Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie drętwienie i mrowienia skóry głowy

Gość Pawel78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Dopadło mnie dziwne uczucie jakby drętwienie, mrowienie skóry głowy. Nie jest to do końca ból głowy ale jakby coś zaraz pod powierzchnią głowy, nad czaszką ale pod skórą. Po 2-3 godzinach drapanie w gardle. Czy może ktoś wie czy to może być wynik braków jakiś mikroelementów w organizmie czy reakcja na lek przeciwbólowy? Przechodzę zapalenie mięśni międzyżebrowych - ból mocny ale na przeciwbólowych idzie funkcjonować. Czy ktoś odczuwał takie dziwne raczej lekkie bóle pod skórą głowy ale bardzo dokuczliwe? Czy może ktoś wie jak je złagodzić? Nie wiem jak dokładnie opisać to drętwienie albo nazwać. Dziwne uczucie i dziwny ból.

Witam Od jakiegoś czasu też mam dziwne drętwienia skóry głowy, uczucie takiego jakby mrowienia, zawsze zaczyna się od skroni, czuje jak krew pulsuje mi pod skórą, a później nachodzi te drętwienie. Jest to strasznie uciążliwe, nadmienię iż jakiś czas temu wylądowałam na pogotowiu z częstoskurczem napadowym nadkomorowym, od tego czasu odwiedzam kardiologa i biorę Propranolol i Aspargin, ostatnio miałam robionego Holtera, kardiolog przepisał mi teraz Concor ale na razie nie biore, chce dokończyć Propranolol. Z sercem i kołataniem jest trochę lepiej tylko te drętwienia, są straszne nie wiem co mam robić, bo do jakiego lekarza nie pójdę to każdy rozkłada ręce, POMOCY BO ZWARIUJĘ!