Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle pod pachą, w ręce i w klatce piersiowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam na imię Robert i mam 26 lat. Od półtorej tygodnia boli mnie pod lewa pachą ,lewa ręka, lewa strona klatki piersiowej ,mostek a także z tyłu plecy aż do szyi. Nie jest to ból bardzo mocny ale kłujący , tępy. Od półtorej tygodnia nie mam zycia tylko nasłuchuje bicie swojego serca i coraz bardziej sobie wkręcam rózne choroby.Az mi się słabo zrobiło z tych nerwów. ogólnie masakra:-( . Czy ja jeszcze kiedykolwiek wróce do normalnego zycia? ehhh

Czy przy tym wkręcaniu się w różne choroby jak mniemam cięzkie i śmiertelne pomyślałeś o tym żeby odwiedzić pana doktora ?Ja bym tu stawiała albo na kręgosłup i jakiś nerwoból albo cię np.zawiało .Nie wystawiałes się gdzieś w przeciągach albo tyłkiem nie siedziałeś na jakiś schodach tudzież innych betonowych cześciach infrastruktury miejskiej????Idz do lekarza ,zapewne przepisze jakieś leki przeciwzapalne i przeciwbólowe .Przy problemach z sercem ne boli połowa ciała tylko za mostkiem albo ewentualnie sam bark .

Przepraszam za nieścisłość. Byłem u lekarza, wysłano mnie na EKG. Niby z sercem jest ok. Ale ja jakoś w to nie wierze. Zrobiono mi też morfologie z rozmazami, kinaza fosfokreatynowa, potas oraz CRP. Tez niby jest wszystko w normie. Po tych dwóch dniach wysłano mnie do domu i zapisano mi magnez i na nerwice leki. Juz sam nie wiem co robić. :(

A może ty ćwiczyłeś na siłowni albo coś dżwigałeś i po prostu masz naciągnięte mięśnie?Jeśli tak,to kup sobie w aptece plaster kapsiplast,poucinaj nozyczkami paski odpowiedniej wielkości i przyklej na bolące miejsca[tylko te bez włosów,bo zrywanie plastra będzie bolesne.].Plaster należy przykleić w ciągu dnia na jakieś pół dnia co najmniej[nie na noc].Troche ten plaster piecze,ale lekko.Rzadko się zdarza,że ktoś ma uczulenie,to wtedy piecze mocno-w tym przypadku należy plaster oderwać i umyć mydłem skórę.

No tak ekg w porządku ,wyniki z krwi w porządku a ty nie wierzysz ?No to nie wiem co w takim przypadku .....Wkręcasz sobie chorobę .Posmaruj maścią przeciwbólową ,weż coś przeciwzapalnego może masz coś w domu ,a ajk nie kup w aptece środki kóre są bez recepty np.Opokan albo Dicloduo i bierz jak na ulotce .

Robert, jak masz wszystkie wyniki dobre a nie miałeś zrobionego echa serca . to je zrób i wtedy wykaże Ci * co w sercu piszczy * , na moje oko to są nerwobóle ( a brałeś tabletki przeciwbólowe jak radziła Ania ?) Robert tak na logikę jak może boleć cała lewa strona od serca ??????? Gdyby to było naprawdę od serca to byś dawno już wykorkował przy 2 godzinnej jeżdzie na rowerze. Nie ma innego wyjścia trzeba leczyć psychikę i to jak najszybciej , może na początek rozmowa z psychologiem.

A to myślałeś że minie po jeżdzie na rowerze ?Wziołes coś przecizapalnego jak radziłam ?Póki nie rozlużnisz mięsni i nie zadziałasz przecibólowo i przeciwzapalnie to zapomnij że ci przejdzie .A na wieńcówkę to trzeba sobie zasłużyć .I na pewno nie dostaje się jej w twoim wieku .,

Wczoraj zrobilem tez echo serca. Oto wyniki Pierscien aorty - 2,1 - 3,0 lewy prezedionek - 3,2 lewa komora rozkurcz - 4,3 grubosc przegrody mk - 1,0 grubosc tylnej sciany - 0,9 prawa komora - 2,3 brak typowych projekcji zwlaszcza przymostkowych lewa komra nieposzerzona bez przerostu miesnia ( indeks masy lk 80 g/m2) kurczliwosc globalna bez uchwytnych zmian strukturowych VmaXAo - 120 cm/s prawidlowa funcja rozkurczowa lewj komory prawa komora kurczy sie dobrze - tapse25 mm, RVSP 25 mmhg. Tacc 120 msek Vmax TP - 80 cm/s zyla glowna dolna podatna oddechowo luk aorty bez zmian osierdzie wolne Czy ktos moze mi pomoc w interpretacji Prosze o pomoc i z gory dziekuje

łatwo jest mówic ..przestan,nie wymyslaj,to na tle nerwowym itd.a to jak tortura,nigdy nie konczący sie bol,rano wieczorem jak wrzod ,czy chory ząb...gdyby go mozna było wyrwac,wycisnac ...zabiera mi wyszelką radosc i chec do zycia,osłabia,spowalnia U mnie to niby od kregosłupa,juz 6 lat,te nic nie dajace rehabilitacje Juz sama nie wiem,czy to mozliwe,ze to kregosłup,po pierwszym rezonansie ustalili taka diagnoze,terz mam skirowanie na ponowny rezonans i skierowanie na operacje,tylko o tym marze,zeby mi to w koncu wycieli:)tylko to kregosłup:)nie ząb,czy wrzod.Moze ktos ma podobnie?

Jakiś czas temu miałem to samo i w sumie dalej mam - to jest nerwica lękowa ale to trzeba sobie uświadomić samemu, ogarnijcie się po prostu, spacery, życie bez stresu - też sobie wkręcam choroby itd ale to nie tędy droga - i nie czytajcie Internetu bo zawsze dopasujecie objawy do swojego stanu. Zapomnijcie o tym i po prostu zacznijcie żyć.