Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KatarzynaBRUS
Dzień dobry państwu ! Nazywam się Barbara Bruś mieszkam we Wrocłwiu, zawodu jestem psychologiem klinicznym. Od 3 miesięcy czytam fora kardio ze wzlędu na pracę jaką piszę aby uzyskać II stopień z psychoterapii w leczeniu nerwic i zaburzeń osobowości. Muszę przyznać ,że zafascynowała mnie osobowość pana **gv ,czArci pazur ,catullus,***To co pan robi z ludżmi jest niesamowite.Ma pan w sobie cechy przywódcze i przepiękną polszczyznę co jest obecnie malo spotykane.Pozwólcie państwo ,że ja będę pisała prostym polskim językiem ,takim który używam na codzień rozmawiając z pacjentami. Drogi panie jest pan bardzo młodym człowiekiem więc stąd moje zainteresowanie pańską osobą.Mam kilka pytań i bardzo proszę o szczerą odpowiedż 1.Czy odnosi pan przyjemność w sprawianiu ludziom bólu? 2.Dlaczego pojawianie się pańskiej osoby na forach sprawia ,że robi się zamieszanie i powstają kłótnie? 3.Skąd u pana brak szacunku dla osób starszych? 4.po dogłębnej analizie wiem ,że spędza pan kilanaście godzin dziennie przed komputerem : Czy to z braku przyjaciół ,zajęcia,kompleksów? 5.Czy zastanawiał się pan nad swoim postępowaniem? 6.pomyślał pan kiedyś o tym ,że krzywdy zadane bliżnim do pana powrócą? Drogi panie Tomaszu chyba znam odpowiedzi na te pytania ale czekam na to co pan ma do powiedzena
Gość czarci pazur
Jeżeli czytasz fora, żeby zdobyć specjalizację, to gratuluję. Proponuję jednak powolywać się na rozmowy z ludźmi, bo, może tego nie zauważyłaś, ale szczerość jest, szczególnie w tym miejscu, pojęciem względnym. 1. Po pierwsze, nie jestem panem Tomaszem, tylko catullusem albo czarcim pazurem. To jest pierwsza odpowiedź na wszystkie twoje pytania. 2. Mylisz przyczynę i skutek. Skoro tak dogłębnie analizujesz to forum, w celu uzyskania stopnia specjalizacji, to powinaś była zauważyć, że kłótnia została sprowokowana, ponieważ kilka osób z tematu, którego-imienia-się-nie-wypowiada, zaczęło snuć teorie spiskowe, domysły i szerzyć kłamstwa odnośnie stanu życia oraz szczerości osoby drugiej. Zaczęły się były telefony do jej męża i dziecka i ogólna inwigilacja. Ponieważ uważam, że jest to niemoralne i nieetyczne, a radykalne sytuacje wymagają radykalnych środków, toteż powiedziałem SZCZERZE i otwarcie (przepraszam, ale jestem wulgarny i jestem chamski - ah, ta współczesna młodzież), co o tym sądzę. 3. Nie sprawia mi przyjemności zadawanie bólu innym osobom, któe na to nie zasużyły. Ale, posłużę się tym, co napisałaś w podpunkcie szóstym swego wywodu - na chamstwo odpowiedzią jest chamstwo. Po 4 - nie spędzam kilkunastu godzin PRZED komputerem. Posiadam komputer(y) w domu, jeden stopi w moim pokoju. JAko, że moje studia wymagają korzystania z komputera, bowiem moje konto studenta właśnie w internecie się znajduje, jakoż i materiały wszelakie.. oraz strony z tekstami typu perseus.tufts.edu, gutenberg.org, jstor.org (tekstami, z których korzystam), to często do komputera zaglądam. Po 5. - jesteś inteligentna więc chyba pojmujesz, że rozumowanie, iż skoro często odpowiadam na posty, zatem spędzam kilkanaście godzin dziennie przed komputerem jest rozumowaniem błędnym. Po 6. - to jest rzeczywistość WIRTUALNA, która się nieco od rzeczywistości aktualnej różni. Jeśli uważasz, że jest inaczej to bardzo mi przykro. Po 7. - trochę się to kłóci z jednym podpunktów, ale w internecie wyznaję zasadę (to cytat z kogośtam, że *Nic jest moją religią i nic jest moją filozofią*). Zatem - to kolejna odpowiedź na Twoje pytanie. Po 8. - tylko Ci się wydaje, że znasz odpowiedzi na te pytania, bo przeczytałaś je w podręcznikach. Z doświadczenia wiem, że to, co znajduje się w podręcznikach często mija się z rzeczywistością. Po 9. - zastanów się, czy to forum jest poważnym materiałem badawczym, w co śmiem wątpić. Chyba, że piszesz książkę o fałszu, ew. polskiej scenie kabaretowej.
Gość czarci pazur
Po 10. Rousseau w jednym ze swoich dyskursów tak podsumował ówczesne społeczeństwo - *Jealousy, suspicion, fear, coldness, reserve, hate, and fraud lie constantly concealed under that uniform and deceitful veil of politeness.* Ja się tego płaszcza w internecie po prostu pozbywam.
Gość czarci pazur
Jeszcze kilka rzeczy. Po 11. Poltora miesiąca temu byłem przekonany, że na tym forum ludzie rzeczywiście sobie pomagają, dlatego tu napisalem o rzeczach, których nie wiedzą nawet moi najbliżsi. Okazało się, że *pomaganie* sobie polega na podkładaniu nóg, plotkach, domysłach i ordynarnemu włażeniu z butami w czyjeś życie. Wyobraź sobie, że rozbierasz się przed nieznajomym, z któym uprzednio założyłaś się iż, jeśli ty zdejmiesz wszystkie ubrania z siebie, to Ty zrobisz to samo. Po czym Ty się rozbierasz, a nieznajomy się patrzy na Ciebie i nie robi nic. Jak byś się poczuła? Dlatego zaczęło śmieszyć mnie to całe forum. A jako, że nie jestem osobą wierzącą, to nie nadstawiam drugiego policza. Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie, prawda? Po 12. jesteś psychologiem, zajmujesz się nerwicami. Kiedykolwiek zadałaś sobie dwa pytania: a) czemu niektózy ludzie nie potrafią wyleczyć się z nerwicy przez kilkanaście lat? b) ile w Polsce jest ludzi ze źle zdiagnozowaną nerwicą? Na odpowiedź a) każdy myślący psycholog chyba jest w stanie odpowiedzieć. Czyż nie?
Gość psychologist?
Pani Katarzyno Brus z niejakiego Wrocłwia powinno być Wrocławia wątpliwa jest pani osobowość.Mógłbym zabawić się w dedektywa i powiedzieć kim tak naprawdę pani jest ale nie zrobię tego, myślę ,że czarci pazur trochę pomyśli i domyśli kim tak naprawdę jest pani*psycholog*.Takie głupie żarty się pani trzymają.Czarci pazurze po sie tak produkujesz, nie warto.Zakrawa mi to na czystą prowokację.Kiepska z pani psycholog byłaby. To by było na tyle .Pozdrawiam. A skąd ten Tomasz??No a tak naprawdę to Katarzyna Brus czy Barbara Bruś pani psycholog cos nie w formie.
Gość czarci pazur
Po 13. Ponieważ doczytałem jeszcze jedną rzecz w Twoim poście. Na brak przyjaciół nie narzekam. Na brak zajęć - jak większość forumowiczów - również nie narzekam. Zadaj sobie pytanie ile ty spędzasz czasu dziennie przed komputerem i się nad tym zastanów. Po 14. zacząłem się zastanawiać, po co ja się w ogóle przed Tobą tłumaczę. Jaka jest diagnoza? Kompleksy? Zaburzenia osobowości? ;]
Gość czarci pazur
Nie no, tom się uśmiał. Na drugi raz, jak przeczytam jakikolwiek post skierowany do mnie przez osobę, która zapomina, jak ma na imię, to zanim w ogóle się nim zajmę, przeszukam temat *Tych Uczciwych* - *Nerwica lękowa - luźne rozmowy..*, w celu znalezienia numeru IP, a potem się z niego pośmieję. Doroto W - nie myślałem, że potrafisz się zniżyć do takiego poziomu, ale to tylko pokazuje jedno, że miałem rację, oceniając Cię, z czego się bardzo cieszę. Quod erat demonstrandum. Z drugiej strony, to smutne, ile fałszu jest w tym miejscu i przestrzegam innych - nie wierzcie ludziom piszącym tutaj.
Gość Pogódka
a po co Wiki? wielokrotnie juz pisałam , ten typ nie zrozumie, żebyś pod nos mu nas....i napisała na kartce dlaczego, lubi mącic, mieszac jak Baca w kawale, tylko tam było śmiesznie , w tym przypadku jest żałośnie bez komentarza Wiki, szkoda Twojej inteligentnej główki dla typów niektórych
Gość Dorota W
W tym momencie jestem niesamowicie zaszokowana.Nie wiem kto sobie ze mnie robi takie żart.Czy sądzicie ,że jestem na tyle głupia,że nie wiem ,iż zmieniając nick wyświetla się w dalszym ciągu to samo IP; Przepraszam bardzo ale takie zachowanie byłoby poniżej mojej godności. Chcąc napisać takie brednie wystarczy abym się zarejestrowała a mojego Ip; ludzkie oczy by nie urzały. Spójrzcie na IP; pogódki i Himeny w dzisiejszych postach są przecież identyczne IP;77115** tak samo IP Krysi i Izki24 IP;87105. Nie mam zamiaru się tłumaczyć bo najczęście to zadanie winnego ale w czasie gdy został napisany ten post miałam gości ,którzy przyszli z kwiatkiem na dzień kobiet. Dzisiaj,-dopiero dzisiaj Catullus mnie uświadomił,że naprawdę tutaj nie można nikomu wierzyć. Jest mi prykro,że wynikła taka nieprzyjemna sprawa ale ja nie mam z nią nic wspólnego. Nie mam zamiaru nikogo obrażać ani krzywdzić.Poznałam co to ból fizyczny i psychiczny więc z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić ,że nie zadam go nawet największemu wrogowi. Od pewnego czasu nawet nie zaglądałam na te strony dopiero po otrzymaniu dziwnego sms-a mówiącego o jakiejś kolejnej wojnie weszłam tu i oczom nie wierzę co się dzieje. Ja mam tego wszystkiego dość ,to są jakieś cholerne gierki , ktoś sobie urządza nie złą zabawę naszym kosztem tylko się nie zastanowi nad tym ,że wyrządza nam krzywdę. Może to Was zdziwi ale w tym momencie czuję się jak zbity pies i nie wiem czy usiąść i płakać czy nałykać się prochów i zasnąć na wieki. Moje nerwy takego szumu wokół mojej osoby nie wytrzymają. Bardzo proszę osoby ,które mnie tak strasznie nienawidzą aby kierowały swe uwagi do mnie a nie robiły przedstawienia typu Basia czy tam Asia ,Kasia. Chcąc mi dokuczyć wystarczy napisać posta bezpośrednio do mnie a nie odwalać jakieś kołomyje. Sprawę uważam za zamkniętą !!!! PS: Olka2---jestem rozczarowana Jeżeli ktokolwiek poczuł się urażony to z góry przepraszam!!!!
Dorota...nie mam pojęcia czym jesteś rozczarowana..bo chyba nie tym, że powiedziałam Catullusowi prawdę. Powiem szczerze, że ja nie jestem rozczarowana..zwłaszcza teraz, gdy przeczytałam posty na innym forum...chodzi mi konkretnie o Pogódkę.Tak więc sama widzisz.....to nie jest Twój pierwszy raz. Dajmy już temu spokój....i nie pogrążaj się jeszcze bardziej bo szkoda Twojego zdrowia.
Gość Dorota W
Olka2 nie w nikam w to jaką prawdę powiedziałaś Catullusowi to jest wasza sprawa! Jeżeli chodzi o moje posty,nigdy się ich nie wypierałam ale jak z pewnością zauważyłaś pisałam je pod swoim nickiem .Nie jestem jakimś nieopierzonym podlotkiem aby robić z siebie idiotkę i pisać jako inna osoba.To nie leży w mojej naturze .Mam w sobie na tyle honoru i odwagi ,że mogę pisać pod swoim nickiem a nie wywoływać sensacje jakimiś pieprzonymi postami ,które nie trzymają się kupy ani d...py .Jeżeli chodzi o moje zdrowie to się z Tobą zgadzam,w rzeczy samej szkoda go marnować na takie brednie. Osoba ,która tak subtelnie od pewnego czasu drążyła dziurkę w moim sercu może być szczęśliwa !!! Udało się szpila przeszła na wylot. Wypada mi przeprosić za to ,że z mojego powodu nie jedna osoba została skrzywdzona ale powtarzam raz jeszcze ,że to nie ja jestem tą bestią ,która ma zamiar dołować to towarzysto.Sama borykam się z chorobą ponad 6 lat więc dobrze wiem jak każdy stres i i nie miłe sytuacje pobudzają w nas nerwicę.
Gość krystyna 3
Nie WESZLAM NA TO FORUM ZEBY TU PISAĆ Ale obniosę się tylko do pazura wew catullus jezeli chcesz usłyszysz teraz prawde TO ty i tylko ty i czarna prowadziliście śledztwo na naszym forum a pod pozorem swojej niewinności broniłeś iwony jak lew żeby podejżenie nie padło na was sprytnie pomyślane ale powiem ci tylko ze takiego nieokszesanego faceta jak ty nigdy nie spotkałam na swojej w swoim zyciu i obym nigdy nie poznala bo tacy ludzie jak ty są jednostkami nie nadającymi się do samodzielnego istnienia i dlatego szukają osób którym chcą zaimponować swoimi jakrze głópimi wypowiedziami zachowujesz się tak jakbyś pozjadał wszystkie rozumki a jesteś głópim niedoświadczonym smarkaczem który sam nie wie czego chce od życia i zastanawiam się do czego potrzebne sa ci te studia bo wiedza jaką posiadasz i spryt w manipulacji ludzmi to twoje motto życiowe daruj se chłopie ale nie wszyscy na naszym forum są tacy nieokrzesani jak ty twoja arogancja i stsunek do ludzi których nie znasz a wypowiadasz się krzywdząc niektórych konkretnie DOROTKE to tylko twoja zazdrość że nie potrafisz być taki inteligętny jak ona gówno o niej wiesz a wypowiadasz się o niej w taki sposób gdyby osoby z forum obojetnie jakiego nie wypowiadały się zbyt szczerze o swoich prywatnych sprwawach nie było by tego a że się wypowiadają o tym to tylko i wylącznie na swoa odpowiedzialność a szkoda bo takie osoby jak ty potrafią jak widać zrobic zrobić z tego użytek dla własnych celów i mozesz o mnie pisać co tylko ci się podoba a ja i tak mam i będe miała o tobie swoje zdanie zrobiliście zamęt na jednym forum i teraz twoja pozal sie boze inteligęcja zaczyna zbierać żniwo tutaj bo jakiś młody taki złośliwy a możesz mi powiedzieć gdzie tacy ludzie się rodzą? oby takich jak ty bylo jak najmniej na tym świecie bo by świt utopił się w intrygach i wszczepianiem nienawiści do drugiej osoby.
Gość psychologist?
Krystyno3 a jednak weszłaś i napisałaś i jeszcze jak to zrobiłaś.W jakim stylu! Godne pożałowania.Do niedawna stałaś za Iwoną murem .Teraz jesteś całym sercem z Dorotą W.kiedyś nazywałaś czarną słoneczkiem i kochaniem.a teraz ją oskarżasz.Coś jest nie tak.Oj zastanów się nad tym wszystkim. A tak na marginesie to przydałby się tu prawdziwy psycholog tak od czasu do czasu prostując wypowiedzi co niektórych.
Gość czarci pazur
Krystyna 3 - masz problyemy z urojeniami, bo ja żadnego śledztwa nie przeprowadzałem. A tym bardziej nie z czarną, bo, o ile wiem, to w sprawie Iwony nasze poglądy są rozbieżne (tak, tak - przez samo ż). Jeżeli nie wierzysz - zapytaj ją o to osobiście... Choć może zaraz wymyślisz, że czarna, ja i Ola to te samy osoby. I to jakiś wielki spisek, który ma na celu wykończenie was. Po drugie - podejrzenie, nieokrzesanego, głupimi, inteligentny, inteligencja. Po trzecie - ja wszczepiam w kogoś nienawiść? Ola sama doszła do tych wniosków, bo jest osobą intgENtną. Tak samo pogódka, wiki, andrzej, xyz i kilka innych osób. Nikim nie manipuluję. To trochę nieskromnie zabrzmi, ale w świetle ostatnich wydarzeń ignorancja i gupota to raczej cechy, które przypisałbym innej stronie tego sporu ;). Po czwarte, nie wiem.. może nie zauważyłaś.. ale Pani Katarzyna Bruś, potocznie zawana Barbarą twierdzi, że jest z Wrocławia, a posiada Toruńskie IP. Rozumiem, że to normalne dla Ciebie, że ktoś nagle zapomina, jak ma na imię? Po piąte - daruj sobie te bzdety o śledztwach i inwigilacji, sama wiesz jaka jest prawda i co WY robicie z Iwoną. Bo nie wierzę, żeby ona sobie wymyśliła te telefony do własnego dziecka i męża. Więc zanim zaczniesz kaleczyć polski język, oskarżając kogoś o coś, co nie miało miejsca, to się dwa razy zastanów. Poza tym, pewnie już wiesz, że rozmawiałem z Dorotą o tym i wyjaśniliśmy sobie kilka kwestii. Zatem - mam gdzieś, co powypisujesz na mój temat tutaj - możesz nawet snuć domysły, że to ja jestem odpowiedzialny za II wojnę światową i komunizm w Polsce.. a mi to rybka :). I pisz sobie dalej te domysły - ja się dobrze bawię. Szkoda Twoich nerwów, zajmij się czymś produktywnym. P.S. Doceniam to, co zrobiłaś dla Agi wtedy i podziwiam Cię za to. Żeby nie było, że jestem niesprawiedliwy.
Gość czarci pazur
By the way - co do wypowiedzi krystyny, ponieważ doszedłem do wniosku, że mam tego dość. Skontaktuję się z administratorem forum, który poczyta, co się tu dzieje i mam nadzieję, że dojdzie do wniosku, że miarka się przebrała i się bacznie temu wszystkiemu poprzygląda. Miałem tego nie robić, bo pewnie administrator ma na głowie inne sprawy niż banda plotkar, ale po dzisiejszym poście uznałem, że ostro przeginacie :).
Gość Pogódka
do Doroty! nie mam zamiaru tutaj krytykowac nikogo, dlatego napiszę Ci tylko tak, zobacz jak można kogos skrzywdzic, nawet nie pytając, teraz Ty masz protensję, widzisz fortuna kołem się toczy, zasiałaś ziarno, które teraz kiełkuję i uwierz, ze szczerego serca jest mi przykro, że przeciwko Tobie, bo chciałąbym, żebyśmy wszyscy tu sobie pomagali, ale mam nadzieję Dorotko, że jednak czegoś Cię to nauczy, tak jak napisałaś, wierzyc każdemu to głupota, ja Wam uwierzyłam i dostałam za swoje, teraz piszemy sobie na naszym wątku w spokoju, a nawet jak jakieś są sytuacje może nie najmilsze to nikt nikogo nie osądza, bo po co???kiedy nie ma się pewności??? pozdrawiam Cię, życzę zdrówka KAŻDY BŁĘDY POPEŁNIA* SZTUKĄ JEST UMIEC SIĘ PRZYZNAC NIE CZYŃ DRUGIEMU CO TOBIE NIEMIŁE tym zakończę swoją wypowiedz
Gość czarci pazur
A jeszcze jedno mi się przypomniało KRYSTYNO. Nie możesz sobie rzucać oskarżeniami na tym forum pod adresem mojej osoby, bo takie jest Twoje widzi mi się. PRzykro mi, ale trafiła kosa na kamień tym razem. Wiesz, dobrze, jaka jest prawda. A prawda jest taka, że dowody na to, co robiłyście (nie wiem, kto dokłądnie i nie interesuje mnie to) znajdują się w temacie *Nerwica lękowa - luźne rozmowy..*, na mojej skrzynce mailowej, w archwiach rozmów na gg, a kilka rzeczywistych dowodów typu telefony do pewnej osoby również się znajdzie. Więc... proszę Cię - nie wciskaj kitu ludziom. Wiem też mniej więcej o sprawie, któa dotyczy Pogódki więc nie jest to Wasz pierwszy i ostatni raz. Dlatego przyjrzy się Wam administrator forum, bo ja i kilka osób w tej materii jesteśmy bezsilni i mam nadzieję, że podejmie decyzję słuszną.