Gość maciek121212 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Witam. Dwa miesiace temu doznalem bardzo ciezkiego urazu wielonarzadowego w wypadku samochodowym. Aby uratowac mi peknieta i rozwarstwiona aorte zastosowano stent graft w odcinku zstepujacym. Mam pytanie jak powinno wygladac moje zycie? Mam 31 lat.Dotychczas pracowalem fizycznie za grancami naszego kraju. Nie przyjmuje zadnych lekow.Prosze o odpowiedz.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam Maćka 121212, Warto omówić ze swoim lekarzem sprawę możliwości powrotu do pracy. Nie znając Pana i Pana aktualnego stanu zdrowia można powiedzieć, że należy unikać większych wysiłków fizycznych i urazow klatki piersiowej. Zatem prace, które mogą potencjalnie być związane z nadmiernymi wysiłkami fizycznymi i urazami - nie są w Pana przypadku wskazane i należy ich unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa33zToF Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Jak można określić *większe wysiłki fizyczne*? Dla mnie wchodzenie po schodach na II piętro to już większy wysiłek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi