Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bol brzucha pod żebrami, bialy nalogt na jezyki i zgaga a rak

Gość Julkaaa93

Rekomendowane odpowiedzi

Ból z lewej strony brzucha pod żebrami, biały nalot na języku, zgaga, brak apetytu, krawienie dziąseł przy szczotkowaniu, pieczenie języka, taki emam od kilku dni objawy, czy może to być rak????? bardzo się boje, jutro mam wizytę u gastrologa jednak boję się bardzo wyniku, mam tylko 19 lat.. pomóżcie

Prawdopodobnie jakieś problemy żołądkowe .Biały nalot na języku może to być zbyt duży rozwój grzybów w organizmie ,kłopoty z zatokami ,alergia i inne .Ból pod żebrami z lewej strony to ból żołądka .W połaczeniu ze zgagą -Helikobacter ?Krwawienie z dziąseł przy szczotkowaniu -moze za bardzo szorujesz zęby ?Każdy ten objaw to objaw nie związany z żadnym rakiem :)Wyluzuj kobieto .

A nie brałaś ostatnio antybiotyku ?Spróbuj jesc na wieczór czosnek roztarty na kanapce na maśle żeby zmasakrować tego grzyba .Bóle żołądka też mogą być po podrażnieu jakimś lekiem .Tylko dzisiaj nie najedz się czosnku bo lekarz jutro kopyta wyciągnie .

Ech, chciałabym wyluzowac naprawde, ale tak strasznie sie boje najgorszego ;( dodam jeszcze może, że od jakiś 2 lat mam nieprzyjemny zapach z ust jednak wydaje mi się, że mam go od czasu kiedy miałam właśnie 2 lata temu zapelenie krtani ( straciłam głos na kilka dni) i od tamtego czasu też, czuje jakby coś siedziało mi w gardle, musze chrząkac itd. a przeczytałam, że nieprzyjemny zapach też może być od żołądka, dzisiaj miałam też ból po prawej stronie i boje się, że rto jakiś przerzut na watrobę czy coś, po prostu to co sie dzieje w mojej głowie od kilku dni jest nie do opisania! moze przesdazam, ale bardzo sie boje

Kobieto przerzut na wątrobę ?Zwijałabyś się z bólu ,schudłabyś w ostatnim czasie jakieś 20 kilo ,miałabyś żółtą skóre.......z jakiej okazji chciałabyś miec raka wątroby czy żołądka w wieku 19 lat ?Nieprzyjemny zapach tez powoduje grzybica gardła lub zarzucanie treści żołądkowej do przełyku czyli zgaga .Dla mnie masz Helikobacter .

Na jakiej podstawie stwierdzono anemię ?Anemia w raku żołądka spowodowana jest złym wchłanianiem z racji guza bądz krwawieniem i samą chorobą nowotworową .Rak ten jest trudny do wczesnego wykrycia bo ma nieswoiste objawy .Gdybyś schudła i nie mogła jesc ,miała kłpoty z przełykaniem ,czkawkę itp można by było pomysleć o tej chorobie .W dniu dzisiejszym nawet nie masz pół objawu .

Dodam, że od conajmniej roku podejrzewam u siebie nerwice, ciągły stres, głupi przykład: moja mama się spóźnia z pracy 20 minut, a ja juz mam pełno myśłi w głowie, że coś sie stało, że nie żyje, zaraz musze dzwonić i dopiero wtedy sie uspokajam, ech wiem, ze to głłupie, ale nie moge sobie z tym poradzić ( to był tylko przykład takich sytuacji jest oczywiście więcej)

Moge jeszcze powiedzieć, że 3 lata temu przy morfologii wyszedł mi lekki niedobór żelaza i boje sie, że mogłam mieć anemie i z tej anemii zrobił sie rak żołądka, juz sama nie wiem co myślec o tym wszystkim, czy cos takiego jest w ogóle możłiwe?

Anemię stwierdza się na podstawie badań krwi a nie na podstawie drętwień czy zawrotów głowy .Te objawy świadczyć mogą o milionie chorób począwszy od nerwicy lękowej po chorą tarczycę itd itp.Weż sobie coś na uspokojenie czy zaparz melisy i zobaczysz że lekarz będzie się uśmiechał jak mu oświadczysz o swoich obawach .Dostaniesz zapewne rp na lek neutralizujący kwas żołądkowy i być moze zechce zrobić gastroskopię żeby pobrać coś na test na Helico.Tylko mu nie mów o nerwicy !Jak mu powiesz o nerwicy to zwali wszystko na nią a ty będziesz ciągle się martwić .Nerwice potwierdza się dobrymi wynikami czyli nie ma choroby somatycznej tylko jest nerwica .Kobieto ja mam też drętwienia ,mrowienia i zawroty a nie mam anemii ani raka żołądka ani nerwicy .Żyje i nie myślę o tym bo bym dopiero zwariowała :)

Ech, dziękuje w ogóle za zainteresowanie i czytanie moich wypocin :) z tą nerwicą lękową być może masz racje, bo w ostatnim roku miałam już chyba z 10 raków, tętniakow, gózów i wszystko co się tylko da. jak mi wyjda dobre wyniki to może się zgłosze do psychologa czy coś.. ale póki co myśle tylko o tym żołądku i naprawde sie boje, troche mnie uspokoiłaś tym, że z anemii rak sie nie robi, bo ja byłam przekonana, że to właśnie to jest przyczyną tego mojego raka, ale ciągle zostaja te dziąsła, które sa podobno objawem już zaawansowanego raka żołądka, ech :(

Ja gdzieś wyczytałam, że krawienie dziąseł jest objawem raka żołądka, może za dużo siedze w internecie, bo od kilku dni przyznam z *niego* nie wychodze i tylko czytam wszystko co możliwe na temat żołądka itd. może to drętwienie, zawroty głowy to z tego stresu ech nie wiem już sama, oczywiście jak dla mnie to rak, w ogóle ni emoge tej myśli wyrzucić z głowy. Na początku jeszcze myślałam, że to może bolerioza, ale kleszcz ugryzł mnie 5 lat temu, więc chyba za długi okres czasu minął żebym miała bolerioze

No to muszę cię zmarwić bo borelioza moze się uaktywnić po 20 latach .Miałas rumień ?Tylko nie czytaj o boreliozie ........Powinnaś zrobiś test na boreliozę tzw.póżną .Jesli masz drętwienia i stwierdzono anemię w wynikach krwi ,kup sobie preparat z apteki z żelazem i zobaczysz czy będzie poprawa .Drętwienia mogą być też powodem braku magnezu szczególnie jak jesteś kłębkiem nerwów .Pamiętaj że zawsze bierze sie najprostsze diagnozy najpierw a ty walisz od razu z grubej rury .Widzisz ile guzów ,tętniaków już miałąś ?I co ?i nic .Więc naprawdę kup sobie te przeparaty i pobierz trochę .Nowotwór w twoim wieku to rzadkość nad rzadkościami .Równie dobrze jutro trafisz 6 w lotto .

Dziewczyno jakbyś miała raka żółądka to byś wyglądała jak cień człowieka i wyłabyś z bolu, sama się nakręcasz czytając w necie, masz nerwicę i przy niej są takie objawy, samo nakrecanie się na takie choroby świadczy już o poczatkach nerwicy. Dziąsła krwawią może za mocno szorujesz, może idż do dentysty, na pewno to nie rak. masz 19 lat i zamiast zyć i cieszyć się zyciem to ty szukasz chorób, wiesz jak łatwo wpaść przez to w nerwicę a to jest paskudna przypadłośc, którą leczy się latami i ma tyle objawów, że na prawdę idzie wykorkować a trzeba żyć i chce się żyć.

Hmm z tego co pamietam miałam lekkie zaczerwienienie w miejscu ugryzienia, ale czy był to ruumien ciężko powiedzieć, dawno to było, napewno zrobie wszystkie możłiwe badania jak tylko mi jutrzejsze wyjdzie dobrze, zaczynając od morfologii po testy itd, może i rzeczywiście mam boleriozę, hmm jak sie domyślasz ja zostaje cjednak przy raku żołądka, chociaz masz racje, że w moim wieku taki nowotwór to jak trafienie 6, ale róznie bywa

No ja w to wcale nie wątpię że zaczniesz od dzisiaj chudnąć :)W nerwicy jest tak że jakbyś przeczytała że w raku żołądka rośnie na nosie zielony kalafior zapewne rano miałabyś go na nosie .Mam nadzieję że jutro doktor rozwieje twoje obawy i będziesz mogła na spokojnie zając się boreliozą :)Swoją drogą co za doktro przyjmuje w sobotę jak pragnę zdrowia ?

Poprawiłas mi humor z tym kalafiorem :) :) a do gastrologa ide jutro prywatnie, z NFZ musiałabym czekać aż do listopada, a do listopada to różnie by mogło być.. chociaż wołałabym poczekać i zaoszczędzić pieniądze, ale jestem taka wystraszona, że listopada to bym umarła chyba ze strachu

A no tak .Kurcze mam nadzieję że nie nazleca badań prywatnie bo padniesz jak Grecja w kryzysie .Może zaprosi cię do jakiegoś gabinetu na NFZ żebyś przyszła po skierowanie na ewentualne badania jeśli w ogóle zleci bo na mój gust da ci coś osłaniającego żoładek od kwasu jak masz zgagę .Napisz jutro co ci powiedział :)Mam nadzieje że będzie przystojny :)