Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Ale przeciez kilka osób napisało co ci jest .masz nerwicę lękową ,wegetatywną .Moze masz dolegliwości typu zarzucanie treści z żołądka i bóle pleców ale to jest właśnie objaw nerwicy i jej skutek bo nerwica powoduje z czasem choroby somatyczne własnie dlatego powinna być leczona .Miałaś badania z krwi -są dobre ,miałaś gastro-wyszła dobrze -oprócz tego że masz zaczerwieniony przełyk ale lekarz dał na to lek którego jak mniemam nie bierzesz .Osłuchiwał cię lekarz -ok .Badał ci lekarz brzuch i jest ok nic nie wyczuł ,przecież jakby coś było w j.brzusznej to była by bolesność albo coś było by powiększone ,wyczuwalne .Byłaś u laryngologa -ok nic nie ma .Temperaturę masz też z nerwów podwyższoną bo tak działa układ współczulny człowieka -podnosi się temperatura ,przyspiesza serce,oddech ,wzmaga się oddawanie moczu ,pojawiają się drżenia -tak jak człowiek się boi i trzęsie ze strachu a nie z choroby tak organizm radzi sobie ze stresem i podnosi parametry organizmu ........nie ma chorób bez pokrycia w badaniach .Owszem ktoś może mieć dobrą morfologię mając np.raka ale w badaniu palpacyjnym można coś wykryć lub są inne objawy typu np.krew w moczu ,bóle -nie pobolewania tylko BÓLE -i inne objawy które zgłasza pacjent .Nikt nie chodzi z rakiem miesiąc i nie ma żadnych objawów .....jak mam jeszcze ci tłumaczyć ?Jak tak czytasz dużo to poczytaj o objawach nerwicy wegetatywnej -może w końcu uwierzysz że ją masz ?

Dokładnie to samo bym Ci napisała co Ania a co do tej twojej niby temperatury, to nie jest żadna temperatura, kobiety nawet w swoich cyklach przed miesiączką po miesiączce, i dalsze etapy związane z całym cyklem tez mają różne temperatury, poczytaj sobie, skoro tak to lubisz, to i w tym temacie się dokształcisz. Zrozum, że mając raka to na prawdę bóle nie latają z jednego miejsca na drugie tylko boli to co jest chore a u ciebie było już kilka raków i jakoś żaden lekarz nie wyszukał nic niepokojącego a wyniki też masz dobre. Nerwica niestety daje takie objawy że boli wszystko kolejno raz żoladek, raz serce, raz coś tam drętwieje innym razem cos innego. Idż porozmawiaj sobie z lekarzem rodzinnym i opowiedz mu dokładnie co codziennie wymyślasz, czego się boisz tak jak nam tu piszesz i zobaczysz że lekarz tez stwierdzi u ciebie nerwicę. Julka nie wiem czy jesteś na prawdę tak mało kumata zeby nie rozumować co do ciebie piszemy. Owszem nie jesteśmy lekarzami, ale wiele z nas ma różnego rodzaju choroby i wiele wiele latek życia więcej od ciebie i na prawdę trochę tej wiedzy zdobyliśmy przez nasze życie i jeśli proponujemy ci żebyś zaczęła leczyć nerwicę to wreszcie uwierz ze ją masz nikt z nas jeśli podejrzewał by że możesz być chora nie pisałaby że to nerwica a jednak ile osób ci to mówi-pisze.

Rozumiem co do mnie piszecie, zdaje sobie sprawę z tego, że mam nerwice, wiem że ją mam, ale też mam codziennie temp własnie 37.2 - 37.5, jedynie rano mam normalną, a zawsze własnie na wieczór w tych godzinach mi się podnosi i nie wiem dlaczego i po prostu chciałabym się dowiedzieć jaka jest przyczyną tej temperatury no bo chyba od tak bez niczego się nie podnosi skoro kiedyś była normalną, zaczęła się podnosić własnie odkąd zaczął mnie ten brzuch po lewej stronie boleć. Więc coś chyba się musi dziać i muszę się dowiedzieć co... I zrozumcię mnie, że się martwię i myślę, że gdybyście też mieli codziennie podwyższona temp. to byście się martwili też bo to nie jest normalne. Mi chodźi tylko o ta temperaturę i o te nadgarstki w sumie też bo nie wiem albo tam mam jakieś węzły powiększone albo kości jakieś zgrubione czy coś.. A mój lekarz rodzinny jak mu mówię co mnie niepokoi i proszę o skierowanie to mówi że przesądzan.

Julka -choroba jeśli jest to nie wybiera sobie pory podniesienia temperatury .Rano masz normalną bo rano wstajesz i twój organizm się jeszcze nie napędza do nerwów .Póżniej dopiero jak się niepokój wzmaga bo myślisz i cudujesz ,temperatura się podnosi .Już samo to świadczy o nerwowym podłożu .Myślisz że jakbyś była chora to temperatura podnosiła by się tylko w ciągu dnia ?Otóż nie ,byłaby podniesiona cały czas .A o 16 następuję fizjologiczne podniesienie ,już ci o tym pisałam dlatego w szpitalach mierzy się własnie o tej porze bo wtedy jest najwyższa i jeśli ktoś jest chory to nakłada się też na to temp.wynikająca z choroby .A z lewej strony boli od żoładka .Ale póki nie zaczniesz brać leków to się o tym nie przekonasz moja panno .

Ech już sama nie wiem co mam myśleć o tej temperaturze, jutro wykupie ten helicid od żołądka bo dzisiaj nawet się z domu nigdzie nie ruszałam. Ale ja się boję że to może być ból trzustki.. Czy tam powiększonej śledziony dlatego muszę zrobić usg jamy brzusznej. A jeszcze mam pytanie jak zrobić te markęry nowotworowe? Za to się płaci?

Pójdę do psychiatry ale pierw muszę wykluczyć inne choroby, bo w życiu się nie uspokoje i nawet psychiatra wtedy nie pomoże. A jeszcze co do tej temp. to wieczorem po prostu czuje, że ją mam bo mi się robi tak dziwnie gorąco, w dzień tego nie czuje ani w nocy ale może też mam podwyższona wtedy tylko po prostu tego nie czuje, chociaż ostatnio rano mierzyłam to miałam 36.6, w nocy też kiedyś mierzyłam i też była dobra ale jutro będe mierzyć co godzina i zobaczę

Julka nigdy nie pójdzie do psychologa czy psychiatry bo zawsze będzie uważała ,że najpierw trzeba wyklucz choroby a tego nigdy nie da się wykluczyć do końca bo jak tak można by było toby tacy ludzie wcale by nie umierali , a tak przecież nie jest . To tak jak z alkoholikiem np. nigdy nie powie ,że za dużo pije wódki i zawsze w sam raz i jest pod kontrolą no czasami się udaje go namówić na leczenie ale Julkę nie wiem co by mogło ją skłonić do pójścia do psychiatry!!!!!!!!!!!!!!! No nie wiem !!!!!!!!!!!!! Chyba ,że do końca zwariuje , to jest strasznie przykre ale prawdopodobne i wtedy to w kaftanie pojedzie do psychiatryka czy tego Julka chcesz!!!!!!!!!!

Ja bym musiała zrobić chyba wszystkie markery jakie są ech, a na pewno jakiś co by mi sprawdził trzustkę, kości, wątrobę, śledzione, i jeszcze to noso gardło.. Teraz znowu mam jakieś dziwne klucia w głowie i tak jakby mi uszy zatykało.. I się boję że to ten rąk noso gardła może być :(