Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość monterrr1
witaj mika! dzięki za uświadomienie czym jest hipnoza miałem zamiar w nią zainwestować myślałem że to jest jak z twardym dyskiem że można coś usunąć lub wstawić ale byłobyto za piękne gdybybyło prawdziwe (ale nagdybałem) napisz co u ciebie jak się czujesz, jak sobie dajesz radę? miło jest tak popisać z osobą ,ktora rozumie. pozdrowionka dla całej rodzinki narka ! i jeszcze wesołych zdrowych ibezstresowych świąt życzę!
magia mika ma rację ,że jak niemamy zajęcia to objawy się nasilają wiem to po sobie od świąt Bożego Narodzenia jestem na wolnym i naprawdę czuję się dużo gorzej niż wcześniej to jest taka głupia choroba im więcej odpoczywasz tym bardziej jesteś zmęczona pozatym wiosna i jesień też u mnie nasilają objawy więc zajmij się jakąś pracą (może w ogródku na świeżym powietrzu)napewno będzie lepiej! zdrówka i wesołych swiat!
Gość Damiano888
aha ja od jakiegos czasu zaczynam miec problemy takie ze bola mnie oczy a co raz czesciej mnie mrowi glowa do tego wszystkiego !! i to tylko po lewej stronie glowy :/ przesada jak chcecie cos wiecej sie dowiedziec przesledzcie moj temat na forum *nerwice czy tez moze przerost?* juz sam nie wiem co robic ide teraz znowu 25 do neurologa powiem mu o wszystkim ze co raz bardziej zaczyna mi to dokuczac :( pozdrawiam was
hej.monterrr1 fajnie ze moglam jakos doradzic.ja znow kijowo sie czuje mialam jakies szumy w uszach ,scisk w klacie slabo sie zrobilo i znow sie wystraszylam,bo tego jeszcze nie mialam.u lekarza okazalo sie ze to od nerwow i cisnienia mialam140/90,tak mam normalne ale od strachu to mi skacze.wiec caly czas cos sie dzieje.a dzis mam znow jakies dusznosci,wrazenie ze mi serca momentami nie bije i dratwieja mi konczyny,a to dlatego sie tak czuje bo jezdzilam na ostry dyzyr bo brzuch bolal a ja w 27tyg.ciazy wiec myslalam ze znow cos mi grozi,ale na szczescie to nic zlego.
Do Miki! Ja też mam, silną nerwicę, praktycznie wszystkie objawy, które są na tym forum opisywane.Serce przeraża mnie okropnie. Mam jedno dziecko i nie mam już odwagi na drugie, chociaż chciałabym mieć. Mika czy te objawy nerwicy miałaś też przed ciążą i czy w ciąży to się nasila ?
Witam mam 21 lat od jakis 3 lat lecze się na zespół lekowy niedawno przestałem brac rexetin zaczynałem leczyc się Xsanaxsem a do dzisiejszego dnia biore propranolol 10 jakis rok czasu było dobrze niebałem się niczego wszystko było ok niedenerwowałem sie nic az niedawno około tygodnia temu jest mi odnowa źle moje objawy to : - bóle w klatce piersiowej (EKG wporządku) - bóle zoładka - chęć wymiotów lecz niemoge jak nawet się zmuszam - uczucie cięzkjości na klatce piersiowej - drętwienie lewej ręki - drętwienie twarzy - zawroty głowy - słaby wzrok jakby za mgłom potem przechodzi :( - a co dziwne serce bije mi normalnie cisnienie tętnicze 120/80 czasem 13/70 Zawsze podczas nerw biło mi jak szalone a teraz spokojnie sobie bije tylko robi mi się goraco nagle jakby mi krew do głowy uderzała słabo a potem zimno nie wiem co mi jest dodam że mam uszkodzony odcinek piersiowy kregosłupa 6 kreg i mam takie coś że zawsze mierze ciśnienie z 20 razy dziennie wraz z pulsem prosze pomóżcie mi z tym czekam na wasze odpowiedz pozdrawiam dodam że biore magnum b6 ćwicze od 12 lat karate i 11-12 kwietnia mam mistzrostwa Polski i nie wiem co ja zrobie
dibo19, a nie ucza was na zajeciach karate jakichs technik oddychania? Moze w ten sposob sproboj uciszyc swoj umysl. Ja natomiast mam taki problem ze noje sie wysilku fizycznego bo im czuje ze bardziej mi serce bije tym sie nakrecam ze cos mi jest. Pare sni temu mialem robiony test wysilkowy (wszystko OK) ale po tym nie moglem uspokoic serca. To jest wlasnie najlepsze w nerwicy... wiedziec ze jest sie zdrowym, ale nie potrafic przekonac do tego swojego umyslu.
Rhodiolin przyjmuję , już chyba ze 100 tabl., bez rewelacji, nie dużo lepiej, może trochę, ale to zależy od dnia i sytuacji. Lepiej czuję się tylko wtedy, gdy jestem spokojna, nie chodzę do pracy i nic złego się nie dzieje, a w ogóle tylko jak jestem z kimś, z kim czuję się bezpiecznie, wtedy daje się żyć. Myślę, że Rhodiolin to kolejne placebo, ale coś trzeba robić.Objawy w każdym razie przy jego przyjmowaniu pozostały i są dni , że wracam z pracy ledwo i tylko płaczę. Ogólnie nie wiem czy jest lek na nerwice, to chyba choroba, nieuleczalna, faluje, raz lepiej , raz gorzej, zależnie od stresów, które w życiu przeżywa dana osoba z nerwicą.Objawy są miarą chyba poczucia zagrożenia, wyuczonego lęku i przebytych doświadczeń.
witam wszytskich .. mam problem wczoraj wieczorem chwycil mnie skurcz serca a to mialam taki bol ze nie umiala gleboko oddychac ani wdechu zrobic, i puscil dopiero rano ... bylam w zeszlym roku u kardiologa i powiedzial mi ze srece mam zdrowe jak dzwon i co ja u niego robie... no to ja juz nie wiem gdzie mam isc pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Do Rybki,przed ciaza mialam napadowe kolatania ,pozniej dodatkowe skurcze,a w ciazy to przybylo mi tych nowych dolegliwosci.wczoraj nagle serce zaczelo walic 150/min.maz ze stoperem liczyl bo wystraszylam sie tego i juz chcialam pogotowie wzywac,aletrwalo to niecala min.to najgorsze ze lezysz spokojnie i nagle serce wariuje,kardiolog moj powiedzial ze niestety od tego sie nie umiera i wzywac karetke jak bede miec z 200/min.
Tak myślałam, że w ciąży jest gorzej. Pierwszą przeżyłam jakoś bez objawów z serca, miałam bóle brzucha i biegunki, po ciąży pojawiły się skurcze, to było 4 lata temu. Od tego czasu cóż trzymają się mnie. Od października gorzej, lęk i tak wszystkie plany spełzły na niczym. Taka to choroba ta nerwica.............
Czy Xanax lub Rudotel można brać doraźnie. Lekarz przepisał mi Bioxotin ale to silny psychotrop nie chce go brać, boję się uzaleznić. Moje objawy są takie jak u większości, kołatania serca, duszność, oddychanie głębokie powoduje nasilenie dolegliwości, jest mi słabo niedobrze jak bym miała za chwilę zemdleć, mam nudności i zawroty głowy. Boję się sama wychodzić z domu !
Gość uparta pozytywnie
Nerwica to choroba duszy. Zwiedziłam kilku lekrzy ( kardilog, neurolog, endokrynolog) rezultat=nerwica. brałam różne silne leki i nic jeszcze gorzej. trafiłamna forum w necie i tam chłopak doradzał(jemu to pomogło) książke *Potęga podswiadomości*. Wiec kupiłam. To było we wrzesniu, a juz tak mi dokuczało, ze myślałam opójściu na chorobowe. No nie pomogło od razu. Trwało to może ok. 1 m-ca zanim trochę osłably dolegliwości, ale stosowałam sie uparcie do rad ksiazkowych. pozniej już było coraz lepiej. mogę teraz powiedziec że jestem już prawie zdrowa( dlaczego nie całkiem?), bo jeszcze czasem przychodzi mi do głowy myśl , że to może wrócic. Powinnam chyba jeszcze nad sobą popracowac . Doszłam do tego sama wiec uznaje to za mój osobisty sukces i nie zaden cud gdyż trzeba było sie nieżle napracowac.(Dodam, ze gdy byłam chora mimo szczerych checi ze strony domowników nie sa oni w stanie wiele pomóc.Myśle, ze moze pomóc specjalista. i zachecam choc sama z takiej pomocy nie skorzystałam. Zyczę sił do pokonania choroby i myślę że kazdy może ją zwycieżyc gdy tylko naprawdę chce i wie jak to zrobić. POWODZENIA. Pozdrawiam wszystkich
Gość lukax_25
ja do niedawna miałem mnustwo skurczy dziennie czasami nawet serię skurczy jeden po drugim przez jakieś 30 sek. ale dostałem od kardiologa betalog zok i magne b6 i mam ich o wiele mniej jakieś 4 - 5 dziennie.a co do normy to raczej jest uwarunkowane stanem i nasileniem nerwicy raczej dobowewej normy nie ma.