Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

No to powinien iść na kontrolę i to bez gadania .Mój też miał nerkę usuwaną -guz -okazało się że rak-to było chyba 18 lat temu .I jak go po pół roku zaczeły gnaty boleć to od razu zrobili mu scyntygrafię czy nie ma przerzutów .Na szczęście nic nie wyszło .Mogą to być oczywiście zmiany reumatyczne bądz zwyrodnieniowe ale trzeba to wyjaśnić .Niech nie cuduje tylko idzie do lekarza póki czas .

No właśnie ja też mu tak mówie, ale on woli wziąć 5ketonali i nic z tym nie robić, rozumiem, że się może bać, no ale ja to bym już dawno u lekarza była.. tym bardziej po nowotworze nie powinien tego bagatelizować no, ale cóż.. U mnie w rodzinie jeżeli chodzi o raka nerki to jest masakra, mój tata, moja babcia (mama taty) też miała pare lat temu, ale na szczęście nie było żadnych przerzutów ani nic,matka babci, dziadek zmarł, ojciiec dziadka.. aż się boję o siebie

To znów ja. ech, znowu mam pytanie odnośnie qpy, nie chciałabym nikogo obrazić, ale tak się zastanawiam, jak wyglądają ołówkowate stolce? bo zauważyłam, że czasami mam tak, że się wypróznie i ogólnie stolec jest normalny tylko na końcu sie robi taki coraz cieńszy i końcówka jest taka cieniutka... to może być ołówkowata qpa??? acha i jeszcze od dłuższego czasu często mam tak, że robię takie małe *bobki* że tak to nazwę.. i tak pomyślałam, że może robie takie właśnie bobki, bo mam na jelicie jakiegoś guza i dlatego ta qpa jest tak uformowana? i jeszcze wczoraj jak się połozyłam na bok to mnie kuło z lewej stro9ny oczywiście, jak naciskałam to bolało.. i sie boje znowu

Gość Julkaaa93

Wiecie co znowu mnie boli z lewej strony... :( i znowu jest mi gorąco.. i znowu się boję, że to rak, pójdę chyba w poniedziałek po skierowanie na morfologie, bo normalnie nie wytrzymam, moze mi się pogorszyła morfologia czy coś i jeszcze powiem, że chce żeby mi sprawdzili to CRP.. w dodatku od 2 dni często mnie mdli.. i jak coś zjem to mi tak jakby burczało w brzuchu..

Gość Julkaaa93

I mam jeszcze jedno pytanie, 2 dni temu po wstaniu rano z łóżka moją mame strasznie bolał łokieć.. potem w ciągu dnia doszła jej straszna opuchlizna, siniak wielki i boli ją strasznie.. ech czy rak kosci może się objawiac na łokciu?? nie wiem, moze moja mam się uderzyła w tego łokcia chociaz mówi, że nic takiego nie pamięta, wcześniej nigdy jej łokiec nie bolał , tylko po prostu wstała rano i ten ból się pojawił, boję się, że to może być rak kości :(

Gość Julkaaa93

No idzie w poniedziałek, ale aż się boję co z tego wyjdzie :( nie wiem, jakiś rok temu moja mama miała też problem z kolanem, też ją bolało, lekarz wtedy powiedział, że to coś z reumatyzmem.. no ale teraz ten łokieć.. boje sie bardzo, że to coś złego, może wtedy w tym kolanie był rak i teraz jakiś przerzut do łokcia? chociaż kolano już nie boli, a chyba przy raku by bolało cały czas? i ten ból w łokciu też by chyba tak z nienacka sie nie pojawił? nie wiem już sama, ale się boję strasznie

Gość Julkaaa93

No nie wiem no mam nadzieje, że to nic groźnego. że będzie tak jak z kolanem, weźmie leki, maści i minie, bo ten łokieć wygląda strasznie :( ale jakby w tym kolanie był rak to by chyba nie przestało boleć tylko by bolało coraz gorzej? bo ja juz mam czarne myśli oczywiście i jak dla mnie to to jakiś przerzut jest, ja chyba normalnie niedługo zwariuje

Gość Julkaaa93

No po prostu u mnie nie ma innej choroby niż rak, nie wiem, nie pomyśle sobie, że to jakieś zmiany reumatyczne, albo jakieś zapalenie stawów tylko po prostu od razu diagnoza rak i nie robię od 2 dni nic innego tylko sie martwię tym łokciem mojej mamy :( i jeszcze do mnie wróciły dolegliwości, no nie wiem co ja mam ze sobą zrobić, mam nadzieje, że mi da skierowanie na morfologie

Gość Julkaaa93

Uważacie, że z tym łokciem przesadzam? i w ogóle znowu mam ciagle w głowie myśli, że mam raka jelita i myślę co tu zrobić żeby dostać skierowanie na kolonoskopię, bo normalnie jak jej nie zrobie to chyba oszaleje ze strachu

Gość Julkaaa93

No i znowu wczoraj krew ;( ech, a myślałam już, że to były te hemoroidy i że je wyleczyłam, bo miałam spokoj przez jakieś 2 tygodnie, czyli to pewnie rak :( ech a wszystko inne mi przeszło, nie mam gioraczki, bólów ani nic, no ale mam raka jelita albo nie wiem odbytu :( i znowu od jutra sie zacznie łażenie po lekarzach ech, chyba kolonoskpia jest mi jednak wskazana?

Witam. Julka dzieki tobie zrozumialam ze jestem cholerna hipochondryczka w tez mialam tysiace pytan do dr.google ale sie juz z tego wyleczylam a ciekawa jestem jak to sie u ciebie skonczylo. ANIA gratulcje dla ciebie. Mi tez kiedys pomoglas w badaniu echo serca

Gość ania05

A to bardzo miło .A swoją drogą szkoda ze Jula już tu nie zagląda ,bardzo fajnie było jak pisała ,bo w całej tragedii jej przypuszczań co do jej wyimaginowanych na szczęście chorób bardzo wesoło było ,niejedna osoba zapominała o swoich dolegliwościach czekając na dalsze losy węzłów i innych części ciała Juli :)