Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uciskowy ból w klatce piersiowej

Gość zdezoriętowany

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zdezoriętowany
od pewnego czasu mam bóle w klatce piersiowej jakby mnie coś uciskało do tego uczucie podobne do zgagi i ból gardła jakby cos sie przez nie przeciskało, od krtani aż do spolotu słonecznego co to może byc ?? byłęm u lekrza ale nic mi konkretnego neipowiedział ?? mnał ktoś coś podobnego???? prosze o pomoc!!
witm , mam 22 lata, jestem dosc *muskularnej* budowy ciała (89 kg przy 186cm) równiez od dłuzeszgo czasu odczówam dziwne niesystematyczne bóle w okolicy mostka, czasem z prawej strony, ostatnio jednak sa typowo lewostronne, roszcze nadzoeje ze jest to poprostu nerwica (tym bardzieje ze jestem bardzo newrowy, wrecz nadpobudliwy), dodatkowym problemem sa czasem zimne konczyny które dodatkowo daja mi do myslenie. Przy kazdej okazji przegladania kolejnych forów wydaje mi sie choruje na cos zupełnie ionnego - teraz powiecie pewnie ze głupek powinien do lakarza isc a nie wypłakiwac sie na forach - owsze, byłem i to niejednokrotnie, mam badania EKG (bardzo dobre), zrobiłem RTG klatki piersiowej(podobnie), spirometrie, nawett badania na cókrzyce, moj lekarz mowi ze to powoli zaczyna mnie przesladowac i ze naprawde sie czegos nabawie, a i owszem, za kazdym razem gdy dopadnie mnie taki ból przestaje myslec o czym kolwiek, jestem roztrzesiony z nerwów i przychodza mi najgorsze mysli do glowy! POMOCY przedstawie Wam dla jasnosci jeszcze raz objawy: ból w okolicy mostka(naprzemian prawa lub lewa strona, jakby w dolnej stronie serca, jednak bol promieniuje wiec nie potrafie dok okreslic) zimne konczyny, mroczki a raczej przytłumienie wzroku(nie zawsze) no i oczywiscie uczucie strach które mija po kompletnym zrelaksowaniu i pozuceniu codziennych zmartwien...to chyba wszystko. z góry dziekuje za przeczytanie tego materiału i nie lekcewazenie jego tresci no i oczywiscie pomoc w tej sprawie. Dzieki adam
Witam. Mój problem polega natym, iż o 6 lat coś mi dolega bardzo ale to bardzo dziwnego. Mianowicie na początku miałem jakieś dziwne odloty nie byłem swój jakbym tracil kontakt z rzeczywistością. Kolejny rok uczucie jabym warjował czasami gdy patrzałem się w lustro to przez sekundę nie rozpoznawał się. Czułem się tak jabym ja to nie był ja (coś jakbym nie rozpoznawał swojej twarzy) podobnie czułem się jak patrzałem się na jakąs znaną osobę(niby znam jaką osobę ale wydawała się jakbym ją zobaczył pierwszy raz). Kolejne lata duszności,dziwne bóle głowy, bóle w klatce piersiowej, gorączka,bóle mięśni,drętwienie rąk... i można tak wymieniać. Proszę pomuście mi i napiszcie co może mi być bo ja już warjuje od tego wszystkiego.Pozdro. k
Gość Karol 32lat

Witam ja natomiast mam takie coś że ściska mnie w klatce piersiowej i klóje do tego kłócie w żołądku i gardle i w dodatku mam przez to problemy ze snem bo w nocy mój umysł walczy z tym i jest strach przez co wybudza mnie ze snu i nie śpię a jak już usnę to góra 2h i nagle gwałtowne wybudzenie masakra co się dzieje? Może to na podłożu psychicznym to jest przez nerwice tak myślę. Słucham co wy myślicie o tym? Podam mój adres meilowy czekam na odpowiedź karol1989-19@o2.pl pozdrawiam 😞😞😞

Gość Kobietka

Kłucie w klatce piersiowej zawsze jest niepokojącym objawem. Nie bagatelizowałabym tego, tylko od razu rozpoczęła diagnostykę, bo być może nic poważnego się nie dzieje, ale dopóki tego nie zbadamy, to będziemy żyli w nieświadomości… sama borykam  się z problemami kardiologicznymi i mogę polecić dr Małgorzatę Kloch z SCM clinic w Krakowie. Świetna specjalistka, bardzo mi pomogła w życiu. Nie warto zwlekać, jeżeli na szali znajduje się nasze zdrowie…