Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Lucjan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Podczas wizyty u lekarza rodzinnego, pomiar cisnienia tetniczego wyniosl 180/90. Lekarz od razu wypisał mi skierowanie do Szpitala.W szpitalu EKG, krew, mocz, wszystko idealnie. Wieczorem juz mialem 120/80. W domu mam zawsze nizsze. Lekarz ze szpitala przepisal mi Nebispes, ja dodatkowo kupilem sobie, relaMax na stres. Dzis pierwszy raz wzialem te dwa leki,ale przed tym z samego rana pomiar i 121/77. Po poludniu po biegu 2km, srednie tempo 123/59, o 19.20 117/69. Chcialbym wiedziec o ile ten Nebispes obiza cisnienie i czy on juz dziala? I czy jest sens zeby to w ogole zazywac po takim jednokrotnym skoku cisnienia? Dodam, ze mam 22 lata, a moja mama leczy sie na nadcisnienie. Pozdrawiam

Myślę że powinienes pomierzyć 3 razy dziennie ciśnienie ,zapisywać i jesli będzie ok to ja nie brałabym leku bo po co ?Jeśli natomiast zarejestrujesz jakiś skok -bierz .Niektóre osoby w gabinecie lekarskim maja podwyższone ciśnienie tzw.syndrom białego fartucha .Moze czymś się zdenerwowałeś ?Relamax bierz jak najbardziej .

No tez o to chodzi ,pomierz sobie rano ,w południe i wieczorem .Ja tez mam zawsze 160 i niczym się nie denerwuje u lekarza po prostu podświadomie jesteśmy spięci ,nawet samym czekaniem w kolejce .Leki są zawsze ostatecznym wyjsciem z sytuacji ,bo jak już się zaczenie brac to potem cięzko zejśc z tego .A jeak to był skok z emocji to ziołowe na uspokojenie możen sobie brac codziennie .

Nie bierz. Jeżeli będziesz brał dłużej nie będziesz mógł odstawić. Popij trochę ziółek na uspokojenie i będzie ok. Mnie wyskoczyło ciśnienie 165/100 pobrałam 3 dni i sama odstawiłam bo chodziłam pijana. Minęło 3 lata i jest ok. Zawsze miałam niskie i nadal mam niskie. Rano pije zielona herbatę a czasami na uspokojenie biorę tabletki ziołowe. Mniej stresuj się, po prostu bądź spokojny a wszystko ustabilizuje się. Głowa do góry.