Gość Mychaaa Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam. Czy po śmierci osoby,która nosiła kardiowerter zostaje owe urządzenie usuwane? Bardzo proszę od odpowiedz,jest to dla mnie bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Nie jest usuwane .Pacjent zabiera na wieczność ze sobą . Cytuj Odnośnik do komentarza
jarek1983 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 A co ty opowiadasz ja podpisywałem zaświadczenie że się oddaje i zastawkę mechaniczną też wytną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość PHp Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam, w miniony poniedziałek zmarł mi tata, miał wszczepiony ict-d kardiowerter - defibrylator moje pytanie brzmi czy po zatrzymaniu akcji serca bo na nie umarł kardiowerter wyłącza się samoistnie czy może próbować pobudzić serce gdyż ma funkcje defibrylacji.... Może to głupie ale miałem myśli czy czasami po smierci się nie obudzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pinda Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Nie martw się ,po śmierci w ciągu kilku minut ,godzin odbywają się takie zmiany które uniemożliwiają *obudzenie *się .Chodzi mi tu o zmiany rozkładu ,żaden narząd już nie ruszy ...... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Olo Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 W jeśli po latach ktoś odnajdzie ten temat: W Polsce nie ma praktyki wyszczepiania pośmiertnego rozrusznika/ICD. (rok 2020) natomiast w niektórych krajach są prowadzone takie akcje, odzyskane urządzenia są wysyłane do krajów Afryki. Nikt natomiast nie ma prawa dotknąć waszego stymulatora bez waszej zgody. W dniu 14.08.2014 o 14:08, Gość PHp napisał: Witam, w miniony poniedziałek zmarł mi tata, miał wszczepiony ict-d kardiowerter - defibrylator moje pytanie brzmi czy po zatrzymaniu akcji serca bo na nie umarł kardiowerter wyłącza się samoistnie czy może próbować pobudzić serce gdyż ma funkcje defibrylacji.... Może to głupie ale miałem myśli czy czasami po smierci się nie obudzi.... Nie, nie obudzi się. Jeśli serce nie podjęło czynności przez 5 minut od zatrzymania i nie nastąpiły czynności resuscytacyjne to niestety już tak pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi