Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Kamilo ziółka Ci zapewne nie pomogą.Wiem ze niektórzy lekarze są nienormalni.Moja nerwica to się zaczęła już dosyć dawno tak z 10 lat temu jak miałam 11lat.No ale pani pediatra nie dopuszczała do swego mózgu tego iż to nerwica i musiałam latać jak taka głupia po lekarzach.Jezu jak ja widziałam tą pediatre to mi serce wnet nie wyskakiwało.I tak usłyszałam ze jetem głupia na końcu. a wystarczyło by przepisała mi jeden lek na uspokojenie mego serca.,Szkoda bo być może dziś nie zdarzały by mi sie bóle w sercu.Na szczęście dziś mam super lekarza.Kamilo dam ci rade udaj sie po prostu do kardiologa i prywatnie bo tak są kolejki.
Gość kamila40102
Droga rybo byłam juz u kardiloga mialam robione kilka razy EKG i nawet raz sie doprosilam sie zeby mi USG zrobił... no ale cóz i wedle jego serce mam zdrowe i nie tutaj szukac przyczyny bolow...:(a wiec pytanie dalej tkwi gdzie?? niby jest takie zdrowe i nic mi nie jest to laczego boli??skad te dusznosci?? zdrowy człowiek tak nie ma... mam dopiero 20 lat i wrazenie ze to juz koniec mojego zywota...:(( czasem bym juz wolała wiedzieć co to jest nawet niech było by to cos złego ale zebym wiedziala poprostu co mi jest jak sie zabrac za leczenie tego....:(( Pozdrawiam
Gość cwaniara1983
Hej dziewczynki! Ja wczoraj bylam na badaniu krwi i moczu, wyniki oki, okaz zdrowia. Dzis bylam u kardiologa oczywiscie prywatnie, bo inaczej pol roczna kolejka. Stwierdzil, ze poza wyzszym cisnieniem nic niepokojacego nie widzi, zmienil mi leki na to nadcisnienie, skierowl jeszcze na dodatkowe badania krwi (ble nie nawidze tego) i skierowal jeszcze na jakies dziwne badanie, ktorego nazwy nie pamietam,a tak nabazgral, ze sie doczytac nie moge hahahhaha Pozatym obadal mnie dobrze, cisnienie chyba ze 10 razy mierzyl, powiedzial ze nie widzi, raczej slyszy nic w moich plucach, a pulmonolog widzi hahahha no i mam dwie rozne diagnozy. Narazie musze sie od tego wszystkiego odstresowac, za 2,5 tyg. lece na miesieczny urlop do usa, wiec musze byc tam zdrowa, a jak wroce, to wroce do tych przekletych badan i do wizyt u lekarza. Pozdrawiam
Gość kamila40102
hmm..psycholog...mowilam o tym juz mojej mamie e chciala bym skims obcym pogadac o tym co mi jest i co mi dolega no ale ona stwierdzila ze zawsze z nia moge gadac o wszystkim..:((kidy ja nie porafie sie przed nia otowrzyc bo zawsze uwazaza ze przesadzam albo ze doszukuje sie czegos:( nie wiem juz sama czy to wszytsko moja wina i czy to ja jestem ta zla co sobie wyolbrzymia??:(( jeszcze na dodatek od kilku dniu starsnzie mnie boli glowa stylu nie wiem czy mnie gdzies przewiazało czy co. Ja jak ju wpadam jakies choroby to ju zdo konca echh... juz zapomnialam jak to jest czuc sie dobrze kiedy ci nic nie boli....
Gość cwaniara1983
Kamila nie poddawaj sie, nie mysl o najgorszym, ja tak niedawno bo 2 tygodnie temu bylam w takim stanie, ze tylko ryczalam z rozpaczy ze umieram, a przeciez mam dla kogo zyc, dzis czuje sie dobrze, a nawet super w porownaniu do tego co bylo 2 tyg. wczesniej. Nadal mam ucisk w mostku, ale przeciez w 2 tygodnie sie nie ulecze, no cudow nie ma. Dzis po odebraniu tych dobrych wynikow, do mojego mozgu chyba dotarly pozytywne informacje, chyba tak jest, bo inaczej tego wytlumaczyc sie nie da. Juz nie wyszukuje sobie chorob, nie nakrecam sie!!!! Kupilam sobie ksiazke *Potega podswiadomosci* gdzies kiedys ktos na tym forum, napisal, ze wlasnie ta ksiazka pomogla mu wyleczyc sie z nerwicy. Jeszcze nie przeczytalam, ale wlasnie zaraz zaczynam:-) A ty Kamilo tez zrob sobie podstawowe badania krwi, bo przeciez z krwi wszystko mozna wyczytac, zobaczysz jak ci ulzy jak dostaniesz dobre wyniki. Przedemna jeszcze troche badan o ktorych wspominalam wczesniej, jeszcze musze zbadac krew pod katem nerek : mocznik, kreatynina, kwas moczowy, a to badanie na ktore mnie skierowal to Badanie dopperowskie tzw. UWP, czyli jakis miezenie przeplywu krwi w tetnicach. Poki co mysle o wakacjach:-) I plazy....
droga cwaniarko ja terz miałam robione wszystkie badania razem z badaniem dopperowskim i wszystkie wychodziły ok .Niesety ale nerwice serca nadal mam .Ijak to zrozumiec ?ja myślę że choroba ta tkwi w naszych umysłach a nie w nas .przyznam się że pomimo tego że tak myślę nie dociera to do mojej głowy.czemu?
Gość kamila40102
cwaniaro1983 ciesze sie bardzo razem z TOba ze badania masz dobre;)) to suuper znak;) moge tylko pozazdroscici tego wsyztskiego;)staram sie myslec ze jest ok ze nic mi nie jest ze to tlyko moje jakies urojenia czy cos jszcze innego ale zawsze jak mysle sobie tym to dzieje sie cos co mnie znija z tego toku myslenia... pojde i zrobie sobie prywatnie badanie krwi bo lekarzy to si eo to nie doprosze... w takim razie Droga Cwaniaro1983 zyce udanego urlopu;))
Gość cwaniara1983
Czesc dziewczynki! Jak tam wasze samopoczucie podczas pieknego dlugiego weekendu??? Ja czuje sie super, cale dnie spedzam na rowerze i swiezym powietrzu, pozniej jakis grill na dworze, podczas tak zaplanowanego dnia czlowiek nie mysli o chorobach i jest naprawde dobrze.Zmniejszam powoli swoje dawki lekow, bo jesli to nerwica to po co truc organizm. Kardiolog zmnienil mi lek na nadcisnienie i sie zastanawiam czy wogle go brac, juz mam dosc tych lekow:-( Pozdrawiam Was serdecznie i zycze milego weekendu.
Gość kamila40102
heeej Cwaniaro1983:)) Tylko pozazdroscic takiego samopoczucia:)) ja niestety ciagle w stresie...mauturki odp poniedzialku sie szykuja a wiec nie bedzie zbyt ciekawo z moim serduszkiem i z moja nerwica... troche sobie nerwow naszarpie...no ale nei ja pierwsza i nie ostatnia...:) ja jutro mam zmaiar grilowac jak bedzie ladna pogado no ale czas pokaze;)) Pozdrawiam goroco;)buziaczki dla was;***
Gość cwaniara1983
Hej kochane! I sie skonczylo dobre, od wczoraj w nocy umieram:-((( Znow czuje sie tragicznie, nic mi sie nie chce, bo poprostu brak mi sil:-((( Tak cholernie tego nienawidze!!!!!! Nasluchalam sie wczoraj, ze to napewno tarczyca i czemu tego sobie jeszcze nie zbadalam!!!! I znow wkrecam sobie kolejna chorobe. A co ja biedna moge, jak by mi lekarz dal skierowanie to bym poszla, a ja przeciez lekarzem nie jestem skad mam wiedziec takie rzeczy. A tak swoja droga, ktora z was badala tarczyce z krwi????? Slyszalam wlasnie ze tarczyca moze dawac takie objawy:-((( Ja juz mam dosc lazic *bez numerka* do lekarza, wpychac sie, patrzec na zlowrogie twarze ludzi, ktorzy owy numerek posiadaja i prosic ciagle o skierowania!!!!!!Boje sie potwornie tej dlugiej podrozy ktora mnie czeka za 2 tygodnie:-((( Boje sie ze zrobi mi sie zle i nie dobrze:-((( Ratunku, jak sie z tego wyleczyc!!??
Gość kamila40102
Witam:) CWaniaro1983 bardzo mi przyko ze sie znowu zle czujesz:(( niestety ja to samo:( no ale daje jakos rade;) nie potrzebnie sie nakrecasz sama mi mowilas zeby wmaiwac sobie ze jest ok i wtedy bedzie fajnie:)) nie masz co sie martwic na zapas zglos sie do lekarza i powiedz mu ze potrzebujesz skeierowanie na tarczyce. a jak nie to zrob prywtanie. Kiedys slyszalam o tym ze wlasnie z krwi mozna zrobic ale nie mam zilonego pojecia na czym to polega. ja ide 30 czerwca do szpitala i tam bede miala robione wszytskie badania hormonalne i moze wkoncu dowiem sie co mi jest:) zobaczysz i z Toba bedzi ok!!
Gość kamila40102
wiem wiem ze nie zawsze:(( ja tak wogole to mialam a raczej mam problemy z miesiaczka a mianowice nie ma jej wogole jesli nie biore lekow hormonlanych. no i ide sobie do spzitala na badania dlatgeo tak pozno bo bralam leki horony no i zeby zrobilili mi cokolwiek to musze byc 3 miesiace bez lkow:/ juz sie anwet dowiedzialam ze mam marne szanse na to ze keidys bede miala dzidziusia:(( jak mysle o tym to mi przykro sie robi bo kocham taki emalutkie dieciaczki no ale coz...takie ejst zycie...:(
Gość cwaniara1983
Wkoncu kupilam sobie cisnieniomierz i oczywiscie jak zwykle mam cisnienie w miare wporzadku jak mierze w domu, a u lekarza zawsze bardzo wysokie. Z nerwow napewno, choc staram sie tam nie denerwowac, ale to jakos wewnetrznie ukryte. Ze wzgledu na to wysokie cisnienie kardiolog kazal mi zmienic lek, i do tego dolozyl jeszcze 2 inne, nie zmienilam jeszcze i nie wiem czy jest sens, skoro moje cisnienie wyglada ok. Ja czuje sie dobrze po tych lekach co biore teraz, a nie chcem sie faszerowac dodatkowo innymi:-((((( Niektorzy kaza mi odstawich w cholere wszystko!!!!!!!!!Smieja sie tylko ze to w mojej glowie siedzi!!!!!!!!A ja sobie psuje zdrowie wlasnie tymi lekami!!!!!!I co tu robic????
Gość cwaniara1983
Hej Kamila, jak tam matura?? Zyjesz kobietko???? Ja jeszcze jakos wegetuje, wczoraj bylam na rowerze, a dzis w pracy wyliczam do konca i znow na rower, bo piekne mamy lato:-) Skonczylam czytac jedna z najlepszych ksiazek, jakie ostatnio czytalam *P.S. kocham cię* i wziełam sie za kolejna, prawdziwa historia o porwanej i 8 lat wiezionej dziewczynie, polecam! Przez ta nerwice znalazlam kolejna pasje, bo zawsze razej trzymalam sie z daleka od ksiazek:-) Pozdrawiam i trzymam kciuki za dobre wyniki maturalne. Gosia
Gość Kormoran
Witam Nie wiem czy ten sposób wyleczenia się z nerwicy był tutaj na forum opisywany, opowiem o moim. Też miałem opisane przez was objawy włącznie z drętwieniem kończyn i twarzy. Trwało to kilka lat - co doprowadziło do nadciśnienia tętniczego. Przez przypadek zacząłem pić na początku lat 90 wodę mineralną zawierającą bardzo dużo magnezu - była to woda lokalna, ale to szczegół. Zauważyłem po pewnym czasie /po 2 miesiącach/ że objawy ustępują, ale to nie było jeszcze to o co mi chodziło. Pomyślałem czy nie zwiększyć dawki magnezu /ale ile można pić wody/ i trafiłem w aptece na *slowmag*. Zastosowałem dawkę uderzeniową i po pół roku miałem spokój z nerwicą, ale nadciśnienie zostało. Obecnie biorę go profilaktycznie. Pozdrawiam. P.S. Brak mikroelementów oraz witamin może także być przyczyną nerwicy.