Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone węzły chłonne koło nadgarstków

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba Ci wkońcu uwierze, jeszcze jak mówisz że jestes pewna na 100%. Idę i ja od tego internetu, a właściwie to odkładan telefon, idę obejrze wielbioną przeze mnie Bridget Jones :) dobranoc Aniu mam nadzieję, że ból głowy nie z mojego powodu

Gość baskabaska1

Julka...może ja Ciebie troszkę pocieszę...ale tak na poważnie, a mianowicie są sytuacje np. przy hemoroidach, że robiąc tylko siku może polecieć krew z odbytu, ja tak mialam i też się wystraszyłam...ale po krótkim czasie się uspokoiłam, bo wcześniej miałam już kolonoskopię i stwierdzone tylko hemoroidy, które czasem pękają, a Ty albo je masz albo nie, bo może być też ta wyczytana przez Ciebie na necie szczelina, która może też boleć. A krwi utajonej to możesz wogóle nie mieć (ja nie miałam) i dobrze by było od razu dziś u lekarza powiedzieć o tej krwi. To tak na uspokojenie, żebyś dobrze spała w nocy :)))

Nie ,nie z twojegob powodu ,ja mam bóle głowy od kręgosłupa bo mam schorowany ...... .Ja oglądam Dziewczynę z tatuażem z Craigiem ,fajny facet :)I idę spać bo jutro mam bardzo dużo roboty w pracy i nie tylko aż mi już dzisiaj słabo się robi ......śpij dobrze i nie wymyślaj bo życie minie nawet się nie zorientujesz kiedy .

Basia mam też taką nadzieję, że to nie z jelit ta krew tylko od jakiegoś hemoroida czy coś, to by mogło tłumaczyć to pieczenie, wcześniej swędzenie, no nie wiem, idę jutro do lekarza znowu to powiem oczywiście o tej krwi i wezmę skierowanie na tą krew utajona, dzięki za pocieszenie :) mam nadzieję, że to nic groźnego ta krew. Ania, nie dość, że dobry film to jeszcze można popatrzeć na przystojnego Daniela :)

Witajcie, to znowu ja :))) znowu dzisiaj byłam u lekarza, wyniki moczu niby ok, leukocytów 3-6-8 w polu widzenia, mi się wydaje, że za dużo, ale lekarz powiedziała, że o 3 leukocyty więcej ni ebędziemy robić afery.. nie wiem czy sie z nią zgadzam, bo skoro powinno być 5, a jest 8 no to chyba cos nie tak? do tego mi wyszły jakieś nabłonki w moczu, nie wiem, może to przez to zapalenie pochwy? Byłam tez u ginekologa, okazało się, że mam grzybicze zapalenie pochwy, poza tym powiedziała doktor, że jest wszystko w porządku, ale kazała mi przyjść po wyleczeniu tego zapalenia na cytologie.. i zastanawiam się czy kazała przyjść tak profilaktycznie czy jednak coś tam jest nie tak? Aniu dobra kobieto pomóż ;) A co do tych jelit itd. lekarz stwierdziła, że ta krew może byc przyczyną hemoroidów, bo krew z jelita nie była by swieża, do tego jak mam pieczenie, swędzenie itd to raczej na 100% hemoroidy, albo ta szczelina, kazała pic siemię lniane, a jakbym jeszcze raz zauważyła krew to żebym do niej przyszła to sprawdzi co tam sie dzieje ;] i znowu zbadała mi brzuch, powiedziała, że żadnych guzów nie czuje, na usg żadne guzy nie wyszły też, krew w normie, więc nie powinnam się stresować żadnym rakiem, no, ale łatwo mówić

Przepisała Debridat, kazała brać, jakby bóle nie przeszły no to wtedy będzie trzeba myśleć co dalej, ech no nie wiem sama co o tym wszystkim myśleć, ten mocz mnie zastanawia też, może wychodzi zły, bo jednak coś się dzieje złego w organiźmie ? a i jeszcze był jakiś śluz w moczu

Mówiłam ci trąbo że masz grzybicę !Sluz w moczu to nic takiego nabłonki tez jak masz zapalenie i grzyba .Co ci dała na tą pochwę :)?Nie cuduj bo nic nie masz .Załatwiłaś się antybiotykiem a cytologia to norma .Powinno się robić to chce ci pobrać ale jak wyleczysz zapalenie i grzybka .Ciesz się ze ci chce pobrac bo większośc lekarzy o tym nie pamięta .I nie cuduj że masz coś w pipce bo moja cierpliwość tego nie zniesie :D

Wykupiłam już, juz nawet wzięłam jedna tabletke, mam brac 2 dziennie. No kurde no ten mocz mnie troche niepokoi, jeszcze mam takie pytanie, na wyniku USG mam napisane, że mam słabo wypełniony pęcherz moczowy.. to coś złego? Może jest słabo wypełniony, bo mu jakis guz na jelicie przeszkadza się wypełnić? A może dlatego, że przed wyjściem na badanie zrobiłam siku? A na tego grzyba mam jakiś krem i jakieś tabletki dopochwowe, ale kurde chyba jakby cos było nie tak, to by odrazu zrobiła cytologie, a nie dopiero za 2 tygodnie jak wylecze to zapalenie? powiedziała przy badaniu, że szyjka jest gładka i wszystko ok

IDąc na usg jamy brzusznej powinnaś wypic 2 litry i nie sikać aż do badania ....więc nie dziw się ze miałaś niewypełniony pęcherz .Zapewniam cię ze nawet jakbyś maiał guza wieklości dyni na halloween pęcherz byłby wypełniony jakbyś wypiła i nie sikała .A cytologii nie można pobierać przy stanie zapalnym bo wynik wyjdzie zafałszowany ,Szyjka jest ok więc nie cuduj ...............................

Julka to wszystko było do przewidzenia, jesteś zdrowa jak KOŃ, tylko hipochondria się kłania. Ania Ci sto razy mowiła, że od antybiotyków stany grzybiczne to zdarzają się często. Tyle czytasz i wzorujesz się na dr. Google i żadnych wniosków nie wyciągasz. Poczytaj sobie o tym, że po antybiotykach bardzo czesto są zapalenia w miejscach intymnych, Idziesz na usg i kazdy wie, ze trzeba bardzo dużo pić żeby pęcherz był pełny, to normalne, ale nie ty wolisz czytać o RAKU, następna rzecz, jak ma się stan zapalny to wiadomo, że wynik z moczu mogą być nie takie, poza tym w moczu może się znależć i śluz i nabłonki to nic złego, Następna sprawa cytologia to nie wymysł lekarza, który robi ją bo COŚ podejrzewa tylko trzeba takie badanie robić raz na jakiś czas to norma. Ja nie wiem Julka jesteś dorosła, a kompletnie nie znasz podstawowych spraw odnośnie zdrowia. Zamiast czytać głupoty na necie w tym wypadku o twoich wymyślonych rakach poczytaj o podstawowych rzeczach dotyczacych zdrowia, żeby nie byc aż tak ciemną w tych sprawach. Dziewczyno ogarnij się bierz te tabletki, smaruj się i wszystko minie i nie nakrecaj się na głupoty, bo Twoje posty na prawdę będa jak jedna wielka głupota.

Ela, ja jestem całkiem zielona w tych sprawach, bo przez 19 lat do lekarza chodziłam tylko jak miałam nie wiem jakiś straszny kaszel, grypę czy coś. USG też w życiu nie robiłam, mi nikt nie powiedział, że powinnam wypić przed badaniem wodę, miałam być na czczo, więc byłam. Wiem, że cytologię robi się profilaktycznie, ale np. rozmawiałam ostatnio z koleżanką, tez ostatnio była u ginekologa i żadnej cytologii nie musi robić, lekarz jej nic nie mówił, dlatego wolałam zapytać dlaczego ta lekarz tak od razu wyskoczyła z tą cytologią, no, ale chyba by mnie nie okłamała jakby cos było nie tak

Wiesz Julcia ja jak mam jakieś badanie to czytam o nim właśnie u dr. googla i oczywiście pytam o wszystko lekarza, Jakbyś zamiast czytać jakiego masz raka przeczytała jak przygotować się do usg i jak to wygląda byś wiedziała, że trzeba się opić jak bak i siku nie robić. A co do cytologii, to chwała dla twojego ginekologa ze to Ci ma zrobić, bo to jest konieczne badanie i powinno się go robic musowo, więc nie nakręcaj się niepotrzebnie, wylecz zapalenia i zrób to badanie i błagam nie czytaj o chorobach a zobaczysz że wreszcie zaczniesz żyć.

Fakt, mogłam przeczytać jak się przygotować, jak poszłam się zapisać na to usg to pani z rejestracji powiedziała tylko żebym nic nie jadła i była na czczo, nic więcej, no, ale dobra ten pęcherz niewypełniony to mam nadzieję nic złego. Z tą cytologią też mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze i pani doktor chce je zrobić profilaktycznie, a nie dlatego, że czegoś się tam dopatrzyła. Chociaż mówiła, że wszystko jest w porządku

Julka nie drąż tematu, nic nie masz, pęcherz zawsze musi być pełny i piję się wodę niegazowaną i to bardzo duzo a cytologia to jeszcze raz powtarzam jest dla kobiet koniecznością. Nie wiem czego Ty sie jeszcze doszukujesz bo tak na prawde nie masz zupełnie czego. No dzis to ja zmarnowałam masę czasu na komputer, co to za paskudny złodziej czasu.