Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obecność leukocytów w moczu a niewydolność serca

Gość jaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś pół roku mam arytmię serca. Szukam z lekarzem przyczyny i własnie odebrałam wyniki badania ogólnego moczu, w których mi wyszło, że mam 25 leukocytów w moczy. norma: ujemny. Przeczytałam, ze obecność leukocytów w moczu może być objawem niewydolności serca. Co do objawów niewydolności czyli odczuwanie zmęczenia itd. to wszystko pasuje. Tylko w sumie te objawy pasują do wielu chorób. Moje serce ostatnio strasznie mi dokucza, miewam też zawroty głowy i jakieś otępienie. Czy ktoś miał podobnie i może mi coś doradzić, co z tymi wynikami moczu?

Leukocyty w moczu mogą być od wielu rzeczy, od źle pobranego moczu, zapalenia pęcherza czy cewki moczowej, chorób nerek i wielu innych a nawet podczas przesiębienia. Nie panikuj bo nie ma ich dużo. Wystarczy iść z tym do lekarza, za ok 2 tyg powtórzyc badanie jak wynik będzie podobny to zacząć szukać

Acha rozumiem .Ja bym po prostu powtórzyła za jakieś 2 tyg.wynik .A do tego czasu kup sobie żurawinę w tabletkach albo Urosept ,bo to po prostu jakiś stan zapalny .Musiałabyś mieć skrajną niewydolnośc żeby z jej powodu były zmiany w moczu .A przy skrajnej niewydolności byłabyś jak bania z wodą :)