Gość Marek1982 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witam ! Troszeczkę dużo napisałem, ale inaczej się nie da, za co z góry przepraszam. Około 8 miesięcy temu pomagałem koledze coś podnieść w pracy, poczułem lekki dyskomfort, za pół godziny byłem wykrzywiony w prawo. Pojechałem do domu, poszedłem do lekarza, który mnie leczył zastrzykami. Miałem rehabilitacje i zabiegi. Dziś mija około 8 miesięcy od tego wypadku a ja mam dalej problem z kręgosłupem (wykonuję ćwiczenie McKenziego, staram się chodzić prosto, siedzieć itp.) więc problem z kręgosłupem może już odpada, myślę że za jakiś czas dojdzie do stanu normalnego. Czasem jestem wygięty w prawo jak źle siedzę, ale jak stanę i trochę pochodzę z powrotem jestem prosty. Dodam też że nie miałem żadnego prześwietlenia zrobionego ponieważ lekarze twierdzili że nic mi nie jest i nie dostałem skierowania. A tyle razy chciałem, więc leczę się prywatnie. Ale teraz mam inny problem. Od tego czasu (wypadku z kręgosłupem) albo to zbieg okoliczności -pojawiły mi się inne dolegliwości - ból głowy (nigdy nie miałem), kołatanie serca - w nocy i rano (miałem robione echo serca, wyszło wszystko ok, za wyjątkiem tego że mam upośledzoną relaksację lewej komory, gdy mam ten stan zażywam tabletki od lekarza lexotan i propranolon, czasem pomaga czasem nie), mam uczucie że zaraz umrę, jestem zmęczony, brak mi energii, mam problem z koncentracją, zaczynam robić błędy ortograficzne takie których nigdy nie popełniałem, ogólnie rzecz biorąc mam niepokój (lecz nie rozumiem czemu) - od dziecka miałem problem ze stresem gdy się stresowałem serce mi biło ale takich dolegliwości nie miałem. Ponadto mam problem z oddawaniem stolca, czasem biegunka, czasem uczucie nie pełnego wypróżnienia (ale z tym już idę na kolanoskopię). Czasem boli mnie po lewej stronie brzucha w dość dużym obszarze, i w tym momencie mam kołatanie serca. Ponadto czasem przed oddaniem moczu boli mnie lekko w podbrzuszu po lewej stronie tak z 5 min. Jak się wysikam bólu już nie ma.(też nigdy tego nie miałem), czasem piecze mnie przy oddaniu moczu, moje nasienie ma w sobie tak jakby grudki (których też nigdy nie miałem), wogóle nie mam ochoty na sex. Jak czytam typowe objawy związane z prostatą to wydaje mi się że ich nie mam. Czasem słyszę szum w uszach, czasem boli mnie głowa. Czasem jak siedzę i wstaję to kręci mi się w głowie. Czasem mam stan, gdzie prawie dostanę zawału, czuje lekkie drgawki, wydaje mi się że zaraz stracę przytomność. Ponadto jak oddycham to czasem brakuje mi tchu, i czasem czuję jakbym nie oddychał powietrzem, tylko czymś co jest w moich płucach - wyczuwam tak jakby coś zimnego, o specyficznym zapachu. Szybko się męczę, czasem brak mi tchu i zapału do pracy. To wszystkie moje dolegliwości, które bardzo mi teraz przeszkadzają a nigdy ich nie miałem, zaczęło się to na pewno od okresu z kręgosłupem. Ponadto w ciągu pół roku pojawiły mi się znamiona na ciele, a zawsze miałem tylko 3 na klatce, teraz mam małych ze 100.(mój lekarz twierdzi że to nie znamiona tylko krwiaczki), od 15 lat swędzi mnie skóra, dlatego też po każdym umyciu muszę się balsamować i wtedy skóra mnie nie swędzi. Nigdy nie uprawiałem sportu, dużo jem, mam dietę dość obszerną w tłuszcze, lecz nie jestem gruby. Palę papierosy od 15 lat, około paczki dziennie, ale odkąd zauważyłem że mam więcej energii jak nie palę, to palę mniej, czasem 5 papierosów. Piję alkohol sporadycznie tylko piwo . Nie biorę niczego z narkotyków i niczego takiego nie palę. Mam 30 lat, 195 cm, 88 kg, od dziecka miałem problem z kręgosłupem. Nie bolał mnie ale miałem wadę postawy, lecz około moich 18 urodzin miałem kręgosłup prostowany po przez masarze i faktycznie byłem prosty aż do dziś. Mój lekarz bada mnie, mierzy ciśnienie, naciska na brzuch itp. i twierdzi że to nerwica. Nie chcę mnie skierować na inne badania, nawet gdy mówię że mam coś z sercem czy być może z płucami. Ostatnio też byłem w pracy sezonowej, gdzie pracowałem lekko przez 10 godz. przez 1 miesiąc i mało jadłem, jadłem dużo owoców głównie borówki, wtedy dolegliwości z moim wypróżnianiem i sercem, bólem głowy, bólem w podbrzuszu mineły (bynajmniej nie zwróciłem wtedy na to uwagi żeby mi coś dokuczało). Pilnowałem się tylko z kręgosłupem. Nie czułem też nic w płucach. Mimo że paliłem papierosy. Czasem w domu mierzę ciśnienie i cukier ale są w normie. Szukam przyczyn na Internecie, znajduję różne choroby ale jeśli chodzi o ich objawy to ja nigdy wszystkich nie spełniam. Miałem robione testy na HCV, HIV, echo serca (2d+Doppler), również rentgen płuc, serca, przepony, dużych naczyń. USG brzucha też dobrze wyszło. Wszystkie wyniki w normie za wyjątkiem upośledzonej relaksacji lewej komory serca. Badanie moczu i krwi było robione rok temu, mocz dobrze, w krwi ilość % limfocytów 47,7 (norma do 45) i ALT 84 (norma Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jezusieńku .....przecież jesteś przebadany na wskroś .......może to rzeczywiście stres i nerwy skoro badania wychodzą dobrze ,tym bardziej że twoje dolegliwości są conajmniej dziwne ...np.ból przed oddaniem moczu ?Dam sobie uciąć trochę tłuszczu z bioder że rurę w tyłek też ci na darmo zrobią bo wyjdzie dobrze :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Większość tych objawów to jak po uchlaniu przez kleszcza.Zrób sobie testy na boreliozę-niestety 100 zł kosztują nierefundowane.Może uchlał cie kiedy kleszcz....kto wie...czasem nawet nie wiemy,że kleszcza mieliśmy,mógł sam odpaść,albo był w miejscu,gdzie nie sięgamy ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość madagaskar Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Jak na moje oko te wszytskie objawy mogą być przyczyną stresu związanego z tym, że chcesz znaleźć chorobę a kiedy wyniki wychodzą dobrze to zamiast ulgi sie denerwujesz można byłoby zwalić to na nerwice ale lepiej sprawdzić czy po wypadku z kręgosłupem czasem nie wypadł Ci dysk i wtedy dochodziłoby do urażania rdzenia który to mógłby powodować większośc z opisanych dolegliwości chociaż jak pisałeś że kiedy byłeś na sezonowej pracy to Cię przestało więc obstawiałabym że możliwe że po tym wypadku czasem Ci wypada dysk i urażą rdzeń co może powodować te bóle w różnych partiach ciałą dobrze byłoby to sparawdzić jeśli heszcze Cie nie badali pod tym kątem ale tutaj też swoje robi stres więcej ruchu i zrobić prześwietlenie czy rzeczywiście Ci ten dysk nie wypada i jeśli to byłoby to to gdyby zrobiliby co trzeba to powinny zniknąć wszystkie a przynajmniej większośc z objawów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maja Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Nerwica lękowa na 100%. Wszystko cie bOli, martwi, odczuwasz silny niepokoj, lęk. Psychoterapia i leki. Z tym że leki po dłuższymczasie otumaniaja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi