Gość Julja Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Po zabiegu CABG mojemu tacie nie usunięto elektrod nasierdziowych tylko obcięto końcówkę wystającą z brzucha. Czy to standardowe postępowanie, czy takie ciało obce w ciele taty nie utrudnia gojenia i nie grozi stanami zapalnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Witam, Prawdopodobnie elektroda nasierdziowa została już usunięta. Usuwa się ją zazwyczaj nieco później po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Igor Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Najprawdopodobniej nie została jednak usunięta. 10 dni temu miałem operację, od dwóch dni jestem w domu, elektrody ucięto mi przy skórze w dniu wyjścia. Sąsiadowi z pokoju usunięto elektrody całkowicie. Dowiedziałem się że ja miałem wysoki INR (słaba krzepliwość krwi) a on niski i w moim przypadku doszło by do wylewu. To podobno standard, zawsze tak robią przy wysokim INR. Mam z ostać z tymi drutami do końca życia. Właśnie szukam w internecie informacji z czym to się wiąże i czy możliwe będzie do usunięcia w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi