Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedomykalność zastawki mitralnej a poród

Gość jolcia1111

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jolcia1111

Byłam u kardiologa i dostałam wskazania do cc. Sama nie wiem czy słusznie bo z tego co czytałam w necie to z taką wadą można spokojnie rodzić naturalnie. Przepisała mi jeszcze jakieś tabletki na kołatanie serca a ja nie mam żadnego kołatania.

Jolcia: nie sugeruj się internetem, tylko słowami lekarza, który widział Ciebie i wyniki Twoich badań. Wada wadzie nierówna. Mogą być dodatkowe wskazania do cc. Co do kołatań, czyli arytmii, to może dostałaś leki w ramach profilaktyki. Ja brałam dwa leki w profilaktyce nadciśnienia tętniczego. Rok temu, na kontroli w Aninie, mimo dłuższego już ich zażywania,miałam bardzo wysokie ciśnienie, dostałam trzeci lek. Warto sprawdzić bardzo dokładnie, czy serduszko dziecka nie ma wad, by w razie konieczności zaplanować leczenie po urodzeniu.

Też rodziłam naturalnie 4 razy przy wadzie ASD1 i wadzie zastawki mitralnej.Może skonsultuj się jeszcze z jakimś dobrym kardiologiem.Co do leków to profilaktyka profilaktyką ale nie wiadomo czy kołatania kiedykolwiek wystąpią.Ja też dostałam leki profilaktycznie betalok zok i werospiron i dziś bez tych leków nie daję rady jak nie wezmę to serce szaleje.Może warto nie poprzestawać na opinij jednego lekarza?

Hej dziewczyny, Mam niedomykalnosc 4 stopnia, wlasnie przygotowuje sie do operacji. W styczniu tego roku urodzilam synusia :) przez cesarskie ciecie. Wszystko przebieglo pomyslnie i bez problemow. Zanim zaszlam w ciaze, niedomykalnosc byla na +++, poglebila sie w ciazy, poniewaz seruszko pracowalo za dwoje. Wszystkim przyszlym mamuska zycze zdrowka, a przede wszystkim pozytywnych mysli i naprawde bedzie dobrze :)

Witam was serdecznie chciałabym aby pani Bela opisała jak tam po operacji zastawki .Ja również mam niedomykalnośc 4 stopnia ale przy toczniu układowym i jeszcze kłebuszkowe zapalenie nerek .miałam by operowana 5 lat temu ale jakoś mnie zwodzą bo nie wiedza co mają ze mną zrobic.podaje swój numer gg 12946570