Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja kardiochirurgiczna a praca zawodowa

sebo51

Rekomendowane odpowiedzi

Po operacji na sercu,cos sie zmienia w naszym zyciu.Problem przed jakim stoja te osoby to pytanie **czy podolam swoim oobowiazkom zawodowym**.tak czasami jest poniewaz takie operacje powoduja uszczerbek na zdrowiu .Cieszyc sie cieszymy ,oczywiscie,ale zyc trzeba dalej.Wiec ja pytam,czy sa na tym forum osoby,ktore boja sie o swoja przyszlosc.Prosze osoby zainteresowane o udzielanie sie w tym temacie Dzieki.

U mnie sie na szczęście nic nie zmieniło. Ostatnie dwie operacje miałam w trakcie nauki w liceum (jedną z wakacje, druga pod koniec października). Ze dwa albo trzy tygodnie po ostatniej operacji wróciłam do szkoły i ja normalnie skończyłam. Potem normalne, dzienne studia, rok szukania pracy i.. życie zawodowe. Owszem, w 2010 r. ZUS cudem jakimś przyznał mi rentę socjalną, ale i tak pracuję, bo nie wyobrażam sobie siedzenia całymi dniami w domu. Operacje są po to, by żyło się lepiej, nie ma się co bać powrotu do normalności. Oczywiście, przez kilkanaście tygodni człowiek jest obolały, osłabiony, ale potem jest tylko lepiej.