Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Co oznacza skrót AO Osc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Ale jaka dziedzina tego skrótu ?Weterynaria czy kardiologia czy sexuologia ?:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Echo serca ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Ao to opuszka aorty ale Osc to nie wiem ?Dobrze przepisałeś -łaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 AO asc przepraszam pomylilam sie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 I jeszcze co to jest LA Diam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 No własnie AO asc =aorta wstępująca :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Średnica lewego przedsionka .Tak myślę :)LA diam. Diameter to średnica . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 A jaka jest norma tej aorty ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 2.1-3.4 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 A ja mam 3.5 cm i mam napisane aorta nieposzerzona to co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Http://commed.pl/interpretacja-usg-serca-czy-botall-vt40733.html albo wejdz w ten link tam pani napisala obok normy tz sa inne Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 To znaczy że jest ok .1 milimetr to nie poszerzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kipola Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 No tak ale czemu ja mam 3.5 a moja kolezanka ma 2.7 ? co to znaczy ze bede miala problemy kiedys czy ja mam po prostu inna budowe niz ona ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Z ciekawości poszukałam innej normy niż tą którą pamiętam i znalazłam do 3.7 więc ty masz mniej .To że koleżanka ma 2.7 to nic nie znaczy .Każdy ma inną budowę i inną anatomię .Jesteście jednakowej budowy ?Sama widzisz że norma jest od 2.1 więc to tak jak z innymi częściami ciała :)Zależy czy ktoś jest wysoki czy niski ,chudy czy gruby . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Wiem wiem kazdy jest inny :) ja jestem chudzielcem 170 niecale i taka aorte duza mi sie wydaje czy mam juz paranoje xD? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Aniu a powiedz mi czy powiekszona aorta to to samo co tetniak aorty czy jak to jest , przepraszam ze wyiagam od Ciebie informacje ale widze na forum ze czesto pomagasz wiec ciesze sie ze mi odpisujesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Kazdy aparat ma wpisane normy które mogą się minimalnie różnic .lekarze też różnie interpretują i wszystko zalezy tez od budowy ciała ,wieku ,itp.Norma określa wymiary przyjęte u populacji tak jak np.w morfologii masz normę białych krwinek 6000-10000.Ale to nie znaczy że jak będziesz miała 11000 to już jestes chora ,po prostu masz taką *urodę *i twój organizm ma taką optymalną ilośc białych krwinek .Aortę masz w normie ,poszerzenia żadnego nie masz -i wymiar i opis lekarza o tym świadczy .Ja bym wolała mieć w górnej normie niż w dolnej .Tętniak aorty to jej poszerzenie o ponad połowę prawidłowego wymiaru . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Dziekuje Ci Aniu , kardiolog , ktory robil mi echo powiedzial ze wszytsko jest super ze wzgledu na nerwice kazal mi nawet jak bede myslala o sercu to czytac opis echa zeby mysli przeszly kazal duzo cwiczyc biegac itd , chyba wiedzial co mowi skoro to kardiolog Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 No i tak trzymać .Kardiolog ma pomysł dobry więc powieś sobie echo nad łózkiem :)Jeśli wszystko jest ok to jest ok i nie myśl już o sercu najwyżej w kwestii zakochania ....wtedy ci przejdzie wszystko :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stopaaa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Dziękuję Ci Aniu za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi