Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zgaga i bóle pod żebrami a trzustka

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Układ chłonny znajduje się w całym organizmie .Nie słyszałam żeby ktoś miał powiększone węzły koło nadgarstków .Węzły powiększają się w okolicy gdzie znajduje się stan zapalny ,infekcja i inne rzeczy .Powiększają się niżej niż tam gdzie znajduje się to miejsce np.węzły chłonne szyi powiększają się gdy coś się dzieje w głowie ,zębach ,uszach ,krtani itp.Gdybyś miałą mieć powiększone węzły nadgarstkowe to węzły pachowe miałabyś jak arbuzy /A i jeszcze najważniejsze .Za powiększony węzeł uważa się węzeł powyżej 1 cm .A jak dzisiej brzusiu ,zgaga i dieta ?

Nie wiem, mi się wydaje, że mam jakieś dziwne dłonie, właśnie koło nadgarstków jakieś pogrubione.. inne węzły raczej powiększone nie są, a przynajmniej ja nic takiego nie zauważyłam, a brzuch hmm nie bolał mnie, ale zgaga lekka była, naszczęście nie taka jak wczoraj, ale to może dlatego, że skusiłam się na jajecznice na boczku? aa i jeszcze dzisiaj swędziała mnie ręka, a świąd jest też objawem raka trzustki... i boje sie coraz bardziej

Poza tym bóle brzucha wydaje mi się, że są rzadsze i wydaje mi się, że teraz są bardziej bliżej pępka, czasami mnie kłuje po środku nad pępkiem, czasem z prawej, czasem z lewej strony, nie wiem już co o tym myśleć, najczęściej odczuwam pieczenie w żołądku, no i ta zgaga wstrętna, acha czasami odczuwam takie małe duszności w klatce piersiowej i czasem po posiłku chce mi się kaszleć, to może być od refluksu? czytałam, że tak, ale wyczytałam gdzieś, że jakaś pani miała duszności a okazało się, że miała raka trzustki.. i myśle, że to jednak wina tej trzustki, a teraz mam wrażenie, że mnie swędzi wszystko, sprawdzam ciągle ręce, oczy, język itd. czy czasem się nie zrobiły żółte.. i oczywiście mam wrażenie, że cała jestem żółta, kurde może ja jestem hipochondryczką? ech, do piątku, bo wtedy będę miała wyniki morfologii, znowu będę pewnie wariować

Dusznosci po jedzeniu to objaw refluksu .Jak już wyjdzie ci dobra morfologia ,bo wyjdzie ,najwyżej twoja stara przyjaciółka anemia z braku zelaza ...to proponuję odwiedzić psychologa .Myślę że jak juz trzustka wyjdzie zdrowa to będziesz mieć zarnicę ,bo cię swędzi ciało ...i tak będzie w kółko .Tak więc do psychologa marsz .

Jak z trzustką będzie wszystko dobrze, czego bardzo bym chciała to chyba rzeczywiście się przejdę do psychologa, bo potem zapewne bym podejrzewała wątrobe czy śledzione, czy coś co jest w pobliżu żołądka, poza tym zauważyłam, że jak nie myślę o tym bólu itd i jak się nie denerwuje to czuje się dobrze, tak jak dzisiaj, spędziłam miły dzień, nie myślałam o rakach itd. i czuje się w porządku, żadnej zgagi, żadnych bóli hmm może to też ma jakieś znaczenie

Witam. Mam dokładnie takie same objawy od 2 lat.Żyje, więc nie masz co sie martwic. biore Polprazol raz na jakis czas, jem głównie gotowane rzeczy, regularnie, by żołądek mógł pracować cały czas. zazwyczaj te bóle pojawiaja się w okresie jesiennym i wiosennym nieprawdaż? nie pije też kawy, alkohol w niewielkich ilościach i dość rzadko, jak łapie mnie zgaga, to biore polprazol i w przeciagu godziny przechodzi. Wiem przez co przechodzisz, gdyz miałem podobnie, też wymyslałem z trzustka i wgl, ale miałem robione badania, na których zadnych zmian nie wykazało, a wrecz odwrotnie. zrób tak, jak radza, dieta i badania dokładne i spokojnie, bo wpadniesz w depresje czy cokolwiek gorszego. Pozdrawiam i sie trzymaj :) bedzie dobrze :P

Gość kasia12345

Mam identyczne objawy - bol po lewej stronie pod zebrami, strasznie kwasno w ustach, zaczelam brac polprazol - pogorszylo sie - zapalenie gardla od tych kwasow, goraczka 39 stopni kilka dni, w koncu pojechalam do szpitala, zbadali mocz, krew - niby wszystko w normie, kazali brac polprazol i leki przeciwzapalne. Poki co nie czuje sie zbyt lepiej tylko goraczka minela ale mam straszny kaszel - i tu po lewej stronie ten bol caly czas, jak bol sie nasila to zaraz czuje wiecej kwasu w przelyku i ustach. Gardlo caly czas bardzo boli, Co to moze byc???