Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pierwsze dni z antydepresantem

Gość Nesia

Rekomendowane odpowiedzi

MonikaJessi A jeżeli masz te leki to spróbuj skierować mysli jakby na inny tor Ja też do tej pory miewam leki ale jakby nie przywiązywała do tego wagi staram się wtedy bardzo myśleć o czymś innym TU w nerwicach ktoś napisał wierszyk i gdy mam chandrę to go sobie mówię ot tak w myślach i mnie to pomaga Bez tego wierszyka ja nie usnę powtarzam go do znudzenia i w dzień i w wieczorkiem I takie coś możę śmieszne ale pomaga pozdrawiam

GNelu jeszcze niedawno jak byłam bez leków bylam złamana i przygnebiona. Mialam dosc tego ze nerwica robi ze mna co chce i tak sie wnerwilam na ta nerwice ze powiedzialam sobie dosc. Zaczelam czytac posty z tematu/ z nerwicy sie wychodzi/ i odkad poczytalam jak sobie inni radza z nerwica bez lekow to wzielam sie za swoje nastawienie do nerwicy. Pomoglo. Przestalam w duzym stopniu myslec o ataku i jak juz sie pojawil to w kolko powtarzalam od tego nie umre zachwile atak przejdzie i bedzie dobrze. Przestalam bronic sie przed tymi atakami i pozwalalam jakby przeplywac tym zlym emocjom przez moj organizm i juz tak nie panikowalam. I to mi duzo pomoglo bo wczesniej to bylam juz do niczego. Acha czytalam ksiazki o nerwicy i stresie i zaczelam biegac codziennie bo wyczytalam ze bieg spala te zle emocje ktore w nas siedza. Polecam wam moj sposob bo im wiecej wiem o tej chorobie tym mniej sie boje. Pozdrawiam.

Monikajessi ja biore leki od dwóch tygodni i nie ma poprawy, lekarz mi teraz jeden odstawil i zmienił na inny. I teraz znowu sie zacznie, mam te koszmarne skutki uboczne, boli mnie glowa, ciągle chce mi sie spac. I od nowa przyzwyczajam organizm do nowego leku. Nie wiem ile to potrwa, jak na razie jest pogorszenie -zaczęło sie jeszcze jak bylam na tamtych lekach więc to nie do konca przez nowy lek. Nie wiem czy pisalam na tym forum ze ide jutro do szkoly. Nie chodziłam 2 miesiące.nie daje rady i panikuje przed jutrem,nie wiem jak bedzie.

Nelu będzie Dobrze!!!!!-a jak będzie coś nie tak to zawsze możesz wyjść ze szkoły :) ja jak się boję gdzieś iść lub jechać to zawsze sobie to powtarzam,że musi być ok....i że zawsze mogę wyjść :)-to mi daje poczucie bezpieczeństwa. U mnie samopoczucie poprawiło się,nie mam już mdłości,daje radę bez snu wytrzymać cały dzień no i zawroty głowy są coraz słabsze :) jeszcze są lęki,ale do opanowania... Trzymajcie się cieplutko!!!

Nelu tak mi ciebie zal. Lecz skoro tamten lek nie działał to ten pomoże napewno. Napisz jak dalas radę w szkole. Ale Nesia ma racje zawsze możesz wyjść. Moja rada to myśl pozytywnie że nic się nie stanie od tego nie umrzesz itd. Podbuduj psychikę na pozytywne myśli to dużo daje. Powodzenia. Nesiu tak się cieszę że z tobą już lepiej, że mną też. Chyba lek zaczął działać dziś biorę 4ą całą tabletke razem biorę 14y dzień jest lepiej. Jak dziś się czujesz?

Dziewczyny, cieszę sie ze u Was troche lepiej. Bylam w szkole ale to chyba najgorszy dzień w moim życiu.myslalam ze jak pojde to mi sie przypomni przeszłość bez choroby i troche mnie puści, ale to sie nie stalo.momentami chcialam wyjść i myslalam ze nie wytrzymam. Starałam sie robic dobra minę do złej gry..na lekcjach nie uważałam,nie odrabiam lekcji,nie moge sie uczyc. Nic mnie juz nie interesuje, nie obchodzi, nic nie ma sensu. Balam sie i nadal boję.

Witaj. Ja teraz daję radę wychodzić od dobrego miesiaca jak uswiadomilam sobie że moje ataki zależą od tego co myślę. Jak myślałam że dostanę atak to dostałam a jak na siłę myślałam że bedzie dobrze to było dobrze. Tak to funkcjonuje. Ale było to dla mnie trudne ale pomocne. A wcześniej nigdzie nie chodziłam i nie jezdzilam bo wciaż wmawialam sobie ze lepiej siedzieć w domu bo mnie dopadnie chorubsko. Wychodz wszędzie gdzie masz ochotę na przekór chorobie. Po kilku razach nabierzesz pewności siebie. Powtarzaj sobie w kółko że to nie choroba tobą rządzi tylko ty rzadzisz sobą. Jak będziesz myśleć że wszystko będzie z tobą dobrze to bedzie. A jak coś się przytrafi to powtarzaj sobie że to zaraz przejdzie i będziesz się dobrze czuć i najważniejsze pamietaj że to ci nic nie może zrobić bo to nerwica robi z tobą co chce. Nie daj się i sama decyduj o tym jak będzie wyglądał twój dzień.

Monikajessi, nie bylam dzis w szkole, próbowałam, ale nie dalam rady, mialam takie lęki. Teraz gorzej sie czuję, bo wprowadzam nowy lek, więc mam nadzieje, ze potem sie unormuje. Bede próbować dalej, kiedys musze sie zmierzyć z tym wszystkim. Życzę powodzenia w walce z chorobą.