Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki poziom trójglicerydów

Gość Kaha B.

Rekomendowane odpowiedzi

Baaaradzo wysoki poziom. Moze ma to związek np z hiperlipidemią . Zwiększone stężenie może oznaczać - nadmiar trójglicerydów w pokarmach, zwiększone wytwarzanie trójglicerydów przez wątrobę (w głodówkach, w cukrzycy, w alkoholizmie, w niewydolności nerek), zwolnione spalanie trójglicerydów (w niedoczynności tarczycy).
ja polecam lek ziołowy ,,prolipid*.Moja ciocia uzywa [bez recepty w zielarskim 23 zł].Już po 3 tygodniach diety niskotłuszczowej plus raz w tygodniu basen i codziennie godzina jazdy na rowerze trójglicerydy,ldl i całkowity spadły jej o ok.50.,a HDL podwyższył się o 10.Do tego jeszcze używa koenzym Q 10,a po jego zużyciu Padmę 28.Ciśnienie ma dobre i wagę ,więc nie musi się odchudzać.Przy nadwadze trzeba schudnąć.Dużo ruchu dla twojej mamy.A o paleniu nie ma mowy,bo to oszukiwanie samego siebie.

Witam- mąż wrócił przed chwilą z wynikami cholesterolu (600), trójglicerydy (3500), cukier 80. Maz ma 35 lat- wysportowany-ćwiczy siłowo co drugi dzień, sylwetka muskularna- nie pije prawie wogole -1 piwo raz w miesiacu, nigdy nie palił. Nie bieze sterydow. jestem zszokowana wynikiem- ja 82- trójglicerydy i 188 cholesterol. co z nim robic?

Wyniki są w mg/dl- pod wynikami ma napis surowica silnie lipemiczna. był wtedy na czczo- dzień wczesniej się ograniczał-lekka kolacja. ale prawdą jest, ze je czasami na kolację jajecznicę z 8 jaj, na śniadanie uwielbia fasolkę po bretonsku ( cały słoik z lidla) -3 razy w tygodniu- do pracy 4 bułki, masło 1 kostka na 2 dni ,a na deser codziennie całą czekoladę mleczną- jak mu mowię że to niezdrowo- to mowi że woli zyc po świnsku krótko ale dobrze. ma 176cm- 86 kg-tylko że jest napakowany w ramionach i klacie- dupa chuda, brzuch mogłby mieć mniejszy. I ciagle gada, ze masa mu spada.