Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Hm no nie wiem mogę spróbować coś zrobić z tymi zatokami ale nie wydaje mi się żebym miała z nimi coś nie tak, jak byłam mała to miałam problemy to z tego co pamiętam to nie mogłam wcale oddychać, moja mama rok temu też miała to też nie mogła oddychać, cały nos zawalony, a ja kataru nie mam

A gdzie tam, teraz trochę inaczej wyglądam ;) i na pewno nie poważnie, piwa nie mogę kupić bez dowodu hehe :) Ania mam nadzieję, że mnie *wyleczyćie* z moich wszystkich chorób, swoją droga trochę ich już przez ostatni miesiąc przeszłam, ale myślę, że to badanie kału na krew i na pasożyty mogę zrobić?

Julka nie musisz mieć zapchanego nosa przy zatokach .Ja kiedyś po przeziębieniu miałam takie bóle głowy w ok,brwi ,szczęk że myślałam że ocipieję i wgłowie mi się kręciło i wtedy lekarz dał mi takie wielkie tablety do ssania ,nie pamiętam w tej chwili nazwy jak sobie przypomnę to napisze .Byłam taka mądra że wziełam na noc to spac nie mogłam tak mi się odrywało z zatok ze myślałam ze się udusze ale łeb od razu przestał boleć .Możesz tez spróbowac leku bez rp ACC acetylocysteina w składzie ,też rozpuszcza gluty .Jesli cię to ma uspokoić to zrób na krew utajoną i inne .Tylko to są drogie testy .....i trzeba pamietac żeby mięsa przed tym nie jesć ani witamin gdzie jest zelazo .

NO dzisiaj to jeszcze do wytrzymania ta głowa, ale wczoraj to mnie bolała głównie z lewej strony głowa, skron(teraz boli też), żuchwa, zęby, dziasła i w ogóle czułam tak jakby ta lewą strona była jakaś nie wiem *nie moja*, dzisiaj tak strasznie nie boli ale też ją czuje. A tych badań kału nie zrobią mi normalnie w przychodni tak jak krwi i moczu?

No mam nadzieję, że zrobią i nie będe musiała płacić. Powiększone węzły chłonne przy nowotworze to po prostu przerzuty? Bo tak myślę o tych nadgarstkach to chyba dziwne by było jakbym miała przerzuty akurat do dwóch węzłów chłonnych w nadgrastkach no chyba, że jest taka możliwość

No własnie też mi się wydaje, że te węzły na pewno nie są jakimś przerzutem raka czy coś, ale chciałabym się dowiedzieć co się z nimi stało, ale może za bardzo się nimi przejmuje, co prawda czuje w tym miejscu wypukłym jakieś twarde coś, ale to są raczej na pewno kości, chyba że węzły jak się powiększa robią się takie twarde, ale dobra nie będe się przejmować jakimiś nadgarstkami :)

Na pewno to kości .Ja ide spać bo dzisiaj obiecałam sobie porządki a tu dupa ,nic z tego nie wyszło .A i spac się chce ,Dobranoc kto jeszcze żyje ,a ty Julka też spać ,odpocząć bo jutro nowy dzień :)Mam nadzieję że do jutra nic już nie wymyślisz .Albo chociaż taką chorobę która nie zabija od razu :)

Dzień dobry Wam :) przyszłam trochę ponarzekać na mój kaszel, o dziwo nie na kolejnego raka :) ten kaszel z dnia na dzień mam coraz gorszy, a dzisiaj to już w ogóle tragedia, w nocy się budziłam parę razy i ta okropna wydzielina jakaś okropna i w ogóle od wczoraj jak wstaje to mi strasznie gorąco jest, dopiero tak z godzinę od wstania mi przechodzi i jest normalnie, hm ciekawe dlaczego tak mam. No to może jeszcze ponarzekam na brzuch, dzisiaj od rana mnie pobolewa z lewej strony na górze odraźu pod żebrami, o a jeszcze wczoraj wieczorem jak się położyłam na boku to strasznie mnie żołądek zaczął boleć, wszystko mi się tak przelewało i było mnie mdliło

Julka -chwała Bogu nie masz raka :)Kaszel -radzę zaparzyć sobie majeranek ,zwykły taki jaki dodajemy do potraw .Poszukaj w necie wszak jesteś arcymistrzynią w tejże dziedzinie czy wystarczy zaparzyć czy zagotować bo nie pamiętam .I pij to świństwo 2 razy dziennie .Albo kup ACC też ci szybciej zejdzie kaszel .A na żołądek tak jak pisałam jak jeszcze na psychice byłam zdrowa -leki od gastrologa które przepisał ci podczas twych poszukiwań raka żółądka które jak wszyscy wiemy spełzły na niczym .Majeranek tez na trawinie dobry więc masz dwa w jednym .Ja wracam na okna ,podczas ich mycia poćwiczę skoki w razie naszego wspólnego pobytu w szpitalu o wiadomej specjalizacji .

Haha ćwicz ćwicz :) kupię te leki na pewno, ale uważasz, że mi one pomogą na te bóle? Kurde te bóle są na prawdę dziwne, raz mnie boli z lewej, raz z prawej strony, tak jakby wątroba, plecy mnie bolą ale to chyba dlatego, że te bóle tak promieniują, raz mnie kłuje koło pepka, nie wiem możliwe żeby to jelita mnie tak bolały? Bo normalnie już nie wiem sama co o tym myśleć, myślisz Ania, że jakbym miała to co myślę, to mogłabym takie wyniki krwi mieć? O jeszcze mi takie pytanie przychodzi do głowy, przeczytałam, że przy tym nowotworze często jest niedokrwistość, a czy moje za niskie mpv może o tym świadczyć? I za wysokie plt ? Hemoglobine mam w normie, 13.5 wynosi

Żadnej niedokrwistości nie masz kobieto .Niektóre laby podają normę MPV od 7.5 a ty masz jesli mnie mój przepalony mózg nie myli 7.9 ?więc nie masz żadnego niedoboru .Nie ma tak że morfologia jest wyśmienita a ty takową posiadasz i jest poważna choroba .Coś zawsze musi być nie tak ,pisałam że mój tato miał raka i dobrą morfologię ale OB miał 60 .A i mało leukocytów chyba jeszcze .U niego był rak jelita ale miejscowy bez przerzutów i w 1 fazie więc nie zmienił badań .Co nie zanczy oczywiście bo zaraz wymyślisz że ty tez masz dobrą i na pewno masz raka .A u ciebie jest wzmożone wydzielanie Hcl w żołądku z powodu stresu i daltego jak położysz sie na lewym boku to cię boli bo cała treśc pokarmowa spływa wraz z kwasem na lewo a wiadomo że żołądek jest tak umiejscowiony i dlatego boli cię z lewej bardziej .Mnie tez dzisiaj bolał żołądek rano i nie myślałam o zadnym raku jak na razie ale przy dłuższej znajomości z tobą czuję ze zacznę molestowac googla :)podążam dalej robić porządki bo znowu szlag wszystko trafi jak będe tu ślepić godzinami .Teraz biorę się za podłogi i przećwiczę łykanie pałąka od wiadra w razie konieczności przebywania z tobą w izolatce ...

Haha Ania umiesz pocieszyć człowieka na prawdę :) nie no kurde boję się, że to może być ten rak jelita chociaż no nie wydaje mi się, żebym przy takich wynikach mogła mieć raka tym bardziej takiego o jakim ja myślę z przerzutami itd. Chociaż gdzieś tam przeczytałam, że jakaś babka miała ciągle stan podgoraczkowy i okazało się, że to rąk, ale jakie wyniki krwi miała to nie wiem bo nie napisali.. A i schudła, ja chyba nie schudłam jeszcze chociaż nie wiem