraz czuję się świetnie i bez leków.