Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Trond

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 17 lat. Od pewnego czasu (około 3 miesiace) mam uczucie nierealnosci. To jest tak jakbym siedział w prozni. Nie mysle i w ogóle bardzo dziwnie sie wtedy czuje. Bylem z tym nawet w szpitalu. Porobili badania wszystkie wszystko ok. Serce tez ok, choc przy tym uczuciu wariuje. Co robic? Co to jest? Jak mnie pytali w szpitalu to opisywałem to jako zawrot glowy w ktorym sie zapadam. Bo tak jest jakbym tracil kontakt z rzeczywistoscia. Nie moge normalnie zyc. Towarzyszy mi to cały czas. Raz mocniej, raz słabiej. Biore leki na uspokojenie i piję meliske. Czy to nerwy? Teraz sie nie denerwuje, ale w roku szkolnym miałem duzo stresu. Jeżdze na samych 5 i 4. Niedlugo szkola nie wiem jak ja tam bede funkcjonował. Boje sie zebym nie zemdlał. Ogolnie czuje sie dobrze. Tylko to uczucie... Prosze o pomoc. Dodam, ze mam zdiagnozowana dystonie neurowegetatywna. Albo jak ide to tak jakbym stał w miejscu, ale dobrze wiem ze ide. Pozdrawiam wszystkich uzyttkownikow forum. Licze na pomoc.

Zaburzenia nerwicowe uaktywniają się najczęściej w czasie pozornego spokoju ,czyli w czasie wakacji ,w czasie urlopu itd.itp.Jesli w roku szkolnym byłeś napięty jak struna a teraz organizm się rozlużnił to nerwica zaatakowała ze zdwojoną siłą .Jesteś gruntownie przebadany więc bierz leki i miej nadzieję ze z dniem 1 września ruszysz jak nowo narodzony :)

Sam widzisz,że musisz mieć jakieś zajęcie,bo wtedy o tym nie myślisz,więc zapisz się np. na kurs tańca z kimś znajomym, zorganizuj sobie czas wolny .Sam pomyśl jak.W zależności od tego,co lubisz i co cię interesuje.Wolontariat ,który sugeruje Ania mógłby ci pomóc.Pomagając innym osobom z problemami uświadamiasz sobie,że twoje problemy przy ich problemach zdrowotnych lub życiowych to mały pikuś i na pewno nie chciałbyś się z nimi zamienić.Pozdr.