Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pozytywne wyniki rezonansu a ciągłe bóle głowy

Gość uuuuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałam zapytac. Mialam jaks czas temu wykonywany rezonans magnetyczny głowy wraz z kontrastem. Wynik byl w porzadku, nie bylo zadnych guzków, ognisk zapalnych ani nic innego złego. Mimo wszystko wciąz mam bole głowy, łączące się niekiedy z bólem, cierpnięciem żuchwy. Lekarze wykluczają migrenę, ponieważ to nie ten typ dolegliwosci ale jednoczesnie nie są w stanie powiedzieć, dlaczego mam takie bóle. Do tego zaczely dochodzić problemy ze spaniem - jestem okropnie spiaca juz o 20 jednak nie mgoę zasnąc do 2 w nocy. Pomozcie. Z czym to moze byc zwiazane>?

Z żuchwą może byc od kręgosłupa szyjnego, jak pisze Ania. Zrób sobie rtg szyjnego na wprost i z boku.Śpij na płaskim,a na szyi taki ,,rogal** kupiony w sklepie medycznym,który we śnie podpiera kark i szyję.Warto sprawdzić czy to przyniesie ci ulgę.Jak rtg coś wykaże, to może warto skorzystać z zabiegów fizykoterapii,np. laser ,ultradźwięki ew. masaż kręgosłupa,ćwiczenia oraz idź do mgra fizjoterapii zajmującego sie terapią manualną---oni po obejrzeniu zdjęć mogą ,,naprawić** kręgosłup.