Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwny ból głowy przy nagłym schylaniu się lub przy ucisku

Gość Mati19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 19 lat i od jakiegoś czasu ( około tygodnia ) mam dziwne bóle głowy. Najczęściej odczuwalne w nocy kiedy kładę się spać i uciskam głową na poduszkę. Jest to chwilowy, tępy ból jakby wewnętrzny występujący po prawej stronie czaszki mniej więcej od prawej strony potylicy do skroni. Czuję również że mam *ciężką głowę* jakby zwiększone ciśnienie. Poza tym dość częste piski w uszach. Również chwilowe raz w lewym raz w prawym uchu. Rozważam pójście do lekarza jeśli to nie ustąpi. Ktoś mi może podpowiedzieć co to może być?

Witam. Mam 19 lat i od jakiegoś czasu ( około tygodnia ) mam dziwne bóle głowy. Najczęściej odczuwalne w nocy kiedy kładę się spać i uciskam głową na poduszkę. Jest to chwilowy, tępy ból jakby wewnętrzny występujący po prawej stronie czaszki mniej więcej od potylicy do skroni. Czuję również że mam *ciężką głowę* jakby zwiększone ciśnienie. Poza tym dość częste piski w uszach. Również chwilowe raz w lewym raz w prawym. Rozważam pójście do lekarza jeśli to nie ustąpi. Ktoś mi może podpowiedzieć co to może być?

Witaj mati. Mam podobne objawy tylko ze oprocz nich mam zawroty głowy połaczone z nudnosciami. Zrobilam RTG kregoslupa i okazalo sie ze mam zwezenie szpar miedzykregowych i osteofity czyli mam dyskopatie. Popros swojego lekarza rodzinnego o skierowanie na RTG kregosłupa szyjnego i wtedy bedziesz wiedział czy te objawy powoduje kregosłup. Przyczyn moze byc wiele ale bez badan nie bedziesz wiedział.

Ale czy jest możliwe, żeby to stało się tak nagle? Wcześniej podobne sytuacje nie miały miejsca. Jakieś badania mam zamiar porobić tylko nie bardzo wiem na co się nastawiać, co w pierwszej kolejności wziąć pod uwagę. nawet w tej chwili kiedy siedzę i to piszę czuję jakby ciśnienie chciało mi z czaszki uszami ujść..

Też miałam problem z kręgosłupem szyjnym i kiedyś miałam podobne objawy,wynik tomografii kręgów szyjnych też z podobnym opisem.Teraz jest lepiej,bo fizjoterapeuta zajmujący się terapią manualną ,,wyciągał** mi głowe w górę,by odsunąć od siebie poszczególne kręgi.Ból głowy natychmiast zmniejszył się o 80%,a po paru minutach całkiem minął.Stało się to po dźwiganiu czegoś ciężkiego i co kilka dni się powtarzało.Trzeba uważać jak się wstaje z łóżka,nie dźwigać,starać się nie trzymać rąk w powietrzu, spać na wyprofilowanej poduszce podpierającej kark,nie siedzieć zbyt długo przy kompie w pozycji zgarbionej itd...

Witam. U mnie wygląda to podobnie, aczkolwiek jestem aktualnie przeziebiona i taki bol glowy towarzyszy mi przy bolu gardla. 2 dni mecze sie z przeziebieniem.. Wszystko zaczyna wracac juz do normy, ale nie bol glowy, ktory sie pogarsza.. gdy tylko schyle lekko glowe pod prawym katem czuje przerazliwy bol od skroni do tylu glowy i mam wrazenie ze zaraz starce przytomnosc. Dodatkowo strasznie boli mnie kregoslup.. Sadzicie ze to moze miec zwiazek z kregoslupem? czy moze z wezlami chlonnymi ktore rowniez odczuwam?

Gość Monika1826

Witam mam 27 lat i od jakiś 3 dni boli mnie z tyłu głową szczególnie przy schylaniu i kichaniu żadne leki przeciwbólowe nie pomagają użyłam otrivin do nosa bo mam trochę katar i myślę że to zatoki ale nie jestem pewna proszę o radę .