Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Fabienne
Dziewczyny ale ja już to zauważyłam ze jak sie bardzo najem zwłaszcza ser w duzych ilościach taki roztopiony na pizzy albo na czymś innym to potem tak mam, czuje w dołku taki ucisk, moze zejść na jakąś diete i si etak nie obzerać i wtedy zobacze czy bedzie lepiej. Wiecie ja jem dość ciezkie rzeczy duzo fast foodów i w pracy jem mało a potem koło 18 jem obiad i sie obzeram i potem mi sie nic niechce, i leze w łózku az do wieczora i potem tak mam.
Gość Dorota W
Fabienne kochanie to masz o jakieś 30 kg za dużo. Dziewczyno powinnaś w takim wypadku zrobić jeszcze badania kardiologiczne bo może nadwaga ma zły wpływ na Twoje zdrowie. Nie obiadaj się tak mocno .Zamist chipsów zjjedz jabłko lub marchewkę. Oj Fabienne chyba powinnaś zacząć prowadzić zdrowy tryb życia Trochę sportu Ci nie zaszkodzi.Weż się za aerobik,basen,pilates albo jazdę na rowerku i zrzuć troszkę sadełka
Gość Fabienne
Nio miałam robione badania, krew ok, i cała ta reszta, echo serca tez ok , ekg kilaktrotnie i tez ok, potem holter i tam wyszła artymia nadkomorowa z pauzami w nocy ale lecze sie na ta nadczynność. Tylko wiesz jak to jest, jak sie biore za jakieś cwiczenia i jak zrobi mi sie słabo ( pewnie dlatego ze nie cwicze i od razu chce wszystko nadrobic) to zaraz przestaje i znów sie koło zamyka, latem czułam sie lepiej kosiłam trawnik i takie tam bzdury a teraz siedze w domu i sie obzeram. Potem mam depreche z tego jak wygladam i ze nie mam faceta pewnie dlatego ze jestem tłuścioch itd i tak wszystko sie kreci.
Plamko ja jestem z Rybnika to mamy nie daleko do siebie:)i tutaj sie lecze u psychiatry i psychologa a serce lecze w zabrzu. Fabienne uwielbiam warzywka i owoce nie powiem niezdrowe jedzenie tez ale z kuli zpladka ograniczam je do minimum.Ale warzywka i owoce mniam. Dobranoc Dorotko spij dobrze.
Gość Wojtek83
cześć wszystkim Nie odzywałem się ostatnio z powodu wyjazdu za granice, który wypadł mi nie spodziewanie. Właśnie wróciłem i jestem zmęczony, ale jutro się odezwe. Mogę tylko powiedzieć, że tego wypadu nie będe zaliczał do udanych z powodów wam dobrze znanych.
witajcie!chcialam opisac wam swoj problem.moze z rok temu zlapalo mnie mocne zaklucie ze nie moglam isc.poszlam do lekarza rodzinnego i mialam wysokie cisnienie.Odrazu skierowano mnie do szpitala,tam mialam robione ekg i wykazalo brak potasu,zapisano mi lek Betaloc 25.bralam go przez 4 misiace.Potem kontrola u kardiologa jednego i powiedzial mi ze mam nadal brac te leki.Nastepne badania jakie mialam to echo serca i wysilek.Odrazu po badaniach to kardiologa z wynikami i okazalo sie ze mam nerwowe serce oczywiscie zapytalam czy musze nadal brac ten lek a on stwierdzil ze narazie nie tylko jak znowu cos sie zacznie dziac to mam brac czyli czegos tu nie rozumiem jeden powiedzial ze musze a drugi ze nie musze.Sama nie wiem co mam zrobic czy isc sie jeszcze raz przebadac,bo ostatnio z lewej strony mam takie dziwne jagby skurcze nie umiem tego okreslic zbytnio najgorsze jest to ze mysle o ty i sadze ze to moze byc podswiadomieTo jest takie moze 3 sekundowe,lapie i puszcza moze ktos z was mial takie cos?Najgorsze ze zaczynaja mi sie dziac takie zeczy a ja mam dopiero 19lat,a moze przez to ze pale?Prosze o odpowiedz:)
Plamka! to ja pisałam,że biorę xetanor...nie wiem jak długo , w każdym razie to jeden z leków , które jak powiedziała lekarka można brać 2 lata. Oprócz niego nic nie zażywam,chyba ,że w stanie silnego napięcia doraznie afobam. Witam Cię Ewka,ale ja nic nie będę Ci doradzała...hmmm myślę ,że specjalistką od serca jest Aga:)) tylko się biedactwo nie za dobrze czuje,może śpi? Ale z pewnością Ci udzieli potem informacji
Ewko witaj!Ja mam problemy z sercem i nie przerazaj sie ze masz dopiero 19 lat ja mam juz od podstawowki tylko bylo nie leczone.Cale szczescie ze trafilas juz do odpowiednich lekarzy.To co piszesz ze masz skurcze,to pewnie skurcze dodatkowe tez je mam.A moim zdaniem powinnas nadal brac betaloc,bo jesli przerwiesz to bedzie to samo arytmia serca i nadcisnienie ktore tez mam oczywiscie.Ja kiedys tak zrobilam 5 lat temu pierwszy raz zaczelam brac leki na serce tez wlasnie betaloc w szpitlu,a jek sie skonczyl poszlam do rodzinnego po recepte to stwierdzil ze nie musze brac i odstawilam,to byl moj blad wiec nie zrob tego samego o to Cie prosze,dla twojego dobra.Teraz mam wieksze problemy z sercem i czeka mnie zabieg,bo bez tego nie moge miec dzieci,najpierw musze odstawic leki a bez tego sie nie da,za berdzo maje serce jest rozchustane ze tak powiem. Witaj Plamko ja biore odpowiednik xetanoru-bioxetin oba te leki nie uzalezniaja wiec mozna je brac spokojnie wedlug potrzeby.A dlaczego pytasz?
Witaj Ago! W sumie sama nie wiem co zrobic bo wiesz kazdy organizm jest inny a moze i w moim przypadku bym miala to samo co ty ale lekarka mi powiedzial ze jezeli tetno mi podskoczy do 90 to mam brac a w szpitalu mi inaczej mowili wiec kogo sluchac??Sama nie wiem juz.Jestem teraz obecnie za granica i zdecyduje sie isc tutaj przebadac moze tu mi dokladnie powiedza co i jak.Szerze nie chce juz brac lekow,nic mi nie wolno bylo podczas brania betalogu.Moze ci to przerazi ale napewno pogarszam sobie tym ze pale,nawet nie wiesz jagbym chcial przestac ale nie potrafie!!Nie wiem co robic!!Duzo mysle o tym i chyba sobie za duzo wmawiam w szpitalu powiedzieli ze jest ok a tu prosze co sie dzieje!!!
Gość Fabienne
Cześć dziewczyny!! U nas sie pogoda zepsuła i pada deszcz, ja rano jak sie przebudziłam już czułam jakiś lek, jechałam autem i jakoś tak dziwnie w tej główce normalnie myślałam ze nie dam rady potem w parcy jakoś mineło ale jak tu nagle mnie dziabneło w kalice centralnie w dołku jakby mnie ktos nozem dziabnoł, az mi sie przed oczami dziwnie zrobiło, potem znów lęk i uczucie jakbym miała zaraz fiknać, i znów przeszło. ehhhh wam powiem!!
Jesli jestes za granica to sprobuj sie przebadac,ale zapewniam ze to kiedys wroci z wieksza sila,wiec i tak bedziesz musiala wrocic do leku tak jak ja.I sluchaj ludzi ze szpitala jesli kazali brac to bierz.Jesli przestaniesz tetno bedzie podwyzszne a nawet jak nornmalne to przy kazdym wysilku odrazu bedzie Ci skakac do gory i stanie sie uciazliwe,ale decyzja nalezy oczywiscie do Ciebie.Daj znac.