Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, krew z nosa i uczucie rozpierania w uszach

Gość Olena

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, postanowiłam napisać, gdyż od jakiegoś tygodnia może dwóch mam dziwne zawroty głowy, raz są to zawroty, raz takie uciskanie straszne w głowie, czasami mam takie dziwne wrażenie jakby mi miało coś zaraz wyjść uszami, takie uciskanie czuje. Głowa mnie nie boli, jedyny problem to właśnie ten, który opisałam, do tego w nocy kiedy śpię czasami leci mi woda z nosa, kapie jak z kranu, wyczytałam, że to może być płyn rdzeniowo mózgowy, bardzo się boję.. moge jeszcze napisać, że msc temu robiłam kontrolnie morfologię, wyszła idealnie.. na ręce wyskoczyło mi też takie dziwne coś, nie wiem jak to opisać, taka czerwona plamka, która jest w środku taka sucha, jakiś tydzień temu była na prawdę duża, teraz zmalała ale jednak cały czas jest i nie znika, nie wiem czy to ma związek, ale pierwszy raz widze u siebie na skórze takie coś

Witam Olenę, W przypadku opisywanych doleglwiości warto często mierzyć ciśnienie tętnicze i tętno i zapisywać wyniki. Być może okaże się, że okresowo wartości ciśnienia są zbyt duże. Wtedy warto omówić to z lekarzem podczas najbliższej wizyty. Niewyjaśnione zmiany skórne warto skonsultować z dermatologiem, czyli lekarzem zajmującym się chorobami skóry.